Plány pro předsezónu: zrušení redukce cooldownů a úprava předmětů pro junglery
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Plány pro předsezónu: zrušení redukce cooldownů a úprava předmětů pro junglery

Plány pro předsezónu: zrušení redukce cooldownů a úprava předmětů pro junglery

Tereza

Tereza

8. 8. 2020 18:00

Riot se podělil o své cíle pro předměty v předsezóně 2021

Reklama

Ačkoliv je předsezóna ještě několik měsíců daleko, Riot Games nás nechají nakouknout pod pokličku změnám, které nám chystají, už teď. Tentokrát navařili plný hrnec přepracovaných předmětů.


Staty a efekty

Léčení a Grievous Wounds efekt

  • Léčení se trošku utrhlo ze řetězu, Grievous Wounds je schůdná cesta v drtivé většině zápasů, místo aby plnili funkci situační volby do zápasu, kde se nepřítel léčí dvakrát rychleji, než mu způsobujeme poškození. Změna se tedy dotkne run, předmětů nebo šampionů, kteří mají schopnost léčit. Na druhou stranu, ani s Grievous Wounds není někdy lehké dostat se na kobylku silným léčitelům v pozdní fázi hry. Dostanou tedy trošku lásky výměnou za nějakou tu sílu v prvních minutách. 

Přepracování cooldown redukce

  • Tady Riot přináší zbrusu nový atribut – Ability Haste. Momentálně se cooldown redukce nasčítává exponenciálně (takže čím víc CDR, tím víc CDR!) Například 40% redukce znamená o 66% víc seslaných schopností. Ability Haste ovšem funguje přesně opačně. Nasčítává se lineárně, tudíž 10 Ability Haste nám poskytne 10%, 20 bude 20% atd. Nemusíme se ale bát plošného nerfu. Přepočet nebude 1:1, takže aktuální rychlost, se kterou metáte kouzla, bude stále dosažitelné. A co víc, lineární model umožňuje zrušit limit 40 %. Ability Haste otvírá možnost zcela novým kompozicím postaveným právě na cooldown redukci. Snad ještě stojí za zmínku, že brnění, odolnost vůči magii, rychlost útoků a spousta dalších atributů ve hře funguje na stejném principu. 

Tenacity 

  • Je v této hře hodně CC? Trefí mě jedna schopnost a můžu si jít uvařit kafe a poklidit byt? Pokud jsi aspoň na jednu otázku odpověděl ano, už hledej Tenacity. Snižuje délku trvání vyhození do vzduchu, kdežto odhození nebo posunutí se nedotkne. Riot myslí i na těch pár ultimátek, u kterých by zkrácení délky trvání podrylo funkčnost negativně (jen si tím prstem hezky ukažme třeba na Vi a její R) a přidá k jejich efektu vyhození do vzduchu i potlačení pomocí tenacity.

 Předměty pro junglery

  • Jungleři budou nově s předměty do jungle automaticky začínat. Změna nevyžaduje žádnou další investici, takže veškeré zdroje lze směřovat rovnou na vysněný build. Inspirace kouká z nedávné úspěšné aktualizace předmětů pro supporty.

Předměty pro střelce 

  • Marksmani mají spoustu předmětů, bez kterých se neobejdou. To snižuje možnost strategických rozhodnutí o stiuačním buildu. Cíl je dostat pro střelce nezbytné staty do více předmětů a nechat jim nějakou tu zábavu při vymýšlení, jaký nákup právě pro tuto hru zajistí vysněné vítězství. 
  • Častá stížnost přichází na nutnost přehnaně spoléhat na tým. Ačkoliv je tento prvek pro střelce identický a jen tak se ho nezbavíme, každý ví, že někdy zkrátka spoluhráči v soloQ nefungují jako dokonale sehraná jednotka. Marksmani proto dostanou příležitost nabýt samostatnosti. Pokud se tak rozhodnou, nebude to zadarmo, za oběť padne nějaká část jejich poškození.
  • Nic se nemění na tom, že tahle třída má za úkol definovat pozdní fáze zápasu, ale mírná změna se dotkne atributů v prvních minutách. Dočkáme se tak konkurenceschopných střelců už po prvním předmětu. 

Předměty pro mágy

  • První předmět pro mágy obvykle určuje meta. Kupuje se ten, který je nejsilnější. V pozdějších fázích hry je nabídka mnohem širší. Aktualizace se zaměří na to, aby výběr byl rozmanitý již od začátku. Krom nové itemizace okolo Ability Haste přivítáme také předměty pro artillery mágy.

Předměty pro AP bojovníky a asasíny

  • Jelikož jsou AP bojovníci a asasíni poměrně vzácným druhem šampionů, dostali společnou základní sestavu předmětů. Konec opisování sestavy předmětů od mágů, dostanou totiž své vlastní. Alespoň pro počáteční minuty zápasu. Mělo by se jednat o hybrid mezi poškozením, odolností, a to celé bez many. V pozdější fázi si budou moct vybrat mezi cestou tanka a zabijáka s kopou poškozením. 

Předměty pro AD bojovníky

  • Život AD bojovníka v dnešní době není žádný med. Bez ohledu na to, jaké poškození způsobuje nepřátelský tým, jejich defenzivní nákup se omezuje na Sterak’s Gage a Death's Dance. Podobně na tom je nabídka základních předmětů, které potřebuje každý bojovník, jako Black Cleaver a Trinity Force. Oboje se v předsezóně změní. 

Předměty pro AD asasíny

  • Ani AD asasíni nezůstanou ochuzeni, chystá se pro ně zpestření hry v podobě rozmanitějších situačních předmětů. Nejvíce jich chybí ke konci hry, kdy často musejí doplnit svůj build z výběru pro ostatní třídy. Na stole leží rozhodnutí, zda jim neposkytnout předměty na míru. 

Předměty pro tanky

  • Tanci se musejí často přizpůsobit svému týmu. Je třeba skočit na Azira? Chránit tahouna Kog’Mawa? Nebo se vyrovnat Tryndamerovi, který neúprosně klepe na bázi? Blíží se změny, které by jim v adaptaci měly co nejvíce pomoci. Také se podívají na zoubek výběru pro odolnosti vůči magii. 
  • Aby Riot dokázal, že tanci nemusejí být jen lidský štít na chytání CC a poškození, dostanou předměty ukazující jejich užitečnost i v ostatních směrech a nějakou sladkou tečku na závěr jejich itemizaci – všichni hráči tanků se tedy mají do pozdní fáze hry na co těšit. 

Předměty pro enchantery 

  • Momentální ekosystém předmětů pro enchantery má natolik dominantní možnosti, že dvě nebo tři určité zcela zastíní zbytek. Nutit hráče stavět každou hru to samé rozhodně není zábava, takže se bazén předmětů prohloubí o nové se zcela jasným zaměřením. Několik jich totiž spadá do kategorie “dobré vždy a všude”. Ty se mohou připravit na vylovení. Víc než kde jinde v tomhle bazénu plave spousta předmětů s aktivovatelným efektem. I na ně už se chystá prut. Ideální itemizace by měla obsahovat jednu až dvě aktivky. 

Změny budou na PBE již na podzim. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama