MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi

MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi

Nicolas

Nicolas

15. 8. 2021 12:00

MAD Lions po dlouhé sérii vytírají s G2 podlahu a zajišťují si po Rogue vstupenku na Worlds.

Reklama

Včerejšek patřil LEC, ačkoliv se LoL světě hrálo hned několik zajímavých sérií. Důvodem, proč svět upíral zrak na Evropu, byla Bo5 série mezi MAD Lions a G2 Esports, dvěma velmi populárními týmy naší regionální ligy. Jeden z těchto celků měl skončit v Nižší příčce tabulky, ten druhý měl naopak odejít ze série jako automatický reprezentant Evropy na Worlds. A po téměř šesti hodinách živého vysílání si vítězství připsala parta okolo našich českých hráčů – Humanoida a Carzzyho.

Průběh série a pád G2

G2 Esports nastupovali do série jako jednoznační favorité. Jako obvykle byla před živým vysíláním k dispozici hlasovací tabulka, ve které G2 vyhrávali se zhruba 70 %. V naší redakci jsme sázeli na podobný výsledek – 3:1 pro G2 Esports. To byly naše osobní předpoklady ke včerejší sérii a první hra skutečně vypadala jako čistý stomp od tohoto populárního celku. Rekkles si se svým lethality Varusem a skóre 6/0 odnesl titul MVP za první zápas a MAD Lions očividně nevěděli, co dělat proti silné frontline kompozici, kterou si G2 vybrali během draft fáze. Žádní draci pro MAD, žádná kontrola mapy, ani jedna příležitost, jak se zbavit Rekklese. První hra byla u konce a bylo jasné, že lvi musí spoustu věcí změnit.

MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi

MAD Lions očividně usoudili, že v první hře byl největším problémem draft. Lvi se tak rozhodli pro druhé kolo vzít hrdiny, kteří spolu v bojové situaci mohou úzce spolupracovat a vytvořit tak všem nám známé “wombo-combo”. Největším překvapením se stal turecký toplaner Armut, který opět zvolil šampionku Gwen, se kterou tentokrát předvedl vynikající poziční hru. Druhý zápas byl u konce a přišel čas na třetí. K překvapení všech diváků, ale také komentátorů, za celou sérii se G2 esports neodhodlali k výměně strany – a to i přesto, že na ni měli právo. Drželi se modré strany mapy, na což následně trpěl jejich draft.

MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi

Přišel čas na Armutova slavného Gnara a náš český midlaner Marek “Humanoid” Brázda si pro sebe získal kartičkáře Twisted Fata, který v sérii působil jako jeho komfortní pick. Diváci od G2 esports očekávali nějakou novou strategii, se kterou by sérii srovnali, ovšem kompozice G2 byla znovu jako podle osnovy se sezóny čtyři – chraňme našeho marksmana, ten nás nějak potahá. Rekkles sice ani jednou za celou třetí hru nezemřel, avšak jeho Tristana nezmohla sama vůbec nic. Přijde adaptace, nebo ne? To byla otázka do čtvrté a poslední hry, která mohla G2 vyřadit.

Armutův Wukong opět v akci

Armut, který několik dní před playoffs získal pozičního kouče – slavného Maďarského topaře Vizicsacsiho, se očividně probral z krušných začátků letního splitu, kdy měl na svém dresu nelichotivé statistiky, jako například “Toplaner, který se nejméně účastní teamfightů”. Trénink s veteránem mu musel pomoci, protože v posledních dvou hrách si ukradl slávu jen pro sebe. Čtvrtá hra přinesla pick svého slavného Wukonga a hráči G2 již v tu chvíli věděli, že se blíží jejich konec. Perfektní přehled o dění na mapě dovedl madridské lvy k vítězství a analytici měli spoustu otázek hlavně na Rekklese, který za poslední tři hry nepředvedl jediný agresivní krok, i přesto, že byl ve výhodě nad Carzzym.

MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi

MAD Lions jedou na Worlds, pro Fnatic a G2 zbývá jediný slot

Série skončila a sociální sítě vybouchly. MAD Lions se kvalifikovali na Worlds 2021 a jejich soupeři G2 odchází do spodní části pavouka, kde na ně budou čekat buďto Misfits, Fnatic, nebo Vitality. Jelikož pro evropský region máme letos pouze tři sloty na Worlds, máme už teď jistotu, že jeden z populárních celků G2 esports, nebo Fnatic na světové stage neuvidíme. Pouze jeden další tým z Evropy postoupí na Worlds a my v redakci máme přesně nulové tušení, kdo bude mít to štěstí. Na závěr můžeme říci, že čeští kluci Humanoid a Carzzy se na Worlds setkají s naší legendou, kterou je Aleš “Freeze” Kněžínek, koučující 100 Thieves. Ti se kvalifikovali sotva o několik hodin později.

MAD Lions jedou na Worlds! G2 esports poraženi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama