Nový formát pro Worlds a MSI v přípravě, Riot změní podobu největších turnajů
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Nový formát pro Worlds a MSI v přípravě, Riot změní podobu největších turnajů

Nový formát pro Worlds a MSI v přípravě, Riot změní podobu největších turnajů

Reibl

Reibl

4. 11. 2022 16:00

V roce 2024 nás čekají úpravy průběhu esport sezóny.

Reklama

Formát Worlds se od roku 2014 téměř nezměnil, kromě přítomnosti play-in části a rozdělení seedů. Čtyři skupiny s Bo1 zápasy a play-offs formát zůstal nezměněný už osm let. Na nedávné tiskové konferenci zástupci z Riotu potvrdili, že se příští sezóny dočkají úprav.

Už dříve jsme informovali o plánovaných změnách v LEC. Týmy by měly odehrát více her v průběhu sezóny a řada duelů se odehraje v Bo3 formátu. Rozdělení sezóny LEC na tři splity indikuje, že se dočkáme jiného rozvrhu u mezinárodních turnajů.

V noci ze čtvrtka na pátek se při tiskové konferenci k příležitosti finále Worlds jedna otázka dotkla formátu dvojité eliminace na Worlds. Tu vedení esport sekce League of Legends zavrhlo vzhledem k Worlds. Regionální kvalifikace skrze formát dvojité elmininace zůstane zachován, nicméně samotný šampionát by měl ve svém závěru nabídnout napínavé bitvy s mottem “všechno nebo nic”.

Samotný formát Worlds se změní, stejně tak struktura MSI, druhého největšího mezinárodního turnaje. Jakým způsobem se dozvíme začátkem příští sezóny.

V Riotu nadále plánují kompletní přepracování průběhu sezóny. V roce 2024 bychom se tak měli dočkat více mezinárodních zápasů. Konkrétní plány ovšem odhaleny nebyly.

Aktuálně tedy platí, že Worlds a MSI v příštím roce projdou změnou. Kompletní průběh esport sezóny League of Legends bude upraven o rok později.

Nový formát pro Worlds a MSI v přípravě, Riot změní podobu největších turnajů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama