Pět hráčů, které sledovat v LEC
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Pět hráčů, které sledovat v LEC

Pět hráčů, které sledovat v LEC

Filip Vít

Filip Vít

23. 1. 2020 19:00

Na koho upřít pozornost v dalším ročníku evropské soutěže?

Reklama

Zítra nám začíná jarní část LEC, kterou odstartuje zápas G2 Esports a MAD Lions v 18:00. V nejvyšší evropské soutěži letos můžeme najít hned čtyři česká jména. Na scénu se vrací známý snajpr FORG1VEN. Některé týmy omladili své řady, někteří evropští hráči odcestovali do Ameriky. Nyní se však pojďme podívat na pětici hráčů, které bude stát za to sledovat.

#1 Nemesis

Pět hráčů, které sledovat v LEC

Mladičký Slovinec se na začátku minulé sezóny musel vypořádat s velkým tlakem. Působit v týmu, který se na světovém šampionátu probojoval až do finále, nese s sebou velkou zodpovědnost. Nemluvě o tom, že Nemesis musel vyplnit prázdné místo, které po sobě zanechal super-talentovaný Caps, jenž přestoupil k rivalskému celku G2 Esports.

Dá se však říci, že se nová hvězda černooranžových s tlakem bravurně popasovala. Ačkoli se nejúspěšnějšímu evropskému celku nepodařilo na jaře ani v létě ukořistit titul šampionů LEC, vždy se dokázala Rekklesova parta rovnat s Ocelotovou organizací. V letním finále LEC dokonce hráči Fnatic měli „matchball“ na své straně, využít ho však nedokázali.

Nemesis se postupem času stal jednou z hlavních opor týmu. Byl nedílnou součástí úspěchu na Worlds, kde Fnatic postoupili ze skupiny smrti. Los jim však ve čtvrtfinále přidělil budoucí světové šampiony FunPlus Phoenix. Nemesisův tým dokázal i přes porážku urvat jednu hru na svou stranu, což se například hráčům G2 Esports nepovedlo.

Nemesis se letos bude moci předvést ještě o něco více, neboť do týmu přišel jungler Selfmade, s nímž Slovinec dříve hrál v MAD Lions. Souhra těchto dvou mladíků může dovést Fnatic zpět na evropský trůn.

#2 Caps

Pět hráčů, které sledovat v LEC

Vyhrál téměř vše, kde se objevil. Ano, řeč je o jednom z hráčů G2 EsportsCapsovi.

Dvacetiletý midlaner dokázal v uplynulé sezóně navázat na úspěchy s Fnatic v nejvyšší evropské lize s rivalským celkem G2 Esports. Stal se nejužitečnějším hráčem nejen jarní části LEC, ale také MSI, kde G2 Esports oslavovali svůj triumf. S dalšími evropskými celky dominovali na Rirft Rivals a v létě se spoluhráči obhájili titul.

V nejdůležitějším turnaji roku se čekalo, zda G2 Esports dokončí svou perfektní sezónu. Vypadalo to velmi slibně, když se černý kůň turnaje probojoval až do finále světového šampionátu. Perkzova parta však nedokázala využít domácího prostředí a podlehla velkému tlaku, když nedokázala ukořistit ve finálové sérii ani jednu hru proti čínskému mistrovi FunPlus Phoenix. Bolest a zklamání na tvářích hráčů Ocelotovy organizace byly znát, nicméně Capse mohlo trochu potěšit zapsání se do historie, když se stal prvním evropským hráčem, jenž se probojoval dvakrát do finále Worlds a k tomu ještě za sebou!

Dánský talent bude letos čelit nové výzvě, neboť si vyzkouší, jaké je to hrát na spodní linii. Perkz se totiž vrací na mid a Caps se spolu s Mikyxem pokusí likvidovat protihráče na botu. Uvidíme, zda se jedná o krok G2 Esports, který vydrží jen jarní split, nebo celou sezónu. Svou premiéru si „Baby Faker“ odbyde 24.ledna proti českému marksmanovi Carzzymu.

#3 Carzzy

Pět hráčů, které sledovat v LEC

Nováček nejvyšší evropské soutěže Matyáš „Carzzy“ Orság doplňuje českou čtveřici v LEC, kde mimo něj budeme moci sledovat krajánky Humanoida, Patrika a nově také denyka. S prvním zmíněným bude dokonce bojovat bok po boku o vysněný titul evropského šampiona.

Vítěz německé regionální ligy se nechal slyšet, že zájem o jeho služby projevilo více celků působících v LEC. Bitvu o sedmnáctiletého mladíka nakonec vyhráli MAD Lions. Carzzy prozradil, že chtěl hrát v mladém ambiciózním celku. To, že v týmu působí Humanoid, mu hodně pomohlo při rozhodování.

Český snajpr má solidně nakročeno ke slibné kariéře. S BIG, které reprezentoval před příchodem do MAD Lions, vyhrál zimní část německé ligy, Premier Tour 2019 Winter Cup a v neposlední řadě také prestižní European Masters. Doufejme, že se české dvojici v MAD Lions bude dařit a třeba je uvidíme na světovém šampionátu bojovat o trofej nejcennější.

#4 FORG1VEN

Pět hráčů, které sledovat v LEC

Dámy a pánové, jeden z nejlepších střelců Evropy se vrací! FORG1VEN usedne opět za monitor v berlínském studiu. S FC Schalke 04 podepsal smlouvu na jeden rok.

Nějvětší slávy dosáhl řecký marksman v dresu H2K, kde zrovna působil i Aleš „Freeze“ Kněžínek. S týmem se probojoval až do semifinále Světového šampionátu v roce 2016. Mezi jeho další úspěchy patří bezpochyby také vítězství na European Masters s Origen, kde se v týmu potkal s hvězdami jako je například Froggen či Expect.

FORG1VEN byl v roce 2017 povolán do armády. V dubnu 2019 ohlásil, že jeho povinná vojenská služba skončila. Byl otevřený všem nabídkám ze všech regionů, nakonec se ale žádnému týmu neupsal. Nová výzva ho čeká letos v LEC, kde se v týmu setká s bývalým parťákem z H2K Odoamnem. Ve fotbalém klubu si zahraje také například s kontroverzním junglerem Giliusem. Mnozí jsou zvědaví, jak si tito dva budou v jednom týmu rozumět.

Dostane se agresivně hrající ADC opět na vrchol mezi elitní evropské střelce, nebo byla pauza zapříčiněná vojenskou službou příliš dlouhá?

#5 Inspired

Pět hráčů, které sledovat v LEC

Jeden z nováčků, který udělal velký dojem minulou sezónu, je bezpochyby Inspired. Polský jungler několikrát vyhrál domácí ligu. Na konci roku 2018 odešel z týmu Pompa a podepsal kontrakt s Rogue.

Týmu se nejprve vůbec nedařilo, když jarní split zahájili s bilancí 0-8. Po příchodu mladého toplanera Finna a zkušeného supporta Vandera se tým zmohl ve třech týdnech alespoň na dvě vítězství. Organizace se po jistém nepostupu do playoffs rozhodla vrátit ke staré soupisce, aby alespoň akademie byla konkurenceschopná. To byla a víc než jen to, neboť zvítězila v Ultralize.

V létě dostali šanci mladíci včetně Inspireda, který byl konečně dostatečně starý na to, aby si mohl zahrát v LEC. Soupiska plná mladíků vedená veteránem Vanderem byla mnohem úspěšnější než ta předchozí z jara. Rogue si zajistili místo v playoffs, kde hned v prvním kole zaskočili nejen soupeře, když jednoznačně deklasovali Splyce. V dalším kole ale narazili na Schalke 04, tudíž letní sezóna pro ně skončila.

V novém roce podpoří řady ambiciózního celku Hans Sama. Společně s Vanderem budou tvořit velmi nebezpečnou bot linku.  

Sedmnáctiletý lesapán má potenciál stát se jedním z nejlepších junglerů v evropské soutěži. Jestli někdo má předpoklady na to, aby sesadil Jankose z trůnu, bude to právě Inspired.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama