Plán pro Clash v roce 2021
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Plán pro Clash v roce 2021

Plán pro Clash v roce 2021

Reibl

Reibl

25. 2. 2021 13:00

Častější turnaje, lepší hledání týmů a detekce smurfů.

Reklama

Clash je tu s námi od roku 2017 a jedná se o projekt, který Riotu nadělal spoustu vrásek na čele. V uplynulém roce se konečně Clash turnaje rozjely, ačkoliv nešlo vše zcela hladce. Kromě nestabilních serverů se hráči často potýkali s pády klienta a vysokým pingem. Poslední vývojářský blog zhodnocuje uplynulý rok a nastavuje cíle. Jak si tedy Clash v očích vývojářů vedl a kterých vylepšení se dočká?

Zhodnocení minulého roku

První turnaje v roce 2020 proběhly celkem dobře. Jenže později se začínaly projevovat problémy s přetížením serveru. Většinu roku se proto vývojáři soustředili na posílení infrastruktury. K opravení problémů je nyní zapotřebí méně času i lidí. Lepšího zázemí se dočkal celý systém, který dokáže spustit větší množství zápasů v jeden moment. Určité problémy síťového charakteru stále přetrvávají, nicméně technický stav se dle vývojářů značně zlepšil.

Vývojáři se tak mohli konečně přesunout k jiným prvkům Clashe. Například dopřát hráčům virtuální vitrínu v klientovi, která zobrazuje jejich nedávné úspěchy. Zlepšil se také matchmaking systém, základní detekce smurfů a dočkali jsme se i turnajového pavouka pro 16 týmů. Tím vylepšení nekončí a dalších se dočkáme leto.

Plán pro letošní rok

Clash je stále na svém začátku, ale aspoň konečně funguje. Vývojáři se tak mohou zaměřit na 3 prvky, které chtějí vylepšit.

  • Snadnější hledání týmu
  • Snížení požadavků nutných pro vstup do Clash turnaje
  • Rychlejší rozpoznání smurfů

Tvorba týmů

Dotazník, který Riot rozeslal, odhalil, že polovina hráčů má problém najít si tým. Proto se tvůrci Clashe rozhodli usnadnit hledání týmu vylepšenou verzí nástroje Build-a-Team v2. Co tato druhá verze, jenž zažije premiéru v nadcházejícím Zaun Cupu umí?

  • (v1) – Hráči se mhou ožnačit za free agenty a vybrat si primární a sekundární roli.
  • (v1) – Kapitán mohou vidět free agenty a pozvat je do týmu.
  • (v2) – Free agenti si mohou nově vybrat do jakého týmu by se rádi přidali a odeslat žádost o vstup do týmu.
    • Kapitáni mohou žádosti uzavřít, pokud jejich tým nové hráče nehledá.
  • (v2) – Kapitáni obdrží notifikaci, pokud se free agent bude chtít připojit do týmu.

Plán pro Clash v roce 2021

Odstranění bariér pro vstup do Clashe

Na začátku roku umožnil Riot účast v Clashi i hráčům, kteří ještě neměli dokončené rozřazovací hry, ale odehráli rankedy v minulé sezóně. Tento princip zůstane zachován i v nadcházejících letech, ačkoliv jen pro lednové turnaje.

Velkou překážkou pro pracující bylo načasování Clash turnajů. Někteří zkrátka nemohou hrát o víkendech a jindy promeškají jeden turnaj, načež musí čekat měsíc na další. Clash se proto bude odehrávat každých 14 dní a častěji i ve všední dny. Návratu se dočká i speciální pavouk pro 16 týmů. Očekávat ho můžeme v polovině sezóny (okolo MSI turnaje) a ke konci s Worlds.

Odhalování smurfů

V minulém roce si o přibližně 8 % více hráčů stěžovalo na nefér zápasy a špatnou detekci smurfů. Ačkoliv interní data Riotu výraznou změnu neukazují, pocity hráčů jsou velmi důležité. Plánuje se proto nasazení systému, který rozeznává smurfy v SoloQ, zejména pak účty, jenž mají na kontě velmi málo her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama