Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

Reibl

Reibl

3. 4. 2022 12:00

Pravidelný přehled SoloQ postav je zpět.

Reklama

Série nejlepších a nejhranějších postav se vrací. Opět jsme pro vás připravili přehled šampionů ze SoloQ a ranku platium+ s nejvyšším winratem. Kvůli transparentnosti jsme se rozhodli pro drobnou změnu názvu. Článek s nejlepšími postavami je nově pojmenován podle jejich úspěšnosti, tedy winratu. Opět platí, že bereme šampiony s pickratem alespoň 2 % na dané lince. Pravidla pro náš výběr se tedy nemění, narozdíl od upravené grafiky.

  • Platinum+, SoloQ, Patch 12.6
  • Nejvyšší winrate
  • Alespoň 2% pickrate
  • Zdroj dat: u.gg

Toplane

Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

Na topu nám aktuálně září hned řada tanků. Největšího winratu dosáhl Ornn následovaný Riven a Shenem. Mezi ně se vměstnal také Singed a Tahm Kench, oba ovšem s nízkým pickratem. Velmi dobře je na tom i Yorick vynikající svým split pushem a Garen.


Jungle

Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

V jungli můžeme volit hned z řady silných postav dosahujících 52% winratu. Jde o Nocturna, Rammuse a Volibeara. Daří se také Kha’Zixovi a Rek’Sai. Právě otravný brouk se může pyšnit nejvyšším pickratem okolo 9,5 %.


Midlane

Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

Asi nikoho nepřekvapí popularita Ahri. Šampionka se aktuálně dostala i do mety v profesionálních zápasech a její pickrate 14,6 % je opravdu vysoký na midaře. Anivia a Talon nepatří mezi populární volby, ale jejich úspěch je díky winratu častý. Pro zajímavost doplníme, že druhý největší pickrate má Yasuo s 8,8 % a pouze 48,87% winatem.


Botlane

Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

Situace na botu je relativně vyrovnaná. Žadné častěji hrané ADC nepřesáhlo s winratem přes 52 %. Přibližuje se tomu ovšem Lucian s obřím 16,5% pickratem. Naopak jen příležitostně se hraje Sivir. Třetí Ashe stoji zhruba uprostřed co se oblíbenosti týče. Mezi dobré volby patří například Xayah a Samira s vysokým 10% pickratem a 51% winratem.


Support

Nejúspěšnější šampioni v patchi 12.6

Na závěr zde máme supporty, kterým dominuje Soraka. Její winrate je nejvyšší ze všech postav přesahujících 1% pickrate na jakékoliv lince. Druhá Sona ovšem o moc nezaostává. Nová šampionka Renata Glasc se rovněž drží vysoko a řadí se mezi nejoblíbenější postavy na této pozici. Velký prostor dostává také Blitzcrank s 8,2% pickratem a 51,82% winratem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama