Napínavý duel mezi Fnatic a G2 sledoval rekordní počet diváků
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Napínavý duel mezi Fnatic a G2 sledoval rekordní počet diváků

Napínavý duel mezi Fnatic a G2 sledoval rekordní počet diváků

Reibl

Reibl

2. 9. 2020 13:30

Příští týden může přinést ještě větší dosah.

Reklama

Vyrovnanou bitvu mezi Fnatic a G2 Esports čekal jen málokdo. Oba celky se v sezóně trápily. G2 nakonec urvali třetí místo v základní části LEC. Fanoušci Fnatic mohli sice slavit čtvrtou příčku, ale skóre 9/9 na zápasy bylo alarmující. Fnatic zkrátka polovinu her prohráli, ale přesto místo v horní části pavouka urvali.

Vzájemné duely G2 a Fnatic mluví jasně. G2 nezaváhali proti tomuto soupeři ani jednou v letošním roce. Základní část jarního splitu šla hlade 2:0 ve prospěch Capse s Perkzem. Finále jarního playoffs skončilo 3:0 a v létě přišly další dvě výhry.

Napínavý duel mezi Fnatic a G2 sledoval rekordní počet diváků

Fnatic ovšem šli do souboje s tím, že nemají co ztratit. V případě prohry by se celek přesunul do spodní části tabulky a stále měl šanci na titul. Jenže Rekkles se zbytkem týmu zabojoval. Strhující Bo5 série šla do pěti her a fanoušci byli napjatí i díky známe Silver Scrapes melodii. Závěrečná hra byla nesmírně vyrovnaná, ale nakonec Fnatic urvali vítězství.

Toto zvyšující se napětí mělo efekt na diváckou základnu. Souběžný počet sledujících se každým zápasem zvyšoval a vyvrcholil v poslední hře. Zápas v jeden moment sledovalo téměř 900 tisíc diváků.

Napínavý duel mezi Fnatic a G2 sledoval rekordní počet diváků

Toto číslo je rekordím, co se LEC týče. O úplný rekord tamní ligy se ovšem nejedná. EU LCS zažila v roce 2015 při finále letní části ještě větší sledovanost. Vyrovnaný duel mezi Fnatic a Origen sledoval téměr jeden milion diváků. Vzhledem ke skutečnosti, že máme finále stále před sebou, může tato meta padnout. Nezbývá, než tento víkend přijít na stream a fandit.

G2 Esports se utkají již v sobotu od 17:00 s Rogue. Vítěz poté ve finálovém klání vyzve Fnatic v neděli od 17:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama