MAD Lions čeká souboj o finále, kdo si vybojuje třetí lístek na Worlds?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek MAD Lions čeká souboj o finále, kdo si vybojuje třetí lístek na Worlds?

MAD Lions čeká souboj o finále, kdo si vybojuje třetí lístek na Worlds?

Honza Fremut

Honza Fremut

20. 8. 2021 15:50

Play-off evropské LEC se vrhá do druhého týdne!

Reklama

Po americké LCS se do tvrdých bojů pustí také hráči evropské LEC! V následujících dnech nás čeká především odpověď na otázku, kdo se jako třetí tým dokáže probojovat na Světový šampionát. Již nyní mají svou účast jistou MAD Lions a Rogue, které uvidíme ve winner’s bracketu bojovat o finále. Pojďme se podívat, jaké další zápasy bychom si neměli nechat ujít!

Rozpisy všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu. 


Tři týmy a jedna jediná vstupenka mezi elitu

Nelítostný boj v Loser’s bracketu se rozhoří již v pátek po šesté hodině. Spodní část pavouka nabízí poslední volné postupové místo na Worlds a před začátkem druhého týdne play-off v něm najdeme trojici týmů. Mezi veleznámými G2 Esports a Fnatic najdeme také Misfits. Všechny tři týmy mají v Evropě své zvučné jméno a v minulosti mnohokrát dokázali na Worlds sílu našeho regionu. Letos ovšem uvidíme pouze jediného z nich bojovat mezi světovou elitou. Především pro Fnatic a G2 Eports tak začíná souboj o záchranu sezóny, jelikož nepostup na Světový šampionát se nebude brát nijak jinak než jako neúspěch. 

G2 Esports díky lepšímu umístění v základní části letního splitu drží místo higher seedu, což znamená, že se utkají až v neděli proti vítězi souboje Misfits – Fnatic. A ačkoliv rozdíl skóre této dvojice dělal po letní skupině pouze jedinou výhru ve prospěch Misfits, “Zmetci” by měli být jasnými favority. Pro Fnatic v průběhu letošního roku představovali pověstný kryptonit, když parta kolem Nisqyho nedokázala Kobbeho a spol. porazit ani v jednom ze čtyř vzájemných soubojů. Budoucnost je ovšem ve hvězdách, a proto si tyto série nenechte ujít!

Carzzy s Humanoidem si mohou již v sobotu zajistit finále!

Dva nerozliční soupeři s podobnou koncepcí se utkají v sobotním souboji ve Winner’s bracketu. Nebude se jednat o nikoho jiného než MAD Lions a Rogue. Oba dva týmy se pyšní mladýmy talenty, agresivní hrou a často až “bezstarostným” přístupem. Samozřejmě pouze v uvozovkách, jelikož obě dvě party již dávno ukázaly Evropě i světu svou sílu, která je podmíněna tvrdou prací. A ačkoliv nám mohlo mnohokrát připadat, že především parta kolem Carzzyho si s hraním těžkou hlavu nedělá, s narůstajícím tlakem se dá očekávat, že i český marksman bude muset ukázat vážnou tvář. 

V sázce bude nejenom jistá účast ve finále, ale také lístek do základní skupiny Worlds. A Rogue mají jistě Lvíčatům co vracet. Většina fanoušků a především všichni podporovatelé pětice s Larssenem v čele mají v živé paměti finále jarního splitu. Rogue už se za stavu 2:0 mohli pomalu vidět na pódiu Mid Season Invitational, MAD Lions se ovšem nevzdali a dokázali finálovou Best of Five sérii otočit na 3:2. Kdy jindy se pomstít než hned v dalším play-off? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama