Nejlepší TFT postavy pro patch 12.7
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT postavy pro patch 12.7

Nejlepší TFT postavy pro patch 12.7

Ajkaaa

Ajkaaa

21. 4. 2022 08:00

Zjistěte, kdo se nachází mezi populárními šampiony.

Reklama

Patch 12.7 se zaměřením na Worlds zrovna kartami postav moc nezamíchal, protože se soustředil hlavně na Augmenty. I tak se nám ale mění některé postavy v metě a společně se na ně podíváme. Mezi favority od minule zůstává např. Tryndamere a Sivir, avšak podíváme se např. na obecně silné postavy jako je Morgana či Ekko. Tak pojďme do toho!


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.7

V dnešní “topce” se nám objevuje pouze jedna Tier 1 postava, jíž je Camille. To nemění nic na tom, že v různých kompozicích stále musíte využít i jiné Tier 1, jako je Ziggs pro yordly či Ezreal v Innovators. Camille se však v posledních dnech osvědčila jako jedna z nejlepších early tank postav, jež se o sebe a svůj tým umí v přední linii postarat nejen svým štítem, ale i poškozením, které uděluje. V zádech jí je Blitzcrank. Toho můžete vidět např. v různých Scrap týmech po boku Irelie, či jen tak brzy na desce, když se potřebujete zbavit carry nepřátel z protějších rohů.

Další opakující se postavou pro dnes je Corki, který se z top postav mezi Yordly nehnul. Můžete ho však hrát s předměty z obrázku, nebo na AP crit, jako jste viděli v minulém článku. Sejuani a Swain jsou dalšími silnými early tanky, přičemž Swain ani žádný tank původ nemá. Hrajte ho s dalšími Arcanisty a zjistíte, že toho nejen dost vydrží, ale také se umí na pár ran zbavit nepřátel, u čehož se díky své schopnosti ještě léčí.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.7

Tier 3 postavy si zabírají celý Mid game a než se vrhneme na tanky, dáme přednost Tryndamerovi. Ten se drží mezi nejsilnějšími tahouny už nějaký ten pátek, někdy se však hraje po boku Chemtech (např. se sekundárním carry Renatou) Bruisers, jindy hráči raději doplňují jeho Challenger třídu. Nezapomeňte, že spoléhá na kritické zásahy, no a nějaké to léčení (ať už z Augmentu, či předmětu) také není od věci.

Ostatní šampioni, které jsem z žebříčků vybrala, jsou zde spíše jednotky, co hodně vydrží a navíc udělí poškození. Taková Vex je jasná jednička pro přední linii mezi Arcanisty a Yordly, v případě carry Ahri vyřešíte CC efekty prostřednictvím Morgany. Ta díky Morellonomiconu zvládne zapálit svou schopností nepřátele ve svém dosahu, a pak je navíc znehybní.

Další hrdina často viděný s Morellonomiconem a také předmětem zvaným Frozen Heart je Ekko. Na něj spoléhají všichni hráči, kteří si vyberou kompozici Innovators či Scrap. V poslední řadě se nám nabízí stále rostoucí Cho’Gath, jak už je ale zvykem, hlídejte si, zda se jej vyplatí hrát skrz jeho Mutant buff.


Nejlepší TFT postavy pro patch 12.7

V pozdní fázi hry dominují dva Arcanisti, jimiž jsou Ahri a Viktor. Pro oba můžete využít AP crit předměty, Blue buff či Spear of Shojin, no jednoduše nešetřete na kapkách a AP předmětech. Hrát je můžete v jedné kompozici spolu, nebo např. vyzkoušet Chemtech Bruisers, kde Viktor drží místo mezi 5 Chemtech i pro Renatu. Ta je další šampionkou, která se neobejde bez spousty many pro rychlé sesílání schopností. Pomoct jí můžete dodáním další Scholar jednotky do týmu, v late game případě to může být Silco.

Sivir můžete dostat do kompozice 4 Striker, 4 Scrap (Sivir, Irelia, Jarvan IV, Gnar, Jinx, Ekko, Blitzcrank), nebo Hextech Strikers. Z osobní zkušenosti dodám, že je docela zábavné využít Luciana jako další Hextech postavu a vyrobit mu Striker emblem ze Spatuly a B.F. Swordu. Hextech třída je silná v tom, že umožňuje vašim šampionům více vydržet díky štítu, který vysílá Hexcore každé 4 vteřiny.

Poslední zbývající postavou je zde Jhin, který neopustil přední příčky také už několik patchů. Největším problémem u něj však je pozicování, protože potřebuje silnou přední linii, než vůbec sešle schopnost. Také ho může vytáhnout Blitzcrank. V tomto případě se hodí postavit brzy Quicksilver, který také vidíte výše na obrázku. Receptem na něj je Negatron Cloak a Sparring Gloves.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama