Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – květen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – květen 2019

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – květen 2019

26. 5. 2019 12:00

Kterých 10 šampionů je nyní u hráčů nejméně oblíbených?

Reklama

Tak jako jsme psali v článku i minulý měsíc, tak i dnes se se podíváme na to, které šampiony v soloQ vidíme opravdu zřídka. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her – od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na soloQ, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle počtu her, ve kterých se vyskytují a také s poměrem výher / proher (winrate). Pokud se v soloQ rozhodnete picknout některého z těchto šampionů, budete jedni z mála.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Aurelion Sol 0,5% 49,8% 0,2%
Nejméně hraní šampioni v ranked hrách – květen 2019
Ivern 0,7% 48,0% 0,2%
Skarner 1,1% 49,9% 0,2%
Mordekaiser 1,2% 49,5% 0,5%
Taliyah 1,3% 50,1% 0,1%
Singed 1,6% 50,8% 0,2%
Kog'Maw 1,6% 52,2% 0,2%
Cassiopeia 1,6% 48,8% 0,5%
Maokai 1,8% 50,7% 0,2%
Kled 1,9% 51,8% 0,7%

Nováčkem v tabulce j Kog’Maw, který tak nahradil Swaina.

Již nejeden měsíc si můžeme zaplakat nad dvojicí junglerů – Ivern a Skarner. Nadruhou stranu Skarner si drží vyšší winrate, což znamená, že jej hrají především hráči, kteří s ním mají zkušenost. Ivern není typem šampiona, který zvládne potahat hru 1v5, jako je tomu třeba u Mastera Yiho, ale je supportem, a proto není v takové oblibě.

Z topařů tu dnes máme Maokaie, Mordekaisera a Singeda. Singeda můžeme zařadit do kategorie zábavných šampionů, kteří ale nehrají týmově. Jejich cílem je pushovat linky a tropit si z nepřátel srandu. Maokai se hodí proti týmům, které jsou postaveny na tancích, neboť má procentuální damage. Mordekaiser dosáhl vysoké popularity díky reworku, ovšem zdál se příliš silný a proto přišly nerfy. Kvůli jeho nepopularitě a nepříliš velkému carry potenciálu by měl v brzké době dostat drobný rework.

Málo hraní ale s nadprůměrným winratem – to jsou Kog’Maw a Kled. Kled nikdy nebyl v kurzu, neboť nedisponuje herním stylem, který by vyhovoval větší části hráčského spektra. Oblíbila si ho jen malá část hráčů, kteří s ním dovedou dělat divy. Proto ten nadprůměrný winrate. Kog’Maw je oblíbený jen tehdy, když dosahuje vysokého winratu. S momentálním ‘nerfem’ Ragebladu jej hráči ale tolik nehrají.

Aurelion Sol je mág bez schopnosti jakkoliv v mžiku reagovat na gank oponenta. Na druhou stranu má neskutečný potenciál na roamování, což z něj dělá oblíbeného šampiona ve vyšších divizích. Bohužel nemá takový carry potenciál jako například LeBlanc, a proto jej momentálně příliš nevidíme.

Cassiopeia je šampionka, kterou můžeme vídat především ve vyšších divizích a kompetitivních hrách. Mohli jsme ji párkrát vidět i na bot lince, kde se hrála namísto marksmana.

Taliyu můžeme zařadit k předchozím dvěma šampionům, kteří se vyskytují v kompetitivních hrách, ale v rankedech nemají tak velký carry potenciál, protože jsou zaměřeni na týmovou souhru.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejméně hraný šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama