Nejlepší TFT týmy pro patch 10.22
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 10.22

Nejlepší TFT týmy pro patch 10.22

Ajkaaa

Ajkaaa

4. 11. 2020 07:00

Kupovat Dusk jednotky jako je Thresh a Riven se vyplatí.

Reklama

Vítejte u dalšího dílu Nejlepších TFT týmů. Dnešní 3 kompozice jsou opět založeny na mechanice Chosen a pro všechny platí standardní ekonomická strategie. Jestliže jste si ještě nepřečetli o změnách v této aktualizaci, dohnat to můžete tady.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.22

Chosen Dusks je podle mě momentálně jedním z nejsilnějších týmů. Jestli narazíte brzy ve hře na Chosen Dusk Vayne nebo Threshe, určitě tento tým zkuste. Kromě Dusků samotných využijete také Cultist jednotky/bonus a prvního Galia. Proto vaše úvodní kompozice může obsahovat šampiony jako je Elise, Pyke a nebo Evelynn.

U tohoto týmu, jak už bylo zmíněno, není třeba častého rollování obchodu a hledání jednotek. Na třetí úroveň vlastně nikoho nutně dostat nepotřebujete. Důležitější je si našetřit nad 50 zlaťáků a z těch přebytečných kupovat zkušenosti. Na úrovni 8 totiž máte 6% šanci najít legendární – Tier 5 jednotky. Pro tuto kompozici potřebujete “zlaté” jednotky dvě – Lilliu a Zileana.

Předměty budou nejdůležitější pro Jhina a Riven – viz obrázek. Jakékoliv defenzivní předměty určitě skládejte na Aatroxe. Pokud se jemu podaří dlouho vydržet, s Threshem vytvoří dostatečnou přední linii. Navíc svou schopností umí odtáhnout šampiony útočící na vašeho Jhina v zadní linii. Na skupinku protivníků pak dopadne Galio a máte vyhráno.

Poznámka autora: Tento tým jsem vlastně zkusila úplnou náhodou, když jsem narazila v prvních PvE kolech na Chosen Dusk Vayne. Uprostřed hry jsem začala dost prohrávat a skončila jsem až na 15 HP, kdy jsem konečně získala 6 Dusků a hra se začala pomalu, ale jistě otáčet, až mi tato kompozice zajistila 8 výher v řadě a 1. místo. Takže pokud se pro tento tým rozhodnete a nebude se vám moc dařit, nesnažte se v půlce hry kompozici měnit, ale vydržte, legendární šampioni by vám měli pomoci.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.22

Jak si můžete všimnout - další tým, další Riven. A taky Thresh a Lillia. Těmto šampionům momentálně asi není co vytknout. Ale ke kompozici samotné: narazili jste na Chosen Keeper jednotku. Mohla to být Chosen Keeper Elise, či Jarvan. 

Klíčové předměty jsou Morellonomicon a Guardian Angel na Kennena, jelikož jeho schopnost tak může zapálit protivníky i při jeho oživování. Plošně tedy rozdá nemalé poškození. Výhodou tohoto týmu je jinak samotný Keeper bonus, který zajistí štíty vašim jednotkám na začátku každého zápasu. Klasicky tedy šetřete, kupujte zkušenosti, abyste našli posledního Keepera Azira.

Ve finále se dostanete k velmi silné kompozici dominující svou defenzivní stránkou plnou štítů a CC efektů. Poškození navíc zajišťuje Kennen a Riven, přitom sami dost vydrží.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.22

Velmi silnou a nepochybně pro protivníky i velmi otravnou kompozicí jsou Vanguard Mystics. Ačkoliv to tentokrát není z názvu poznat, také jde o Chosen mechaniku. Potkat brzy ve hře Chosen Vanguard Threshe je klíč této kompozice (Můžete tedy zkusit štěstí a počkat, jestli později ve hře nenarazíte na jiného Vanguarda, ale Aatrox i Sejuani mají nízkou pravděpodobnost objevení se jako Chosen, jelikož jsou Tier 4). Kromě Vanguardů kupujete Mystic jednotky, jimiž jsou Yuumi, Shen, Cassiopeia a nakonec Zilean.

Obrovská pomoc pro vás budou AP předměty na Ahri, taková Jeweled gauntlet zajistí kritický zásah její schopnosti, zatímco před ní stojí pevná linie obrněných Vanguardů.

Zlaťáky si šetřete a znovu spíše kupujte zkušenosti, ať máte brzy Zileana, než ho však najdete, jeho místo čtvrtého Mystica může zaujmout Janna. Schopnost Sejuani společně s defenzivními předměty také plošně ovlivní průběh zápasů. Vanguards a hromada CC efektů jsou dobrou odpovědí například proti Sharpshooter nebo Duelist týmům, protože mají dost brnění. 4 Mystic jednotky by vám měly zajistit také dostatečnou ochranu před mágy.


Jestli některé z kompozic vyzkoušíte, dejte nám vědět do komentářů, jak jste si vedli. Hodně štěstí na deskách!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama