Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – září 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – září 2019

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – září 2019

22. 9. 2019 12:00

Kterých 10 šampionů je nyní u hráčů nejméně oblíbených?

Reklama

Tak jako jsme psali v článku i minulý měsíc, tak i dnes se se podíváme na to, které šampiony v soloQ vidíme opravdu zřídka. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her – od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na soloQ, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle počtu her, ve kterých se vyskytují a také s poměrem výher / proher (winrate). Pokud se v soloQ rozhodnete picknout některého z těchto šampionů, budete jedni z mála.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Skarner 0,8% 49,6% 0,2%
Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – září 2019
Ivern 0,9% 47,9% 0,3%
Taliyah 1,3% 49,3% 0,1%
Aurelion Sol 1,3% 50,3% 0,5%
Maokai 1,4% 50,7% 0,2%
Kog'Maw 1,5% 51,7% 0,2%
Rek'Sai 1,5% 48,0% 0,5%
Taric 1,5% 51,4% 0,2%
Viktor 1,6% 48,4% 0,2%
Kalista 1,6% 45,9% 0,3%

Nováčky v tabulce jsou Taric a Viktor, kteří tak nahradili Galia a Lissandru.

Již nejeden měsíc si můžeme zaplakat nad dvojicí junglerů – Ivern a Skarner. Na druhou stranu Skarner si drží vyšší winrate, což znamená, že jej hrají především hráči, kteří s ním mají zkušenost. Ivern není typem šampiona, který zvládne potahat hru 1v5, jako je tomu třeba u Mastera Yiho, ale je supportem, a proto není v takové oblibě.

Z topařů tu dnes máme pouze Maokaie. Maokai se hodí proti týmům, které jsou postaveny na tancích, neboť má procentuální damage.

Málo hraný ale s nadprůměrným winratem – to je Kog’Maw. Kog’Maw je oblíbený jen tehdy, když dosahuje vysokého winratu. S momentálním ‘nerfem’ Ragebladu jej hráči ale tolik nehrají. Málo hraná a s naprosto podprůměrným winratem. Řeč není o nikom jiném než o Kalistě. V brzké době by měla dostat drobný boost, který jí pomůže především při farmení na lince.

Aurelion Sol je mág bez schopnosti jakkoliv v mžiku reagovat na gank oponenta. Na druhou stranu má neskutečný potenciál na roamování, což z něj dělá oblíbeného šampiona ve vyšších divizích. Bohužel nemá takový carry potenciál jako například LeBlanc, a proto jej momentálně příliš nevidíme. Taliyu můžeme zařadit k předchozím dvěma šampionům, kteří se vyskytují v kompetitivních hrách, ale v rankedech nemají tak velký carry potenciál, protože jsou zaměřeni na týmovou souhru.

Viktora jsme dříve mohli vídat na profesionální scéně, nicméně momentálně se netěší tak velké oblíbenosti.

Moc se nestává, aby se některý support dostal do tabulky. Ačkoliv Ezreal dosahuje 22,6% popularity, Taric se pohybuje na naprostém dnu.

Poslední zmínku si zaslouží Rek’Sai. Její banrate je sice z vybraných šampionů nejvyšší, ale winrate se stále pohybuje okolo 48 %.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejméně hraný šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama