Obrovské změny - změna úrovní účtu, odměny a zrušení IP
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Obrovské změny - změna úrovní účtu, odměny a zrušení IP

Obrovské změny - změna úrovní účtu, odměny a zrušení IP

Reibl

Reibl

2. 9. 2017 11:40 9

Riot kompletně předělává systém úrovní a platit nyní budeme modrou esencí. IP úplně zmizí.

Reklama

Riot vydal článek, ve kterém vysvětluje, jak do budoucna hodlá usnadnit nováčkům kupování šampionů. Dlouholetí hráči budou pro změnu motivováni hrát další hry díky zvýšení maximální úrovně účtu. Riot se také podělil o další informace ohledně předělání run. Všechny runy od 1. září stojí 10 IP. Od příští sezóny navíc měna IP bude úplně nahrazena modrou esencí. Více už vám poví Riot Cactopus a Bubobubo.

Ahoj všichni,

Pokud jste viděli naše video Riot pls (anglicky), máme v plánu kompletně předělat systém úrovní účtu a odměn ve hře. Abychom byli konkrétní, odstraňujeme omezení maximální 30. úrovně. Dále slučujeme IP a modrou esenci. Zde vám prozradíme, proč jsme se k těmto krokům uchýlili a také objasníme detaily nového systému.

IP, odměny a úrovně

Riot v loni objasnil, že se zaměří na dlouhodobější problémy týkající se hry. Těmi jsou hlavně odměny, systém úrovní a získávání IP. Řídili se přitom těmito body:

  1. Utrácení IP za runy není pro hráče výhodné a jen prodlužuje dobu pro získání dalších šampionů
  2. Je potřeba příliš velká porce her k odemknutí nové postavy a zvlášť pro nováčky je tato doba až odrazující
  3. Mnoho hráčů má na účtu tisíce IP a nemají je jak utratit
  4. Systém úrovní hráčům vůbec nic nepřináší

Rioťáci nám objasnili, jak tyto problémy chtějí řešit.

Hned s příchodem mezisezóny uvolníme všechny runy zdarma. Navíc hráče odměníme za ty runy, které je stály mnoho IP v minulosti.

Co se týče úrovní, odstraňujeme horní hranici 30. úrovně a místo ní nasadíme odměny za dosažené úrovně. Na rozdíl od získávání IP za každou odehranou hru, jako doposud, dostanete bednu s každou novou úrovní. Tedy spíš jakousi kapsli, která lze otevřít bez klíče. Obsah kapsle se bude měnit s vaší úrovní. Začátečníkům do třicáté úrovně budou padat úlomky postav a modrá esence. Zkušeným hráčům na vyšších úrovních zase připadne speciální odměna, například gemstone nebo vzácný emote.

Sjednocení modré esence a IP bude pro hráče znamenat jen menší změny. Vše v obchodě bude stát stejně, akorát si na tyto položky budete vydělávat více způsoby.

Obrovské změny - změna úrovní účtu, odměny a zrušení IP


Kompenzace za runy a runové stránky

Jelikož současné runy zmizí, Riot vám za ně dá odměnu v podobě modré esence (tedy nových IP)

Runy zakoupené před začátkem letošní sezóny (7. prosince 2016):

  • 100 modré esence za každou základní runu 3. úrovně
  • 300 modré esence za každou Quintessenci 3. úrovně

Runy zakoupené během během letošní sezóny do 1. září 2017:

  • Navrácení plné ceny v podobě nové modré esence

Runy zakoupené po 1. září 2017:

  • Ode dneška bude každá runa stát pouze 10 IP
  • Nebude se proplácet zpětně na konci sezóny

Runové stránky zakoupené před 1. zářím 2017

  • 1500 modré esence za každou runovou stránku zakoupenou za IP
  • Epický úlomek skinu na vlastněného šampiona za každé 4 runové stránky pořízení za RP (zaokrouhluje se - dostanete 3 skiny za 11 stránek zakoupených pomocí RP)

Nejčastější dotazy

Proč dávat odměny zrovna za nové úrovně?

Podle Riotu je k tomuto kroku hned několik logických důvodů.

Nejprve chceme hráče motivovat k určitému postupu a dalšímu hraní. Pokud jste hráli doposud, mohli jste si koupit za vydělané IP maximálně tak postavu nebo ikonku. Chceme hráčům nabídnout větší a rozmanitější odměny za jejich úsilí a věrnost hře.

Dále chceme do tohoto systému zahrnout i kus štěstí a motivace. Hráči nikdy nebudou přesně vědět, co mohou získat z kapsle, jakmile dosáhnou nové úrovně. Může vám padnout úlomek šampiona, na kterého si už delší dobu šetříte. To vám ušetří dost esence. Zároveň můžete dostat nějakého, kterého máte, esenci recyklovat a koupit si rychleji jakéhokoliv jiného.

Tento postup je šitý na míru různým typům hráčů. Například nováčci budou získávat kapsle s šampiony, kteří jsou jednodušší. Zatímco ostřílení veteráni vlastnící všechny postavy získají větší šanci pro padnutí exkluzivit.

Proč spojujete modrou esenci a IP?

Sjednocení roky zaběhnuté měny s relativně novou esencí může znepřehlednit celou hru. Nebo ne?

Díky nahrazení IP modrou esencí můžeme konečně propojit veškeré části hry. Systém odměn (looting), úrovně účtu a obchod budou používat stejnou měnu. Pokud máte nyní po recyklaci několika úlomků na účtu modrou esenci, nemůžete s tím moc dělat. Jestliže máte na účtu několik desítek tisíc IP navíc, jsou vám celkem k ničemu. Po tomto sjednocení budete moci stejnou měnu utrácet na co nejvíce místech to půjde, a hlavně budete mít na výběr.


Další plánované změny

Vyvážení odměn

Hráči budou získávat mnohem více úlomků díky odměnám za úrovně. K tomu připočtěte úlomky z kapslí získaných za pocty nebo třeba mise. Riot upraví množství esence, kterou ze všech druhů úlomků získáte. Například nyní za recyklaci úlomku šampiona získáte přibližně třetinu esence potřebnou ke koupi jiné, stejně drahé postavy. Po našich úpravách to bude pouhá pětina. Úlomků bude ale mnohem více.

Také zmizí možnost vyměnit tři úlomky za poukaz ke koupi postavy. Místo toho si ale budeme moci koupit náhodnou postavu přímo v obchodě za modrou esenci. Stejně jako za RP kupujete kamarádům náhodný skin. Riot doporučuje vyměnit všechny úlomky za modrou esenci, jejich relativní cena se totiž po aktualizaci sníží.

Mimo jiné se také změní fungování beden. Nyní budou hráči moci získat až dvě položky z jedné bedny. Ano, dokonce i bednu uvnitř bedny. Také se přidá "pojištění proti smůle". Už nebudete čekat dlouhé měsíce bez úlomku skinu nebo gemstonu.

Rychlost získávání postav

S novým systémem budete získávat postavy stejně rychle jako s IP v tuto chvíli. V určitých případech dokonce rychleji. To díky tomu, že už nebudete nuceni utrácet za runy. Všeobecně máte díky změnám možnost získat novou postavu různými způsoby. Odměnami za úroveň účtu, poctami a klasickými bednami za champion mastery.

Dále se odstraní bonus za první výhru. Tu nahradí denní mise. Ta hráčům dá malinko víc, než aktuální bonus z první výhry, ale bude o trochu složitější.

Přepočet staré modré esence na novou

Již nyní můžete mít v lootingu pár stovek modré esence. Střádat 6300 modré esence na novou postavu s tím, že za úlomek dostanete jen pár stovek, by trvalo měsíce. Proto se změní množství esence, které za úlomky získáte.

Navíc po sjednocení měn se vynásobí vaše esenci v lootingu. A to hned 6,5x. Pokud nyní máte 975 modré esence, získáte po přepočtu 6300 nové esence. Tu už budou moci hráči utratit kdekoliv. Jak v lootingu, tak v obchodě.

Hned v mezisezóně se spustí speciální obchod, kde budou k dispozici po omezenou dobu velice drahé speciální skiny, emoty a další. Po navrácení esence za runy a vynásobení té staré z lootingu se může stát, že na účtech budou hráči mít desítky tisíc esence k utrácení. Co takhle si za to koupit URF Warwicka?

Kvůli těmto změnám se pozastavuje možnost nákupu IP boostu. Pokud máte teď nějaký aktivní, převede se vám na XP boost hned, jak odemkneme maximální možnou úroveň účtu. XP boost bude navíc nově stát stejně jako nyní IP boost.


Riot k těmto tématům vydal i přehledné video s českými titulky:

Ztratili jste se v přívalu informací? Zeptejte se do komentářů a my se vám pokusíme vše vysvětlit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama