Novinky o Clash turnajovém módu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Novinky o Clash turnajovém módu

Novinky o Clash turnajovém módu

Little Panda

Little Panda

17. 5. 2018 16:30 1

Jak bude fungovat Clash Tournament system?

Reklama

Clash Tournament se již brzy stane součástí oficiálních serverů. Jak celý tento turnaj bude fungovat, jak hrát a jaké budou odměny za účast a výhru se dozvíte v tomto článku.

Clash bude otevřen 21.5. Tak začněte hledat spoluhráče, ať máte svůj tým připraven.

Co je to Clash?

Clash je online turnaj designovaný podle profesionálních online turnajů. Hráči mohou hrát až tři dny, a to se stejným týmem po celou dobu turnaje. První den je sestaven pavouk o čtyřech týmech, druhý den o 8 týmech a třetí o šestnácti týmech. V turnaji se hraje o mnoho cen a vítěz se dočká také krásné virtuální trofeje. 

Kdy bude Clash probíhat?

Clash bude otevřen vždy jednou za čtrnáct dní od pátku do neděle.

  • Demacia Cup 1 - 25.-27.5.
  • Demacia Cup 2 - 8.-10.6.
  • Theme 2 Tournament 1 - 22.-24.6.
  • Theme 2 Tournament 2 - 6.-8.6.

Lock in bude vždy ve 20:00 a je nutné potvrdit účast třicet minut před zápasem!

Jak založit tým?

Hráči, kteří se chtějí zúčastnit turnaje, musí splňovat tyto podmínky:

  • Úroveň 30.
  • Být zařazeni v jakékoli divizi.
  • Honor level 2 a více.
  • Podvrdit účet skrze SMS.
  • Mít lístek do turnaje.

Kapitáni se budou starat o svůj tým a mohou přidávat a odebírat členy již od pondělí před turnajem. Budou také moci zvolit název týmu a logo.

Novinky o Clash turnajovém módu

Týmy budou opět automaticky rozpuštěny po skončení turnaje.


SMS potvrzování a smurfing

Každý účet musí být spjat s telefonním číslem. Toto párování bude platné po šest měsíců a není tedy možné po tuto dobu účty zaměnit na stejném čísle. 

Riot si je samozřejmě vědom, že i přes svou snahu je tento způsob ochrany možné obejít, a tak je připraven rozdávat tvrdé sankce za smurfing.


Pavouk

Týmy budou rozděleny podle úrovně "Tier". Tyto tiery budou celkem čtyři - Tier I až IV - a určují se podle divizí všech hráčů v týmu a také podle předchozích úspěchů v Clash. Riot tím chce zajistit férovou hru.

První den bude vystaven pavouk o čtyřech týmech a hraje se BO1. Prohra však neznamená konec. Stále se můžete zúčastnit souboje o vedlejší ceny společně s ostatními týmy, které prohráli své zápasy. Druhý den se bude pokračovat pavoukem s osmi týmy a v neděli až s šestnácti týmy. Vitěz každého pavouka navíc získá trofej.

Pokud nestihnete hrát některý den, stále se můžete turnaje zúčastnit, ale pouze jeho vedlejší části a nemáte tedy šanci hrát o hlavní ceny.

Novinky o Clash turnajovém módu

Náhradníci

Každý tým může zapsat jednoho náhradníka, a to každý den jiného. Náhradník však musí použít svůj turnajový lístek. Náhradníci získají vždy kapsuli jako odměnu za svou námahu, i když nebudou hrát. Pokud nahradí člena týmu, obdrží odměny, jako ostatní hráči. Hráč, který byl nahrazen naopak získá pouze ceny, jako kdyby jeho tým skončil 0-2 (a to i kdyby jeho tým třeba vyhrál).

Náhradníci mohou být bez problémů členem i dvou různých týmů, ale hrát mohou jen za jeden. Také musí splňovat následující pravidla:

  • Nesmí mít vyšší tier než tým.
  • Alespoň honor level 2.
  • Být zařazeni do jakékoli divize.
  • Potvrdit účet pomocí SMS.

Příprava před zápasem

Po spárování týmů v pavouku se všem hráčům zobrazí statistiky protiháčů, jejich divize, nejhranější šampioni a další statistiky. Nedoporučuje se tedy hrát pouze jediného šampiona.

Novinky o Clash turnajovém módu


Výběr šampionů

Champion select se bude řídit pravidly profesionálního hraní, tedy dvojité banovací fáze. Týmový kapitán provádí všech pět banů!

V Clash budou také odemčení všichni šampioni pro lepší koordinaci v týmu. Pokud se vám nepovede vybrat šampiona, vybere se vám náhodně, aby se předešlo odcházení z lobby.


Náhlá smrt

Aby se předešlo neúměrně dlouhým hrám, po šedesáté minutě se věže stanou nesmírně jednoduché na zničení a po šedesátépáté minutě se začnou dokonce sami ničit (nejprve věže, pak inhibitory a nakonec i Nexus). V sedmdesáté minutě tedy vždy nastane konec hry a jeden tým zvítězí.

Pauza a remake

Tyto možnosti budou bohužel s Clash zakázány. Riot si je vědom, že mohou nastat problémy, ale nemůže si dovolit prodloužit dobu trvání her.

Lístky

Nově budou k dispozici dva typy vstupů - klasické a prémiové. Klasický vstup stojí jeden lístek, prémiový pět. Prémiový vstup vám zajistí pouze lepší odměny za turnaj. Bez lístku se nelze zúčastnit.

Lístky lze získat skrze:

  • Mise.
  • Dárek o kamarádů.
  • Skrze spoluhráče v Clash.
  • Modré esence (990).
  • RP (215).

Ceny

V Clash lze získat tyto odměny:

  • Trofeje
  • Victory Points
  • Kapsule

Trofej získá vždy vítěz pavouka v určitý den (pátek - neděle). Trofeje jsou proto rozlišeny barvou. Tyto poháry se budou zobrazovat vítězům na mapě Summoner's Rift a na profilu dalších čtrnáct dní.

Novinky o Clash turnajovém módu


Victory Points

Za každou výhru obdržíte 200 vítězných bodů. Týmy s vyšší Tier navíc budou získávat bonusové VP.  Ty se používají na odemykání bannerů, které se zobrazují na vašem profilu a také na Summoner's Riftu.

Novinky o Clash turnajovém módu


Orby a kapsule

Každý účastník turnaje získá orb (klasický vstup) nebo kapsuly (prémiový vstup) po ukončení pavouka. Tyto zvlátní kapsule obsahují XP boost nebo nové týmové logo.

Odměny se vylepšují s každou výhrou a nakonecc mohou obsahovat i modrou a oranžovou esenci, skiny, emoty, ikonky a další.

Novinky o Clash turnajovém módu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama