MAD Lions na MSI září, Cloud9 hrozí ostuda
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek MAD Lions na MSI září, Cloud9 hrozí ostuda

MAD Lions na MSI září, Cloud9 hrozí ostuda

Reibl

Reibl

16. 5. 2021 12:30

Co přinesly první dva dny rumble stage na MSI?

Reklama

Máme za sebou 2 hrací dny na rumble stage. Celkem 6 týmů bojuje o čtyři postupové pozice do playoffs a téměř kompletní první kolo leccos napovědělo. Excelentní výsledky čínských mistrů RNG rezonují s výkony dvojice týmů, která je zatím bez jediné výhry.

Veškeré výsledky MSI naleznete v bočním panelu na webu. Kompletní přehled turnaje je k dispozici zde.

MAD Lions na MSI září, Cloud9 hrozí ostuda


Royal Never Give Up

Již na začátku turnaje bylo jasné, že mezi favority patří RNG a Damwon Kia. Průběžná tabulka po dvou dnech to potvrzuje. Jejich přímé setkání skončilo výhrou čínského celku, který zatím neprohrál jedinou hru. Nutno ovšem podotknout, že jejich výkony rozhodně nejsou perfektní. Například hra proti Cloud9 se v jeden moment vyvíjela velice špatně a RNG obdrželi ace pěti hráčů bez jakékoliv ztráty v případě amerického týmu. Přesto následný backdoor a výrazně propracovanější macro zajistilo zničení nepřátelského nexusu.

Damwon Kia

Damwon se mezitím drží na druhém místě s jedinou prohrou, právě proti RNG. Důležitý zápas ale korejské mistry z Worlds teprve čeká. Jejich skóre je identické s MAD Lions. Oba týmy proti sobě nastoupí vůbec poprvé dnes v 17:00. Zápas si rozhodně nenechte ujít.

MAD Lions

MAD Lions se obecně velmi daří. Ačkoliv jejich týmová hra většinou odpovídá kvalitě soupeře, až na RNG si české duo Humanoid a Carzzy vždy připsalo výhru. Postup do playoffs je nyní již formalita a lvíčata by se měla připravit na velkou Bo5 sérii. Semifinále v očích mnoha fanoušků určí, jak úspěšné MSI pro MAD bylo. Tým má za sebou zatím jen dvě prohry a úroveň, na které evropský celek hraje, patří mezi absolutní špičku. O to víc by zaváhání v semifinále mohlo mrzet.

PSG Talon

Čtvrté místo v podání PSG Talon není až tak překvapivé. Tým okolo hvězdného midaře s přezdívkou Maple a topaře Hanabi navazuje na známé Flashe Wolves. Postup do semifinále rozhodně nebude překvapivý. Větší šok jistě prožívají fanoušci pátého týmu.

Cloud9

Do Cloud9 se nevkládalo mnoho očekávání, zejména po prvních třech hrách v základní část. Jenže skóre 3:0 při odvetách, včetně skalpu Damwonu (který jinak prohrál jen proti RNG) přivolalo víru v NA celek. Bohužel C9 se aktuálně nacházejí na spodním konci tabulky. Zachránit je může pouze oprava velké řady menších chyb. Většina proher totiž přišla po kompetitivním průběhu zápasu, až na MAD Lions. Perkz a jeho parta se může poměřovat s Damwonem, RNG a jistě i MAD Lions, jenže slovíčko “může” aktuálně nestačí.

Pentanet.GG

Pentanet.GG rozhodně nepatří mezi kandidáty na postup. Přesto budou hry tohoto celku velmi důležité. Bitva o druhé místo mezi Damwonem a MAD bude zřejmě velmi těsná. Stejně tak snaha o postup mezi PSG a C9. Výhra Pentanetu proti jednomu z těchto týmů může velmi razantně ovlivnit finálové pořadí a nasazení v playoffs. Proto rozhodně nespouštějme z oceánského týmu oči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama