Peanut opět na vrcholu? NS RedForce porazili Fakerův tým
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Peanut opět na vrcholu? NS RedForce porazili Fakerův tým

Peanut opět na vrcholu? NS RedForce porazili Fakerův tým

Nicolas

Nicolas

24. 6. 2021 12:00

Hvězdný jungler sezóny 6 opět ovládá LCK ligu

Reklama

Třetí týden Letního splitu v Jihokorejské lize LCK se ocitl ve své polovině, masivní propad zažívají slavné týmy Damwon Kia a DRX, naopak ligu začínají ovládat méně známé týmy, jako třeba Nongshim RedForce. Od tohoto týmu zpočátku splitu nikdo neměl velká očekávání (tým vlastní společnost Nongshim, která v Jižní Koreji funguje jako rozvozce jídla) a v Jarní části ligy skončil tým až na šestém místě. Nyní se ale zdá, že tým postupně stoupá nahoru. S dosud jedinou porážkou je momentálně umístěn na druhém místě v lize LCK hned za týmem Gen.G. Jedna z větších zkoušek je čekala ve Čtvrtek, 24. června, kdy měl tým nastoupit proti legendárnímu týmu T1 (dříve známému, jako SK Telecom T1), ve kterém hraje nezpochybnitelná legenda League of Legends – Lee “Faker” Sang-Hyeok.

I pro samotného Nezabitelného krále Démonů (jak je Faker dodnes nazýván) je každá hra proti NS RedForce jistou nostalgickou náloží - v týmu totiž funguje jako primární jungler jeho bývalý spoluhráč Han Wang-Ho, známý jako Peanut. Oba hráči spolu v roce 2017 zvítězili na MSI sedmé sezóny League of Legends, několikrát spolu streamovali hry jako Outlast, nebo Assassin's Creed a vrchol jejich společné cesty zažili na Worlds 2017, kde však k jejich smůle byli ve finále poraženi jejich rivalským týmem Samsung Galaxy. Tehdy se společné kariéry Peanuta a Fakera rozdělily. Tedy až do dnešního duelu.

Peanut opět na vrcholu? NS RedForce porazili Fakerův tým

Hra začala a jihokorejští fanoušci by udělali lépe, kdyby si k sérii připravili pořádnou dávku popcornu. První hra trvala neuvěřitelných 70 minut, čímž se zapsala na seznam nejdelších her, jaké se kdy v jihokorejské lize LCK odehrávaly. Ke konci hry vedl tým T1 o pouhých 700 zlaťáků, poslední teamfight jim však příliš nevyšel a Nongshim se ujali vedení v sérii. Ve druhé hře se Faker adaptoval na své protivníky a jako šampiona si zvolil Renektona. Peanut se však rozhodl, že bývalému spoluhráči nedá možnost šikanovat svůj tým a vzal druhý, rozhodující zápas těžce do svých rukou - se skóre 5/0 za svou Dianu dotáhl svůj tým k vítězství v sérii. Ačkoliv se jungler týmu T1 Cuzz snažil držet s Peanutem krok, arašídová legenda získala označení MVP za sérii a posledním zápasem se taky zapsala na seznam top deseti hráčů s největším počtem Killů v LCK.

Peanut se již minulý týden v interview rozpovídal o jejich tvrdém tréninku a častých tzv. scrimmech s ostatními týmy domácí ligy. Potvrdil, že tým má ambice na to reprezentovat Koreu na Mistrovství světa v roce 2021, ale za jejich Achillovu patu považuje draft, o kterém se vyjádřil následovně:

Oproti ostatním týmům ztrácíme v draft-fázi. Každopádně ne vždy můžeme pro sebe získat perfektní draft, je to přirozená součást kompetetivní scény.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama