Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - září 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - září 2018

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - září 2018

23. 9. 2018 16:00

Kterých 10 šampionů je nyní u hráčů nejméně oblíbených?

Reklama

Tak jako jsme psali v článku i minulý měsíc, tak i dnes se se podíváme na to, které šampiony v soloQ vidíme opravdu zřídka. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na soloQ, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle počtu her, ve kterých se vyskytují a také s poměrem výher / proher (winrate). Pokud se v soloQ rozhodnete picknout některého z těchto šampionů, budete jedni z mála.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - září 2018
Ivern 0,5% 47,5% 0,2%
Rek'Sai 0,7% 47,3% 0,1%
Aurelion Sol 1,0% 51,2% 0,5%
Skarner 1,0% 49,1% 0,2%
Corki 1,2% 47,9% 0,3%
Mordekaiser 1,3% 49,8% 0,4%
Elise 1,6% 49,3% 0,3%
Kalista 1,6% 46,5% 0,2%
Karthus 1,8% 50,6% 0,3%
Kog'Maw 1,8% 49,3% 0,2%

'Nováčkem' v tabulce je pouze Karthus, který tak nahradil Nunua, respektive Nunua & Willumpa. Nunu dostal kompletní rework, proto není divu, že ho v tabulce nevidíme.

Již nejeden měsíc si můžeme zaplakat nad čtveřicí junglerů - Ivern, Rek'Sai, Skarner a Elise. Uvidíme, jestli Riot s němi něco provede a nebo je ponechá v zapomnění. Nadruhou stranu takový Ivern nepotřebuje boost, neboť pokud se podíváme na hráče, kteří s ním odehráli alespoň 50 ranked zápasů, tak dosahují úctihodného 60,4% winratu!

Aurelion Sol je mág bez schopnosti jakkoliv v mžiku reagovat na gank oponenta. Nadruhou stranu má neskutečný potenciál na roamování, což z něj dělá oblíbeného šampiona ve vyšších divizích.

Corki, Karthus i Azir jsou midaři, kterým momentální meta příliš neprospívá. Projevuje se to jak na jejich popularitě, tak i winratu. Vše by se mohlo otočit po změně některých předmětů. Uvidíme, jestli si Riot připraví nějaké úpravy a tím tyto šampiony trochu podpoří, nebo zacílí na změny schopností těchto šampionů.

Jedinými zástupci klasických marksmanů, ačkoliv se řada z nich v momentální metě vytrácí, jsou Kalista a Kog'Maw. Kalista strádá již delší dobu a samotný Kog'Maw není tolik oblíben navzdory tomu, že nerf dostali zejména marksmani zaměřeni na critical build.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejméně hraný šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama