Nejhranější šampioni v ranked hrách - únor 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejhranější šampioni v ranked hrách - únor 2019

Nejhranější šampioni v ranked hrách - únor 2019

17. 2. 2019 13:50

Kteří šampioni jsou u hráčů nejoblíbenější? Podívejte se sami!

Reklama

Stejně jako před měsícem, se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni jsou v tuto chvíli nejpopulárnější a také, jak jsou momentálně úspěšní. Pokud pravidelně hráváte ranked hry, určitě na ně často narážíte. Jde totiž o nejčastější picky šampionů. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V následující tabulce najdete šampiony seřazené popularity (procentulní počet her ve kterých se vyskytují) a také s procentuálním poměrem výher / proher (winrate). Tabulka je také doplněna o procentuální počet her, ve kterých je daný šampion zakázaný (banrate). Tabulka může být velmi jednoduchou sondou do současné metagame. Určitě vám také může pomoci, když nevíte, jakého šampiona si vybrat. Zkrátka pokud sáhnete po některém z deseti šampionů, které lidé hrají nejčastěji, určitě neuděláte chybu.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Thresh 24,5% 49,9% 13,1%
Vayne 24,1% 51,1% 25,6%
Ezreal 22,7% 46,6% 8,3%
Yasuo 21,2% 52,8% 66,9%
Lux 21,1% 51,7% 6,4%
Lee Sin 20,6% 47,9% 14,1%
Lucian 20,3% 50,0% 6,4%
Jinx 19,6% 53,4% 3,2%
Caitlyn 19,4% 49,0% 11,1%
Jax 16,4% 50,9% 32,1%

 

Oproti minulému měsíci došlo jen k pár změnám. V tabulce již nenatrefíme na Kai’Su a ani na Mastera Yi, které vystřídaly Jinx a Caitlyn.

Ezreal se dostal do tabulky díky jeho reworku schopnosti W a vizuálních změn všech jeho skinů. Nadále si drží nižší winrate, což může být způsobeno právě reworkem jeho W. Vcelku utrpěl i úpravou runy Kleptomancy, která s jeho herním stylem naprosto dokonale korespondovla. I přesto vše se těší veliké oblibě mezi marksmany.

Lee Sin je unikátním junglerem, jehož síla spočívá v načasování jeho schopností. Díky jeho skokům dokáže snadno gankovat přes zdi a je velice problematické vytvořit si vizi proti němu. Jeho vysoká popularita je způsobena především jeho herním stylem, jež ho dělá zábavným šampionem s mnoha náročnými mechanikami.

Jelikož si předmět Essence Reaver prošel reworkem, Lucian se navrátil ke starému buildu, tj. Blade of the Ruined King a The Black Cleaver. Tato kombinace je velmi silná proti tankům. Vayne lze zpozorovat s dvěmi typy předmětů - buď se hraje na crit build a nebo na Guinsoo. Při nastackování tohoto předmětu její W uděluje procentuální true damage při každém druhém ataku. Toto je velice užitečné zejména proti týmům, které mají několik tanků. Caitlyn si libuje v novém-starém Infinity Edge, což jí spolu s Rapid Firecannon umožňuje dávat velice silný poke. Její lane phase je tak jedna z nejjednodušších.

Dvojrolí topaře a junglera se může pyšnit Jax. Oblíbenost i jeho nadprůměrný winrate z něj dělá v jistém smyslu úspěšného šampiona. Pokud hráč Jaxe pickuje jako první a jeho spoluhráč je ochoten hrát jak jungle, tak i top, mohou se bez problému prohodit. Toho se hojně využívá, pokud nepřátelský tým pickne šampiona, který má proti Jaxovi na topu velmi vysoký winrate.

Jediným klasickým supportem, pomineme-li Lux support ( ͡° ͜ʖ ͡°), není nikdo jiný než Thresh. Mnohdy jeho hook = kill pro tým, proto je velmi oblíbeným supportem. Naproti tomu Lux je takovým solo supportem, co na svého marskmana kašle a bere si killy. Řídí se heslem 'Zemřel můj marksman? Ne? Tak ať si farmí.'

V neposlední řadě tu máme Yasua. Tento assassin má vysoký banrate z prostého důvodu - buď lidi nechtějí hrát proti němu a nebo s ním... Díky úpravě Infinity Edge a runě Conqueror je jeho značná část poškození převedena na true damage. V nadcházející sezóně se dočkáme významných změn u předmětů zaměřených na critical, tak uvidíme, jak se Yasuovi bude dařit.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejhranější šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama