Nejvíce banovaní šampioni v ranked hrách - březen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejvíce banovaní šampioni v ranked hrách - březen 2019

Nejvíce banovaní šampioni v ranked hrách - březen 2019

31. 3. 2019 13:20

Kterých 10 šampionů bylo nejčastěji banováno v posledních dnech?

Reklama

Jelikož je dnes pátá neděle v měsíci a všechny naše tradiční statistiky o šampionech, které vydáváme každý měsíc, již vyšly, podíváme se dnes na nejvíce banované šampiony v ranked hrách. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak v soloQ banovat aniž by vám někdo za to trhal hlavu, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle % počtu her, ve kterých byli zabanováni a také jejich poměr výher / proher (winrate).

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Yasuo 49,9% 49,2% 61,8%
Zed 14,8% 51,1% 58,5%
Morgana 20,8% 52,2% 45,4%
Kayle 14,6% 55,8% 37,3%
Darius 9,8% 48,4% 35,7%
Vayne 26,8% 51,2% 34,7%
Sylas 14,1% 48,8% 34,4%
Master Yi 13,7% 51,4% 26,9%
Jax 16,0% 51,9% 25,1%
Blitzcrank 10,3% 51,4% 21,4%

Yasuo i Zed jsou AD assassini, jež se již delší dobu drží na špičce této tabulky. Někteří lidé je banují proto, protože proti nim nechtějí hrát, a někteří mají trošku jiný důvod - zkrátka je jen nechtějí mít ve svém týmu.

Morgana se těší veliké oblibě díky jejímu drobnému reworku. Její obrovskou výhodou je štít, pomocí němuž ona, nebo její spojenec ignorují veškeré CC efekty.

Kayle se po kompletním reworku hraje pasivně do 11. úrovně, neboť musí útočit zblízka a to ji dělá velmi zranitelnou. Naproti tomu od 11. úrovně je velmi nebezpečná a v teamfightem zvládne potahat tým. Dalším topařem je Darius, který se již delší dobu může chlubit vysokým banratem.

Jediným zástupcem marksmanů je dnes Vayne. Momentálně se hraje spíše na W. V plat+ se dokonce maxování v pořadí W-Q-E vyskytnulo v 50,1% hrách. Pouze v 32,9% her hráči maxovali Q-W-E.

Sylas disponuje healem, štítem, knock-upem a velikou paletou ultimátních schopností. Není proto divu, že hráči proti němu nechtějí hrát.

V jungli již delší dobu řádí Master Yi. Tento šampion je levný a je doporučen nováčkům ve světě League of Legends. Není proto divu, že si našel takovou oblibu u hráčů.

Dvojrolí topaře a junglera se může pyšnit Jax. Oblíbenost i jeho nadprůměrný winrate z něj dělá v jistém smyslu úspěšného šampiona. Pokud hráč Jaxe pickuje jako první a jeho spoluhráč je ochoten hrát jak jungle, tak i top, mohou se bez problému prohodit. Toho se hojně využívá, pokud nepřátelský tým pickne šampiona, který má proti Jaxovi na topu velmi vysoký winrate.

Co trápí supporty, ale i marksmany na lince? Když proti nim stojí jednoduchý šampion, který si je zvládne přitáhnout až k sobě. Řeč není o nikom jiném, než o Blitzcrankovi.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejvíce banovaný šampion a jaký důvod si nese!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama