Nejlepší TFT postavy pro patch 12.9
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT postavy pro patch 12.9

Nejlepší TFT postavy pro patch 12.9

Ajkaaa

Ajkaaa

18. 5. 2022 12:00

Zkusíte ještě šplhat v rankedech do konce setu?

Reklama

Vítejte u předposlední TFT “topky” – přehledu nejlepších postav patche – pro šestý set Gizmos & Gadgets. V aktuálním patchi nás pro obzvláštnění her potěšili (či naopak?) vývojáři dračími vejci a klasicky trochu pohli balančními úpravami metou.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.9

Pro tentokrát úplně vynecháme Tier 1 postavy, protože v brzkých fázích hry aktuálně dominují jednotky za dva zlaťáky. Mezi nimi jsou jednotky, které také můžete držet jako carry až do konce hry a to 3-hvězdičková Ashe a Syndicate či Talon s Debonairs. Ostatní jednotky v této sekci taky většinou vydrží na desce celou hru, avšak o tahouny se nejedná.

Rek’Sai je důležitým Bruiserem z počátečních kol, a stejně se bez ní neobejdete na early (3) Mutant. Svoje místo však může držet i v kompozici mezi Striker jednotkami např. pro Sivir či Ireliu. Další postavou v řadě je zde Blitzcrank, jenž bude drásat nervy nejednomu vašemu protivníkovi, který se bude muset snažit postavit svůj tým kolem něj. Dvakrát takovým problémem se stane, postavíte-li na něj předmět Zephyr, vizte obrázek.

Jediným AP šampionem early game pro dnešní článek zůstává Zilean, který je dobrým supportem udělujícím poškození, ale také jednou z nejdůležitějších postav Innovator kompozic. Najdete ho po boku Seraphine či Jhina. Důležitý je také pro svůj Clockwork buff v kompozici s carry Dravenem zvané Clockwork Debonairs. Challengera Dravena doplňuje Camille, která sama zastupuje Clockwork třídu.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.9

Mid game se prakticky nijak nemění. Mezi Yordly a mágy je stále nejdůležitější Corki s Vex. Představitelkami tanků středu hry jsou Leona a Morgana. Debonair jednotky Talon, Draven či Zeri si bez Leony tzv. neškrtnou. Tato silná žena nejen, že hodně vydrží, ale s VIP buffem si také vyléčí obrovskou porci svého zdraví a stane se téměř nezabitelnou. Morgana je velmi důležitá pro týmy s Ahri.

V posledních dnech se na vrcholku žebříčků také začaly opět objevovat Socialite kompozice, které využívají výhod záře reflektorů této třídy. Jako tahouna tak můžete použít kohokoliv z dané třídy, např. právě Sennu, ale také někoho jiného, třeba legendárku, o kterých si řekneme v následujících řádcích. Senna se dá zahrát tedy v jednom případě na re-roll společně s Morganou a Innovators.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.9

Tier 4 a legendárky, postavy, které většinou mění chod celé hry a můžete díky nim jednoduše “comebacknout”. Jak jsem již výše zmínila, mezi Syndicate se stále drží důležitá AP crit Ahri, musíte však počítat s tím, že potřebuje dobrou ochranu před assassiny a jiným nebezpečím. Podobnou pozornost od týmu vyžaduje Sniper Jhin. Ať už hrajete re-roll Ashe jako carry nebo ho dáte raději do hlavní role k Innovators, nezapomeňte že bez pořádných předmětů vám stačit nebude.

Poslední ne-legendární jednotka článku je Renata. Předmětů na ni se dá využít spousta, a to jak ty, které vidíte na obrázku, či také Blue Buff a Hextech Gunblade pro rychlejší sesílání schopností a léčení jimi. Kombinovat byste ji samozřejmě měli s ostatními Chemtech a Scholar třídou.

Viktor, hlavní hvězda Arcanistů se nám také vrací. Stejně jako Renata (se kterou ho také můžete na desku stavět) potřebuje hodně many pro seslání své schopnosti, takže nezapomeňte na Spear of Shojin a dostatečnou ochranu týmem, aby nezemřel dříve, než se mu podaří něco udělat. Na konec se na nás z obrázku směje Jinx. Jako jedna z Rivalek vystřídala Vi z minulého článku. Zahrát ji můžete s Corkim při Yordlech, nebo jak samotní Rioťáci na svém Twitteru poradili, můžete vyzkoušet Jinx se Striker Emblemem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama