Oficiálně: hrací dny LEC a LCS se mění, evropská liga odstartuje v druhé půlce ledna
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Oficiálně: hrací dny LEC a LCS se mění, evropská liga odstartuje v druhé půlce ledna

Oficiálně: hrací dny LEC a LCS se mění, evropská liga odstartuje v druhé půlce ledna

Reibl

Reibl

16. 12. 2022 15:00

Kdy naladíte start sezóny a finále jednotlivých lig?

Reklama

Riot oficiálně oznámil start evropské nejvyšší ligy. Na LEC si počkáme do druhé půlky ledna a stejně tomu bude i v případě LCS. Hrací dny se změní a své trvalé místo kalendáři dostane i Valorant.

Tři hrací dny LEC

Evropská liga se bude hrát v sobotu, neděli a nově v pondělí. Tato informace už dříve unikla na internet a Riot ji nyní plně potvrdil. Díky třem splitům a celkově více hracím dnům se můžeme těšit na celkově větší množství esportu.

Sezóna LEC nabídne Bo1, Bo3 a Bo5 zápasy (více o změnách v LEC zde). V případě Bo1 her půjde o pět zápasů rozdělených do tří dnů. V rámci jednoho dne se pak můžeme těšit na dvě Bo3 série a tradičně jednu Bo5 sérii denně ke konci sezóny. Dobrou zprávou je, že například finále LEC se odehraje v neděli, jak tomu bylo zvykem doposud.

Liga odstartuje 21. ledna první fází, kdy se odehrají Bo1 zápasy. Playoffs začne 20. února a finále se uskuteční 26. února. Známe také harmonogram vysílání prvních dvou týdnů.

Oficiálně: hrací dny LEC a LCS se mění, evropská liga odstartuje v druhé půlce ledna

LCS se přesouvá na čtvrtek a pátek

Ačkoliv si americká liga formát pro tento rok zachová, změní se vysílací dny. LCS nově naladíte ve čtvrtek a v pátek od 21:00 středoevropského času. Pro evropské fanoušky je posunutí na dřívější hodinu vítané, lokální diváci se ale musí smířit s vysíláním ve všední den od poledne tamního času.

LCS odstartuje 26. ledna, tedy o týden později než LEC. Celkem nás čeká 8 týdnů základních skupin, včetně dvou, kdy se bude hrát 3 dny (navíc ve středu). Playoffs odstartuje 23. března.

Finále LCS bude po vzoru LEC také o víkendu, tedy v sobotu a v neděli 8. a 9. dubna. Vítěz jarního splitu LCS se podívá na MSI. Ve stejnou dobu by měl končit i jarní split LEC.

Esport po celý týden

Důvodem změn je rozprostřední esport zápasů nejen v lolku, ale i Valorantu. Týdenní program by měl vypadat přibližně takto.

  • Pondělí: LEC, LPL, LCK, VCT Pacifik
  • Úterý: LPL, LCK
  • Středa: LCS (supervíkend), LPL, LCK, VCT EMEA
  • Čtvrtek: LCS, LPL, LCK, VCT EMEA
  • Pátek: LCS, LPL, LCK, VCT EMEA
  • Sobota: LEC, CBLoL, LPL, LCK, VCT Amerika, VCT Pacifik
  • Neděle: LEC, CBLoL, LPL, LCK, VCT Amerika, VCT Pacifik

Riot s velkou pravděpodobností pro Valorant ligy (VCT) využije studio v Berlíně a Los Angeles. Proto se například LCS a VCT Amerika nesmí překrývat. Obdobně pak LEC a VCT EMEA. V případě amerického studia došlo na přejmenování z LCS Areny na Riot Games Arenu a k celkové modernizaci.

Ve dnech 10. a 11. ledna nás čeká slavnostní zahájení esport sezóny a speciální dvoudenní stream. Konkrétní program zatím nebyl odhalen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama