Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – prosinec 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – prosinec 2019

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – prosinec 2019

22. 12. 2019 14:30

Kterých 10 šampionů je nyní u hráčů nejméně oblíbených?

Reklama

Tak jako jsme psali v článku i minulý měsíc, tak i dnes se se podíváme na to, které šampiony v soloQ vidíme opravdu zřídka. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her – od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na soloQ, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle počtu her, ve kterých se vyskytují a také s poměrem výher / proher (winrate). Pokud se v soloQ rozhodnete picknout některého z těchto šampionů, budete jedni z mála.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Corki 1,1% 44,9% 0,5%
Taliyah 1,1% 48,4% 0,1%
Aurelion Sol 1,1% 51,3% 0,4%
Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – prosinec 2019
Ivern 1,2% 49,5% 0,4%
Skarner 1,2% 49,9% 0,1%
Sejuani 1,5% 47,3% 0,3%
Tahm Kench 1,5% 44,8% 0,4%
Azir 1,6% 44,1% 0,3%
Jayce 1,6% 45,9% 0,4%
Kog’Maw 1,6% 50,7% 0,2%

Dnešní tabulka se od minule moc nezměnila. Nováčky v tabulce jsou Jayce a Kog’Maw, kteří tak nahradili Tarica a Anivii.

Již nejeden měsíc si můžeme zaplakat nad dvojicí junglerů – Ivern a Skarner. Ivern není typem šampiona, který zvládne potahat hru 1v5, jako je tomu třeba u Mastera Yiho, ale je supportem, a proto není v takové oblibě. Sejuani se trápí delší dobu, čemuž odpovídá i její winrate. Bylo by potřeba, aby získala nějaký ten buff, jinak se zůstane v propadlišti dějin.

Corki se sice tváří jako marksman, ale na botlince na něj málokdy narazíme. Nejčastěji ho můžeme vídat na midu, ovšem s jeho 44,9% winratem se nemusíme takového oponenta bát. Ač má Jayce o něco vyšší winrate jak Corki, stále to je žalostně málo. Nezbývá nic jiného, než aby tyto šampiony hráli především jejich mainové.

Aurelion Sol je mág bez schopnosti jakkoliv v mžiku reagovat na gank oponenta. Na druhou stranu má neskutečný potenciál na roamování, což z něj dělá oblíbeného šampiona ve vyšších divizích. Azir se může honosit svojí složitou mechanikou, ovšem to ho ubíjí a na ‘amatérské’ scéně jej zřídka kdy vidíme. Taliyu můžeme zařadit k předchozím dvěma šampionům, kteří se vyskytují v kompetitivních hrách, ale v rankedech nemají tak velký carry potenciál, protože jsou zaměřeni na týmovou souhru.

V této chvíli se sem ze supportů dostal pouze Tahm Kench. Tahmův nerf W jej dost potopil a proto ani není divu, že není v takové oblibě.

Pozitivně se na tuto tabulku mohou dívat Kog’Maw mainové. Winrate tohoto marksmana je lehce nad průměrem a k tomu ho čekají slibné zítřky, neboť dnešní meta je určena pro tanky, proti kterým je Kog’Maw velice silný.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejméně hraný šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama