Ohlédnutí za MSI 2017 a dopad na Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Ohlédnutí za MSI 2017 a dopad na Worlds

Ohlédnutí za MSI 2017 a dopad na Worlds

Honza Fremut

Honza Fremut

22. 5. 2017 12:00 1

Mid Season Invitational je již minulostí. Jak se odrazí na světovém šampionátu.

Reklama

Včerejším večerem skončilo Mid Season Invitational, pojďme si tedy rychle shrnout, jak druhý největší mezinárodní turnaj dopadl. 

Celkové umístění týmů

Umístění Tým
1. SK Telecom T1
2. G2 Esports
3.-4. Flash Wolves, Team WE
5.-6. Team SoloMid, GigaByte Marines
7. Bau SuperMassive
8.-9. RED Canids, Lyon Gaming
10.-11. LG Dire Wolves, Virtus.pro
12.-13. Rampagne, Isurus

Vítězem MSI 2017 v Brazílii se stali po napínavém souboji s G2 Esports ve finále obhájci vítězství SK Telecom T1, kteří přošli celým turnajem jen se třemi prohrami (A čtrnácti výhrami). Na druhém místě se umístili již zmínění evropští zástupci G2 Esports v čele s PerkZem, který podával během celého MSI parádní výkony. Překvapivě to byl právě jungler evropského celku Trick, který spoustu fanoušků i analyzátorů zklamal. Na děleném třetím a čtvrtém místě se umístili čínští Team WE a Flash Wolves z Taiwanu.

Na pátém a šestém místě skončily týmy, kterým se nepodařilo postoupit ze skupiny, což byl americký zástupce Team SoloMid a největší překvapení MSI, tým GigaByte Marines jako zástupce Jihovýchodní Asie. 

O osmou a devátou příčku se dělil brazilský celek RED Canids a Lyon Gaming z Latinské Ameriky.

Desáté a jedenácté místo obsadili australští Dire Wolves a ruští Virtus. pro. 

Na posledním dvanáctém a třináctém místě se umístili poslední celky skupin play-in turnaji, a tedy Rampagne z Japonska a Isurus z Latinské Ameriky. 


Odraz výsledku MSI na světovém šampionátu

Světový šampionát čeká (podobně jako MSI) zbrusu nový systém rozřazování týmů a výsledek Mid Season Invitational se na něm projeví.

Pojďme si připomenout tento těžko pochopitelný, zmatený graf a vysvětlit si, co se na něm vlastně píše.

Světový šampionát bude stejně jako MSI rozdělen na play-in, základní skupiny a play-off.

První fáze play-in

  • Play-in fáze se zúčastní všechny regiony kromě Koreje. Vítězné týmy ze slabších regionů a čtyři týmy z EU LCS, NA LCS, LMS a LPL, které skončily na třetím místě ve své regionální soutěži, budou rozlosovány do čtyř skupin po třech týmech, kde se každý s každým utká dvakrát - dva nejlepší týmy pak postupují do...

Druhá fáze Play-in

  • V druhé fázi se osm postupujících týmů z první fáze rozdělí do dvojic, kde se bude formou bo5 bojovat o přímý postup do základních skupin šampionátu.

Skupinová fáze

  • Zde se konečně promítne výsledek MSI. V základních skupinách už totiž bude čekat dvanáct týmů - tři nejlepší korejské celky, osm týmů z ostatních silných regionů (první a druhá místa z EU LCS, NA LCS, LMS a LPL) a také jeden tým z jihovýchodní asie, kterému toto místo zaručili svým výkonem na MSI Gigabyte Marines z Vietnamu. Tyto týmy pak budou doplněny čtyřmi postupujícími celky z play-in.
  • MSI má však dopad i na rozlosování skupin světového šampionátu. Znovu se bude jednat o losování ze tří košů a s ohledem na výsledek MSI budou v prvním koši zařazeni vítězové LCK, EU LCS, LMS a LPL. V druhém koši pak uvidíme druhá místa z těchto čtyř soutěží a také dva nejlepší severoamerické týmy, třetí tým z korejské LCK a vítěze soutěže GPL z jihovýchodní Asie. Třetí koš se pak bude skládat ze čtyř postupujících celků z play-in. V každé skupině pak vystoupí jeden tým z prvního koše, dva týmy z druhého koše a jeden ze třetího.

Chápeme, že tento systém je poněkud těžký na pochopení a někdo se po přečtení posledních odstavců může cítit jako na hodině matematiky. Pokud byste tedy měli jakýkoli dotaz, neváhejte se nás zeptat do komentářů.


Prize Pool MSI 2017

Celková peněžní dotace pro týmy účastnící se letošního Mid Season Invitational se skládá ze dvou částí, základem je 250 000 $ od Riotu, ke kterým se přidá 25% výdělku z prodaných skinů Cunqueror Karma a Conqueror ward.

Umístění Tým Podíl výhry
1. SK Telecom T1 40%
2. G2 Esports 20%
3.-4. Flash Wolves, Team WE 10% (každý)
5.-6. Team SoloMid, GigaByte Marines 5% (každý)
7. Bau SuperMassive 2,5%
8.-9. RED Canids, Lyon Gaming 1,5% (každý)
10.-11. LG Dire Wolves, Virtus.pro 1,25% (každý)
12.-13. Rampagne, Isurus 1% (každý)

A jak jste si užili Mid Season Invitational vy? Kdo překvapil a naopak nejvíce zklamal vás? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama