Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2

Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2

Little Panda

Little Panda

31. 5. 2020 14:00

Které regiony a šampiony potkáte v rankedech nejčastěji? A které kombinace jsou nejlepší?

Reklama

Patch 1.2 je první balanční úpravou hry od jejího oficiálního spuštění. Došlo v něm především k nerfu dominantního Aggro Noxus a Piltover a Zaun balíčku. V tomto článku se podíváme na nejhranější a nejlepší regiony (a jejich kombinace), šampiony a balíčky pro tento patch.

Náš výběr má následující kritéria: 

  • Všechny ranked hry Iron – Diamond
  • Nejvyšší playrate (v kolika procentech z celkových her se objevují)
  • Nejvyšší winrate (kolik procent z celkových her tvoří výhry)
  • Regiony s alespoň 5000 hrami
  • Šampioni s alespoň 1000 hrami
  • Zdroj: Mobalytics

Nejhranější 

Nejprve se podíváme na nejvíce hrané regiony a šampiony.

Regiony

Následující regiony a jejich kombinace jsme prozatím v rankedech v patchi 1.2 mohli potkávat nejvíce. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche.

Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2

Nejhranějšími regiony pro patch 1.2 je zcela určitě kombinace Bilgewater a Shadow Isles, a to díky velké oblíbenosti a síle Deep balíčků. Na druhém místě je hned těsně kombinace Ionia a Piltover a Zaun, kde jsou naopak hodně oblíbené Control balíčky Vi + Heimerdinger a Ezreal + Karma. Velký skok si zažila kombinace Freljord a Noxus, která povstala téměř z popela díky posílení Vladimira v tomto patchi a hráči opět vyrukovali s Vladimirem a doplnili ho oproti dřívějšku místo Brauma o Sejuani.

Šampioni

Následující šampiony a jejich kombinace jsme prozatím v rankedech v patchi 1.2 mohli potkávat nejvíce. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche. Šampioni jsou ve statistikách vždy přiřazeni ke konkrétnímu balíčku. Pokud jsou nejhranější šampioni ze stejného regionu, je k nim vždy přiřazen konkrétkní region.

Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2

Tato statistika již téměř nemůže překvapit a vlastně kopíruje nejhranější regiony. Zajímavé je ale to, že Deep balíček s Threshem a bez něj má téměř stejný winrate i playrate.


Nejlepší

Nyní je čas si prohlédnout, které regiony a šampioni měli v rankedech největší úspěch.

Regiony

Následující regiony a jejich kombinace měli dosud v rankedech v patchi 1.2 nejvyšší winrate. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche.

Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2

Tato statistika je opět o něco zajímavější. Kombinace Freljord a Ionia drží prozatím nejvyšší winrate. Je tomu tak díky Elusivním Zed balíčkům, které trápí hráče snad již od začátku bety. Vypadá to, že ale již hráče omrzel a i přes jeho winrate ho hráči hrají velmi málo. Noxus aggro, které obdrželo dva nerfy, stále drží kombinaci Noxus a Piltover a Zaun na druhé příčce, i když jeho playrate zaznamenal pokles. A nakonec na třetím místě máme již několikrát zmiňovaný Deep balíček a kombinaci Bilgewater a Shadow Isles. 

Šampioni

Následující šampioni a jejich kombinace měli dosud v rankedech v patchi 1.2 nejvyšší winrate. Je velká šance, že tomu tak bude až do dalšího patche. Šampioni jsou ve statistikách vždy přiřazeni ke konkrétnímu balíčku. Pokud jsou nejhranější šampioni ze stejného regionu, je k nim vždy přiřazen konkrétkní region.

Nejúspěšnější regiony a šampioni pro patch 1.2

Tato statistika je největším překvapením. Ačkoliv první příčku ovládl Zed a s ním spojený Elusivní balíček (jeho nižší playrate je ovlivněn mnoha různými kombinacemi balíčků se Zedem), druhou pozici zaujalo zvláštní spojení Elise + Kalista. Tento fakt má na svědomí především balíček, který vychází z Endure Spiders meta balíků a je doplněn o Kalistu. Na třetím místě se pak objevuje další zajímavý balíček využívající Threshe a Gangplanka. Celý balíček se točí kolem sudů, velkých jednotek, Gangplanka a postupného poškozování Nexusu.

  • Kódy na balíčky
    • Sejuani + Vladimir
      • CIBQMAIDAQDB4IBBF4CACAIEA4LDAAYCAEBAMBYAAEAQEAII
    • Kalista + Elise
      • CIBACAIBEIEQCBIQDIOR4KBLGEZDKAYBAEAQGAIBAUMQEAQFAECACAQBAUASG
    • Gangplank + Thresh
      • CIBAGAIFDUUDIBACAYCCAIRNAIBQEBQCBATAKAIFAEKCWMJWAMAQEBQMAEAQKEYBAICQC

Který region je váš nejoblíbenější? A se kterými šampiony máte v rankedech největší úspěch? Své názory pište do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama