Nejhranější postavy pro patch 12.16
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejhranější postavy pro patch 12.16

Nejhranější postavy pro patch 12.16

Reibl

Reibl

4. 9. 2022 18:00

Jaké postavy se hrají nejčastěji v SoloQ?

Reklama

Nejnovější patch 12.16 je s námi už přes dva týdny. Dnes se podíváme, které postavy hráči nejčastěji berou na jednotlivé linky v SoloQ. Náš výběr má následující kritéria:

  • Platinum+, SoloQ, Patch 12.16
  • Nejvyšší pickrate
  • Zdroj dat: u.gg

Toplane

Nejhranější postavy pro patch 12.16

Kosmetické změny v metě na topu znamenají, že výběr nejhranějších topařů zůstává z velké části identický po vzoru minulého patche. Aatrox lehce oslabil u winratu, nicméně o to častěji se hraje i banuje. Darius si také trochu pohoršil. Místo Mordekaisera zde máme na třetí pozici Renektona. Ten ovšem z 48,9% winratem moc nedominuje.


Jungle

Nejhranější postavy pro patch 12.16

Mezi junglery vidíme staro-novou tvář. Je jím Udyr, který si prošel velkým reworkem. Jeho winrate ovšem není zrovna vysoký a předčil tak sotva Lee Sina. Mnohem lepší volbou je aktuálně Kayn, který dosahuje na 51% winrate.


Midlane

Na midu se také málo věcí změnilo a opět ve výběru vidíme Sylase a Viktora. K této dvojici se tentokrát přidala Ahri jakožto velmi mobilní mág schopný lehce odchytit nepřítele pomocí dashů a šarmu. Winraty jsou v tomto případě velice podobné, volte tedy i podle soupeře a složení týmu.


Botlane

Nejhranější postavy pro patch 12.16

Na botu dále dominuje Sivir s obřím pickratem přes 20 %. Jeji winrate je rovněž vysokých 52 %. Není proto divu, že šampionka obdržela ban ve třetině her. To se ovšem nedá říct o Kai’Sa a Caitlyn. Obě šampionky mají nízký banrate i přes velkou popularitu a slušný winrate.


Support

Nejhranější postavy pro patch 12.16

Enchanter supporti dále dominují a náš přehled je identický s minulým patchem. Jedinou podstatnější změnou je velký propad winratu Yuumi na 46,2 %, což je v porovnání se zbytkem supportů opravdu málo. Kočce se tedy s klidem vyhněte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama