Overwatch League získává farmu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Overwatch League získává farmu

Overwatch League získává farmu

Michal Kovář

Michal Kovář

28. 5. 2017 16:05

Esportový ekosystém potřebuje kvalitní základy.

Reklama

Overwatch League se v posledních měsících nacházela nad hranou propasti a hráči i menší investoři ji pomalu zatracovali stejně tak jako obecný zájem o Overwatch esport. Nově zveřejněné informace a zapojení běžné hráčské populace, ale opět převrátilo smýšlení v její prospěch.

Podobně jako slavná hokejová NHL má své AHL či nejvíce připodobňovaná basketbalová NBA menšího bratra v NBA Development League, Overwatch League si vysloužila Overwatch Contenders. V dnešním článku se podíváme, co se chystá v nulté sezóně, jakým způsobem hodlá navázat na Overwatch League a v neposlední řadě i na zajímavosti plynoucí z pravidel.

Nultý ročník Overwatch Contenders

Základní myšlenkou Contenders je vybudování konkurenceschopné esportové komunity v Evropě a Severní Americe. Asijský region celkem organicky založil několik prestižních turnajů a soutěží. Příkladem lze uvést APEX ligu v Jižní Koreji, Overwatch Pacific Championship pořádáný Blizzardem a pochopitelně také Overwatch Premier Series v Číně.

Overwatch League získává farmu

Nultá sezóna začne počátkem června otevřenou kvalifikací, z které vyvstane 16 nejlepších týmů, které postoupí do skupinové fáze hrané formou "každý s každým" včetně odvet. Lepší polovina následně postoupí do play-off. Nepostupující týmy neodejdou s prázdnou a dle zatím neoficiálních informací by měly být zařazeny mezi nasazené týmy pro další sezónu. Prize pool ve výši 50 000 dolarů se rozdělí mezi výherce v každém regionu. Celková dotace Contenders pro Severní Ameriku a Evropu činí 100 000 dolarů (cca 2 400 000 Kč).

Nestandardním postupem je přímé nasazení týmů Envy a Rogue přímo do play-off a Cloud9 do skupinové fáze v severoamerické části turnaje. Důvodem u prvních dvou je účast na APEX League. Ze skupin tak bude moci postoupit o dva týmy méně. Na druhou stranu je třeba přiznat, že výsledek by byl s největší pravděpodobností obdobný i při řádném zapojení obou týmu v otevřené kvalifikaci. Pro Evropu se s přímým postupem pro žádný nepočítá, to nicméně nevylučuje nasazení několika týmů. Otevřená kvalifikace proběhne systémem BO3 a skupinová část zahrnuje 4 tabulky po 4 týmech.

Nultý ročník je z důvodů časového presu o něco zkrácen. V první regulérní sezóně bude skupinová fáze probíhat offline po dobu 6 týdnů s obdobnou výší prize poolu. Motivací pro hráče je i účast skautů pro Overwatch League. Majitelé týmů budou muset odchod svých hráčů brát jako hrozící riziko a začít si své ovečky pevněji smluvně vázat. V nejčernějším případě totiž hrozí, že z nejlepších týmů se stane pouze známý název bez hráčů. Mezi přihlášenými z české kotliny můžeme prozatím najít tým eSuba, Inside Games a uNknOwn Lamas.

Overwatch Open Divison

Overwatch League získává farmu

Open Division jste možná ani nemuseli zaznamenat. Blizzard tuto sérii pohárů zmínil jen tak mimochodem a souvisí se systémem soutěží vedoucí až k samotné Overwatch League, ačkoli pro vstup do nejvyšší ligy je zapotřebí získat kontrakt od tamních týmů. Jedná se o systém turnajů, kterého se budou moci účastnit současné i nově vzniklé týmy a nejspíše dokonce i jednotlivci. Je to jedna z cest do Overwatch Contenders. Bližší pravidla pro vzájemný vztah Open Division a Contenders prozatím nebyla zveřejněna. S Open Division turnaji se nicméně počítá nejdříve až od roku 2018.

Zajímavou informací je vyjádření Blizzardu pro hráče s rankem Master a vyšší. Open Divison nejspíše nabídne smíšená družstva těchto jednotlivců. Blizzard už na Blizzconu mluvil o možnosti probojovat se do Overwatch League i jako jednotlivec. Náhodné týmy v Open Divison zřejmě budou začátkem dlouhé cesty. Skutečná podoba nebyla představena.

Časový harmonogram

Overwatch League získává farmu

Zkusíte štěstí v Contenders?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama