Nejlepší TFT týmy pro patch 10.21
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 10.21

Nejlepší TFT týmy pro patch 10.21

Ajkaaa

Ajkaaa

20. 10. 2020 13:45

Koho hrát v TFT tento týden?

Reklama

Máme týden od aktualizace a opět se vracíme k nejlepším TFT kompozicím. Pokud jste ještě nestihli zkontrolovat změny, jaké patch přinesl, skočte na tento článek. 

Nejlepší TFT týmy pro patch 10.21

Prvním týmem pro dnešní “díl” nebude nikdo jiný, než Chosen Divine. Jsem si jistá, že jste Divine hráčů za posledních pár dní potkali více než dost. Má to ale své opodstatnění – opravdu to funguje. Vaší ekonomickou strategií pro tento tým bude standard – tedy žádné zbytečné utrácení (a nejlépe úroveň 5 ve fázi 3-1 a úroveň 8 v 5-1).

Jestliže jste četli minulé top TFT týmy, víte, že dominovala kompozice Chosen Duelist. Tu patch nijak nezasáhl, tudíž jestli se vám podaří dostat brzy ve hře Chosen Yasua, nebojte se je hrát dál. Výhodou Chosen Divine však je, že můžete začít stavět Duelisty a jednoduše počkat, jestli dřív narazíte na Chosen Duelistu (Yasua nebo Fioru, Jaxe) a nebo Chosen Divine – v tomto případě nejlépe Jaxe. Podle toho už se rozhodnete, který tým rozehrát.

Třetí – zlaté úrovně se snažte dosáhnout hlavně u Jaxe, kterého budete postupně vybavovat Locket of the Iron Solari a Zeke’s Herald, což jsou předměty výhodné pro ostatní jednotky v týmu. Rychle potřebujete najít Warwicka. Ten udělá s jeho true damagem a bonusy ze Statikk Shivu v boji opravdu velký rozdíl. 

Na úrovni 8 chcete najít Lee Sina (poslední Divine, do té doby tam můžete mít Wukonga + druhý Duelist) a Yoneho – zajistí vám společně s Irelií a Shenem (3) Adept. Takto máte až na výjimky neporazitelný tým s obřím poškozením od Warwicka a Jaxe, CC efekty zejména od Irelie a Lux.

Poznámka autora: Osobně se mi také podařilo dostat na zlatou úroveň i Irelii, což vyrovná možný nedostatek předmětů na Warwickovi. Za pomocí dvou Sword of the Divine jsem dosáhla 8 Divine (+ Shen a Yone) místo 6, znamenalo to první místo s rozdílem asi 50 HP ve finálním kole.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.21

Narazit na začátku hry na Chosen Assassin jednotku znamená jediné – kupuju! Možná je tedy Assassin Diana, Pyke, ale nejideálnější je Chosen Assassin Akali. S klíčovým předmětem, což je pro ni Blue Buff, a zvýšeným dosahem útoků z Rapid Firecannonu vám tato jednotka jednoduše “potahá” každý zápas. Důležitý je pak také Morellonomicon a Guardian Angel na Kennena – pokud totiž sešle svoji schopnost, funguje i během jeho smrti a následného oživení, takže stihne zapálit většinu nepřátelského týmu.

Hrajeme na slow-roll. Našetříme 50 zlaťáků a za přebytečné zlato v každém kole hledáme Akali a Kennena, abychom je dostali na třetí úroveň. Jinak investujeme do zkušeností, protože Ninja vlastnost funguje jen s 1 a nebo 4 jednotkami, tudíž chceme mít všechny 4 Ninja a 3+Chosen Assassin brzy na desce. Po dostavění této části kompozice můžete přidat podle situace Adepty – Ireliu a Yoneho, nebo třeba Mysticy, pokud vám dělá problém nějaký protivník s mágy.

Dostanete tedy velmi silný tým, který zabíjí hlavní jednotky (třeba ADC nebo mágy) protivníků v zadní linii někdy i na jednu ránu. O přežití týmu se stará Kennen a Shen svým tankováním a Janna štíty.

Poznámka autora: Při zkoušení tohoto týmu jsem došla až na úroveň 9, kdy jsem na desku dala všechny Assassiny, tedy 6 Assassin (přidáte Katarinu a Dianu) a 4 Ninja. Dva adepty mi doplnil Yone.


Nejlepší TFT týmy pro patch 10.21

Chosen Moonlight kompozice je tak trochu odlišná od předchozích a rozhodně není pro každého. Vybrala jsem ji ale do článku, protože je neskutečně silná, když máte to štěstí na Moonlight šampiony velmi brzy ve hře. Doporučuji tuto kompozici hrát opravdu jen pokud v prvních kolech narazíte na Chosen Moonlight Aphelia, ale může být i kterýkoliv jiný moonlight. Strategie v šetření/utrácení je pro tento tým tzv. hyper-roll. Z tohoto důvodu je tento tým velmi riskantní – můžete se zkusit dostat na 50 zlaťáků a hledat Moonlight jednotky z přebytečného zlata, ale na úrovni 5 dost možná utratíte všechno zlato, jelikož máte nejvyšší šanci ještě získat Tier 1 šampiony. Chcete najít všechny Moonlight jednotky a vylepšit je totiž až na třetí – zlatou úroveň. 

Třída Moonlight (5) totiž zvýší úroveň ne jedné, ale dvěma nejnižším jednotkám, nebo jednotkám s nejvíce předměty. Jestliže tedy máte všechny jednotky zlaté a předměty na Apheliovi, máte jistého platinového Aphelia a jednoho jiného Moonlight šampiona. Pro zvýšení poškození Aphelia doplníte tým dalšími Hunter jednotkami – Kindred a později Warwick. Léčení zajišťuje Yuumi a váš hlavní tank je Sylas, kterého můžete podpořit defenzivními předměty.

S tímto týmem jste tak trochu v nevýhodě, jelikož ostatní hráči pravděpodobně šetří a zvyšují své úrovně, zatímco vy se držíte úrovně 5 a utrácíte, ale pokud se vám dost rychle podaří vše najít, máte výhru nakonec v kapse.


To je pro dnešní nejlepší týmy vše. Vyzkoušeli jste nějakou z kompozic a funguje? Pochlubte se v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama