MSI nabídne finále, které nikdo nečekal
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek MSI nabídne finále, které nikdo nečekal

MSI nabídne finále, které nikdo nečekal

Giry

Giry

18. 5. 2019 13:30 3

Semifinále přineslo nevídané výsledky.

Reklama

Mid-Season Invitational míří do finále. Ze základních skupin do playoffs postoupily 4 nejlepší týmy. Vítězové loňských Worlds si vybrali Team Liquid z LCS. Na slavný korejský tým SK Telecom T1 tak zbyl celek G2 Esports z LEC. Semifinále tedy nabídlo hned dva duely východu a západu.

V první sérii mezi IG a TL byl jasným favoritem celek z Číny. Invictus Gaming skončil po skupinové fázi se skóre 9-1 na prvním místě a obě hry ze základní části proti Teamu Liquid vyhrál. Jiný výsledek, než postup IG, byl podle mnohých z říše snů. Ovšem ty se staly skutečností. Team Liquid dokázal kontrolovat agresi, která je doménou LPL celků.

Po dvou hrách tým kolem DoubleLifta vedl již 2:0 a všichni čekali, kdy IG začnou sérii brát opravdu vážně. Dočkali jsme se ve třetí hře a přišly na řadu myšlenky reverse sweepu. Jenže tomu Team Liquidu nedal šanci. Výsledek 3:1 pro tým z LCS byl dokonán a přispělo k tomu dobře zvládnuté macro a skvělé výkony napříč celým týmem. Hráčem série se zaslouženě stal CoreJJ, který nasadil formu právoplatného vítěze Worlds.

Druhý semifinálový duel mezi SKT a G2 měl být vyrovnaný. Na začátku skupin by se dalo odhadovat, že G2 jsou lepším týmem. SKT ale v průběhu turnaje zvyšovali tempo. Tým z LCK mimo jiné dokázal udělit ve skupinách jedinou porážku IG. Před semifinále tedy nebylo nic jisté. Bitva se nakonec natáhla na maximální počet her. Dočkali jsme se klasických kompozic, Sony s Taricem i speciality od Wundera, Pyka na topu. Právě Wunder byl tahounem vyhraných her, spolu s Capsem.

SKT sice dokázali vyhrát s přehledem úvodní hru a za stavu 2:1 otáčeli 4. hru ve svůj prospěch. Pak ale přišel backdoor od G2, série se vyrovnala a všichni se těšili na Silver Scrapes a závěrečnou mapu. V té G2 ukázali kreativitu. Perkz se Syndrou na botu a Wunder na Pykovi. Po pěti hodinách her bylo rozhodnuto. SKT po jedné velké chybě odevzdali Barona a i celou sérii ve prospěch G2.

MSI nabídne finále, které nikdo nečekal

Finále tedy přinese to, co nikdo nečekal. Souboj EU vs NA. Východ byl poražen a MSI trofej si odveze zástupce LCS, nebo LEC. G2 a Team Liquid se ve skupinách střetli dvakrát. Skóre nakonec bylo 1:1. Favoritem můžou být G2 kvůli kreativitě a kvalitě hráčů. Ve skupinách se jim také více dařilo (až na hry proti PVB). Na druhé straně ale máme TL, kteří si poradili s úřadujícími světovými šampiony a tento tým dokáže dobře kontrolovat agresivní styl hry, který mají mimo jiné v oblibě i G2. Ve finále tedy bude hrát hlavní roli adaptace. My můžeme jen doufat v další úžasnou Bo5 sérii, která začíná již zítra v 9:00 ráno.

MSI nabídne finále, které nikdo nečekal

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama