Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách – říjen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách – říjen 2019

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách – říjen 2019

13. 10. 2019 12:30

Kterým šampionům se v posledních dnech dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her – od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil – popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál – winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Sylas 7,3% 41,9% 9,6%
Azir 1,9% 42,6% 0,5%
Yuumi 6,3% 43,5% 10,0%
Qiyana 5,3% 44,5% 6,7%
Akali 11,8% 44,8% 17,3%
Tahm Kench 1,5% 44,8% 0,7%
Kalista 2,1% 45,1% 0,4%
Irelia 9,0% 45,4% 6,2%
Sejuani 1,9% 46,0% 0,6%
Zoe 5,2% 46,2% 3,9%

Dnešní tabulka si prošla kompletní změnou. Nenarazíme tu již na Rek’Sai, Jayce, Riven a ani Ezreala. Namísto nich se tu objevili Sylas, Akali, Sejuani a Zoe.

Už třetí měsíc se zde drží i Qiyana. Momentální zájem o ni opadl, neboť spousta hráčů zjistila, jak moc je mechanicky náročná. Kvůli své náročnosti se zde objevila i Zoe, která má značně odlišný styl narozdíl od ostatním mágů. Nadruhou stranu má roztomilý vzhled, což je rozhodně plus.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Akali se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký.

Dnes tu máme jen jednoho junglera. Nebo spíše junglerku. Řeč je o Sejuani. Velice užitečná, jestliže trefí svoji ultimátní schopnost, což pro některé hráče může být obtížné. Její kombo Q+Flash dokáže bez problému zajistit kill.

Irelia si potrpí na svou mechanickou zručnost, což ne všichni hráči zvládají. Veliké plus pro tyto hráče je její variabilita, neboť pokud jste její main, stačí si v rankedu zvolit top/mid, nebo mid/top a můžete si s pohodou hrát svou šampionku. Stejně tak je tomu i u Sylase, který se dokonce může hrát i v jungli.

Kalista se zde v tabulce objevuje poměrně pravidelně. Pokud bychom si vzali hry, kde má v 10. minutě 0/2 (1/3,...), dosahuje pouze 29,6% winratu, což je žalostně málo. V momentě, kdy je pozadu, se jí hooodně těžko vrací zpět do hry. Sice dostala drobný ‘buff’, ale on to byl spíš výsměch.

Yuumi dokáže být na lince velmi nepříjemná, protože není moc obtížné trefit její jediný ‘skillshot’. Teda pokud nemáte vadného marksmana... Tato schopnost Q navíc snižuje nepříteli rychlost pohybu, což jí, jakožto supportovi, nahrává do karet. Tahmova ultimátní schopnost se hodí především do sehraných týmů, jelikož dokáže sebe a svého marksmana dostat za linii nepřátel a uzavřít je tak do kleští. V ranked hrách bohužel nedokáže plně využít tohoto potenciálu.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama