Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Reibl

Reibl

16. 2. 2020 13:30

Které postavy hráči nejraději berou tento patch?

Reklama

V nově upraveném formátu “TOPky” se každý týden podíváme na postavy, které je vhodné si vzít do rankedů. Jelikož patch většinou trvá 14 dní, náš formát bude tento harmonogram též dodržovat. První neděli po patchi se podíváme na postavy, které mají největší winrate. Můžete se tak inspirovat při výběru postavy. Další týden si ukážeme nejhranější postavy.

Původní koncept ukázal 10 postav. Nově vám představíme minimálně 3 šampiony na každou linku. Ovšem prostor dostanou i další. Data jsou brána z korejského serveru a webu op.gg pro hodnocené hry v platině a výše pro daný patch.


Top

Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Nejnovější šampion Sett se těší velké oblibě. Jedná se o nejhranějšího topaře i přes obří banrate. Zakázaný je totiž ve více jak polovině her. Jedná se o nejčastěji banovanou postavu dle našeho zdroje. Přitom winrate se drží velmi blízko 50 %. Krom zmíněných postav se těší oblibě jak tradiční topaři, například Darius a Renekton, tak i supporti Soraka a Sona. Nesmíme zapomínat ani na Mordekaisera, jenž se pyšní čvrtým místem s 11,46 % pickratu.


Jungle

Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Pokud půjdete na Summoners Rift, s velkou pravděpodobností potkáte v jungli Lee Sina. Ačkoliv se hraje dost často, tak jeho winrate patří k podprůměru. Krom Elise a Ekka hráči často volí i Jarvana a Rek’Sai. Nad 10% pickrate se pak vyšplhala i Nidalee. Uvidíme, jak s popularitou postav v jungli zamíchají balanční změny. Riot totiž chce nejen z Garena, Talona a Zeda udělat junglery.


Mid

Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Z našeho výběru žádný midař nemá více, jak 10% pickrate. To znamená, že je relativně velké množství postav, které na střední linku hráči berou. Mezi nejoblíbenější patří krom Yasua, LeBlanc a Diany například Sylas, Fizz a Talon. Jedná se spíše o agresivní šampiony, kteří si dokáží najít kill v 1v1 situaci. Pryč jsou doby štítovacích a podpůrných hrdinů na midu. Ze zmíněných postav se největšímu úspěchu dostává Dianě a Talonovi.


Bot

Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Buff Ezreala a jeho attack speedu pomohl, a to i přes odstranění jeho oblíbené runy, Cleptomancy. Miss Fortune můžeme vídat již nějaý týden a její winrate je z marksmanů úplně nejvyšší. Dost možná se tak dočkáme nerfu. Nad 10% pickrate se dostal mimo Luciana i Aphelios, Kai’Sa a Caitlyn. Jenže pouze MF a Ezreal mají přes 50% winrate.


Support

Nejhranější postavy na linky pro patch 10.3

Nakonec zde máme supporty. Mezi nejpopulárnější tentokrát patří Thresh, Blitzcrank a Senna. Pokud se umíte trefit s přitažením, Blitz bude jasná volba. Jeho winrate je ze supportů nejvyšší. Krom zmíněné trojice se na spodní lince jistě setkáte i s Leonou, Nautilem a Pykem. Krom “tanky” supportů tak lidé rádi volí i ty zábavné.


Pro tento týden je to vše. Příště nás čeká patch 10.4 a podíváme se na ty nejúspěšnější šampiony, se kterými získáte největší šanci postoupit v rankedech výše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama