Nejlepší TFT týmy pro patch 11.5
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.5

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.5

Ajkaaa

Ajkaaa

10. 3. 2021 13:00

Mění se nějak nejlepší kompozice?

Reklama

Už je to více než měsíc, co hrajeme s novými postavami a třídami. Některé z nich (např. Aurelion Sol, Kayle) se nyní bezkonkurenčně drží vrcholku žebříčku, co se síly a využití týče. Průběžné patche však vždy trochu míchají kartami. Nevíte co hrát tento týden? Třeba vás inspiruje některý tým z dalšího dílu naší “topky”!


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.5

Pokud jste TFT hráli už před posledním mid-set updatem, určitě si pamatujete Vanguard Mystic kompozici, ve které šlo o poškození od Ahri. Fabled Vanguard Mystic kompozice je jí velmi podobná. Ahri nám v tomto případě nahradila Neeko. Zahrát tuto kompozici můžete, když narazíte na Chosen Fabled Neeko (viz obrázek) nebo Chosen Mystic Neeko, ale fungovat by měla i jiná Mystic jednotka. Vy však chcete Neeko co nejsilnější. Pokud najdete Chosen Fabled, v týmu stačí 2 Fabled jednotky – získali jste místo pro Shena. S Chosen Mystic naopak potřebujete třetího Fabled, jímž je Cho’Gath.

Strategie hry je standardní, šetříte si víceméně na zkušenosti a hledáte jednotky pouze nad 50 zlaťáky. Kupujete každou Neeko, kterou vidíte a podobně se můžete pokusit dostat na 3. úroveň i Nautiluse, který pak hodně vydrží. Ve fázi 5-1 už byste měli mít úroveň 8 s 5% šancí na legendární jednotky. Ty potřebujete hned dvě – Ornna a Zileana.

Ke správnému odehrání této kompozice jen jednotky nestačí. Velmi důležité jsou předměty – kapky a AP. Neeko dobře využije Blue buff (taky jí však můžete dát nějaký defenzivní předmět jako je Guardian Angel) a Yuumi, stojící mezi dvěma jednotkami, zase Chalice of power a to klidně hned několikrát. Jestliže máte navíc defenzivní předměty, dejte je Aatroxovi a Sejuani. Pro Sejuani také můžete postavit Morellonomicon.

S Vanguard a Mystic bonusy jsou vaše jednotky imunní vůči velkému poškození a celá vaše přední linie drží, zatímco Neeko (s posílenou schopností z Fabled buffu) háže jedno kouzlo za druhým a maže vaše nepřátele. Celému týmu dodává zdraví Yuumi.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.5

Stálí čtenáři této série si určitě všimli, že se Chosen Mages kompozice ve článku objevila podruhé v řadě. Je to z jednoho prostého důvodu. Aurelion Sol. Přesně tak, síle této dračí jednotky se velmi těžce odolává a chce to hodně Mystic postav nebo Dragon’s Claw předmětů, abyste odolností vůči magii něco dokázali. Více si o tomto týmu tedy můžete přečíst v minulém článku, ale zkráceně: jestliže v brzké fázi hry najdete Chosen Mage jednotku, měli byste ji koupit. Nejlépe využijete Chosen Mage Annie, protože s defenzivními předměty je na třetí – zlaté úrovni velmi silná a témeř nezabitelná. Můžete však vzít i Branda, Twisted Fatea... Na úrovni 6 – 8 můžete zariskovat a Chosena prodat, s tím, že třeba najdete Chosen Aurelion Sola. Důležité je se neunáhlit pro kompozici s mágy, jestliže vám padají předměty jako jsou luky, meče nebo samé brnění. Pamatujte, že předměty jsou klíčem k úspěchu.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.5

Cultisti jsou zpátky. Možná ne v nejvyšších divizích, ale pořád je to silná kompozice, která je také velmi zábavná. Chosen Cultist jsou jedním z těch “jednodušších” týmů, jelikož můžete hrát stylem “vidím Cultistu, kupuju”. Chosen Cultist Kalista je pro váš tým však pravděpodobně nejpřínosnější.

Hrajeme ekonomicky standardní hru, s úrovní 8 po fázi 5-1, protože poslední Cultist jednotka Zilean je pro nás opravdu důležitá. Supreme Overlord Galio je tady totiž zdrojem největšího úspěchu. Na kolotočích si chcete vybírat luky nebo brnění, jelikož stavíme Hurricane, Guinsoo’s Rageblade a na Aatroxe defenzivní předměty s Guardian Angelem.

V přední lince nám stojí tanci, celý tým spoléhá na Aatroxovu přitahovací schopnost a Pykovo omráčení většiny soupeřů. Na druhé straně desky zatím rozdává šípy Kalista, kterou podporuje rychlostí útoků Sivir a chrání Zilean. Pokud životy celého týmu padnou pod 50%, do akce se pustí obří Galio. Nadhodí celou desku a pravděpodobně vás probojuje k vítězství.


Máte jiný oblíbený tým? Pochlubte se nám s ním v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama