Nejhranější šampioni v ranked hrách - listopad 2017
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejhranější šampioni v ranked hrách - listopad 2017

Nejhranější šampioni v ranked hrách - listopad 2017

19. 11. 2017 13:05 3

Kteří šampioni jsou u hráčů nejoblíbenější? Podívejte se sami!

Reklama

Stejně jako před měsícem, se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni jsou v tuto chvíli nejpopulárnější a také, jak jsou momentálně úspěšní. Pokud pravidelně hráváte ranked hry, určitě na ně často narážíte. Jde totiž o nejčastější picky šampionů za poslední měsíc. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V následující tabulce najdete šampiony seřazené popularity (procentulní počet her ve kterých se vyskytují) a také s procentuálním poměrem výher / proher (winrate). Tabulka je také doplněna o procentuální počet her, ve kterých je daný šampion zakázaný (banrate). Tabulka může být velmi jednoduchou sondou do současné metagame. Určitě vám také může pomoci, když nevíte, jakého šampiona si vybrat. Zkrátka pokud sáhnete po některém z deseti šampionů, které lidé hrají nejčastěji, určitě neuděláte chybu.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ezreal 29,0% 53,5% 42,4%
Vayne 28,1% 49,6% 29,2%
Tristana 21,3% 49,6% 12,1%
Yasuo 20,1% 48,4% 47,6%
Lee Sin 19,6% 48,0% 16,7%
Thresh 19,2% 48,3% 9,0%
Miss Fortune 17,1% 53,0% 4,9%
Leona 16,9% 53,7% 17,9%
Caitlyn 15,6% 47,1% 9,6%
Zed 15,1% 49,4% 57,5%

 

Předsezóna rázně zamíchala tabulkou a již tu nenarazíme na šampiony jako je Twitch, Lulu, Evelynn a Xayah. Namísto nich můžeme vidět Miss Fortune, Leonu, Caitlyn a Zeda.

Téměř na špici tabulky se umístila Tristana, která se již několikrát stala královnou nejoblíbenějších šampionů. Na tuto malou yordskou bojovnici není v nejbližším patchi mířen nerf, tudíž i nadále se bude těšit velké oblíbenosti i přes nový systém run.

V dnešní tabulce najdeme celkem pět marksmenů. O velkém návratu na výsluní můžeme mluvit o Miss Fortune, kterou jsme několik měsíců mohli jen zřídka potkat ve hře. Ezreal se díky runě Kleptomancy přemístil zpět na pozici ADC, kde z ní výtečně prosperuje, a ponechal tak místo v jungli jiným šampionům.

Tabulku pak doplňují dva supporti - Thresh a Leona. Thresh je nejvíce hraný support, který dokáže velmi dobře tahat hry v solo queue. Leona nabízí svému ADC několik stunů a hodí se jak pro engage, tak i pro disengage.

Tradičně se pak ještě objevuje Lee Sin. Lee Sin je zde hlavně díky svému velmi zábavnému hernímu stylu a velké možnosti potahat začátek hry. 

V neposlední řadě tu máme Zeda. Tento assassin je velmi obávaným a lze to znát zejména na jeho banratu. Kdyby nebyl tolikrát zabanovanej, určitě by v tabulce povyskočil o několik příček.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejhranější šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama