Nejlepší TFT týmy pro patch 11.7
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.7

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.7

Ajkaaa

Ajkaaa

6. 4. 2021 17:00

Jaké jsou předposlední nejlepší týmy pro Fates?

Reklama

TFT:Fates se blíží ke konci a nám zbývají poslední týdny na stoupání žebříčkem s aktuálními třídami a jednotkami. Jistě vám neuniklo, že se ve Fates meta nijak obzvlášť nemění. Od začátku nám i přes buffy a nerfy v kompozicích vládnou jednotky jako je Aurelion Sol, Kayle nebo Olaf. Mezi nejlepší patří samozřejmě legendární jednotky, ze kterých se také dá vytvořit samostatný – často vítězný tým. Celá Chosen mechanika totiž velmi ovládá Fates a záleží na tom, koho jako Vyvoleného dříve dostanete. Proto i dnes uvidíme některé složení týmů poněkolikáté.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.7

Jak bylo výše zmíněno, Aurelion je stále velmi silným tahounem, co se mágů týče a nikdy není na škodu jej koupit. Kromě kompozice, kterou vidíme na obrázku (a více si o ní můžete také přečíst ve starším článku), je možno také kombinovat mágy s Dragonsoul jednotkou Swainem. S Mage’s cap předmětu, který získáte složením Spatuly a kapky, dostanete téměř nepřemožitelného velikána. Dokonce na něj není třeba nějakých předmětů na poškození, ale stavíte čistě tanka.

Z Chosenů se hodí nejvíce pravděpodobně Annie, která je na zlaté úrovni se správnými defenzivními předměty obrovskou potíží pro nepřátele. Později ve hře můžete Chosena prodat a zkusit najít Chosen Mage Aureliona, ale šance je poněkud nízká, takže si to dobře promyslete a rozvrhněte i s vaší situací kolem zlaťáků.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.7

Asi před měsícem jsem psala o Chosen Cultist, protože jsem si všimla, že alespoň v nižších divizích se s tímto týmem dá jednoduše vyhrávat. Zdá se, že jsem nešlápla vedle, protože se Cultisti objevili už i v žebříčku jednoho hráče z Challengeru a to jako Tier 2 kompozice. Začínáte hned, jakmile brzy najdete Chosen Cultist Elise, Pyka nebo i Twisted Fatea. Chosen Cultist Kalista nebo Sivir jsou pro váš tým však nejpřínosnější. Zkusit najít je můžete na úrovni 8.

Ekonomika je klasická, s úrovní 8 po fázi 5-1. Jdeme si rovnou pro zkušenosti, protože poslední Cultist jednotka Zilean je pro nás opravdu důležitá – Supreme Overlord Galio nám nakonec s největší pravděpodoností vyhraje hru. Dávejte si však pozor. 50% poškození pochází od vašich střelců Sivir a Kalisty, takže pokud hrajete proti asassinům, buďte na pozoru a vždy dobře sledujte jejich postavení. Ne vždy platí, že čím dál vaše “carry” postavíte, tím je dál od nebezpečí. Občas je třeba klidně hodit Kalistu úplně dopředu, a nechat vzadu nějakou návnadu pro nepřátelskou Akali a tak podobně. Pozice vyhrávají hry.

Z předmětů – kromě těch, co vidíte na obrázku, můžete také dát Last Whisper, Deathblade či Hand of Justice na Sivir a nebo Morellonomicon na Pyka.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.7

Přece jenom se podíváme i na novou kompozici. Jedná se o Chosen Sharpshooters. Zahrát si jej můžete, když najdete Chosen Sharpshooter Tristanu. Fungovat bude pravděpodobně i s Chosen Teemem či jiným střelcem, avšak tahounem a hlavní hvězdou tohoto týmu je právě Tristana.

Hrajeme na “slow roll”. To znamená, že budete šetřit zlaťáky, až dosáhnete čísla 50 a poté budete utrácet za obnovení obchodu a hledat Tristanu, Dianu a Teema – ale vždy jen do těch 50 zlaťáků. Takto budete stále získávat +5 zlata za kolo navíc a budete moct více utratit. Všechny tři šampiony byste měli najít dokud jste na úrovni 5-6. Poté je poslední důležitou jednotkou Shen, který je Tier 4, takže v této kompozici nijak nezáleží na legendárních jednotkách.

Kromě Hands of Justice a Mortal Reminderu na Tristanu budete také (a nejednou) potřebovat Zeke’s a Locket pro Dianu a Sivir. Jedna z nich tedy dodává štíty a druhá rychlost útoků, čemuž také dopomáhá Spirit bonus. Do toho všeho Teemo oslepuje nepřátele svou schopností. Jak už je ale u těchto střeleckých týmů známo, dávejte si pozor na assassiny, protože v celém týmu máte jen Shena a Pyka v přední linii a Yuumi kvůli léčení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama