LYNX Teamfight Tactics Cup zná vítěze
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek LYNX Teamfight Tactics Cup zná vítěze

LYNX Teamfight Tactics Cup zná vítěze

Giry

Giry

9. 9. 2019 12:23

Bez překvapení, LYNX Teamfight Tactics Cup ovládl favorit turnaje.

Reklama

Série turnajů LYNX Teamfight Tactics Cup nabídla celkem tři hrací neděle, kdy jste se i vy mohli poprat o body do celkového žebříčku, ze kterého nakonec vzešli tři vítězové. Ti byli nakonec odměněni příjemnou finanční odměnou.

Po třech turnajích se z celkového prvního místa může radovat známý streamer a reprezentant Rift Rats RRJJPasak. Ten hned dva turnaje ze tří vyhrál a potvrdil tak svoji roli největšího favorita. Po celou dobu turnaje se mu však lepil na paty výborně hrající GarO, kterému se sice vstup do turnajové série moc nevydařil, ale po výhře v druhém turnaji a třetím místě ve třetím turnaji to s přehledm stačilo na druhou příčku v konečné tabulce. Dvojici výherců díky svým konzistentním výkonům doplnil na třetím místě hráč MARIO.​

Celkový vítěz turnaje RRJJPasak nám prozradil kde sbíral své herní zkušenosti a poodhalil i svůj recept na výhru.

Ahoj, gratuluji ti k prvnímu místu v LYNX TFT sérii. Než se ale dostaneme přímo k turnaji, vím že máš zasebou dlouhou historii her od LoLka samotného, přes Hearthstone a Gwent,  můžeš nám tvoji herní/esportovou cestu více představit?

Jelikož můj táta je inženýr a podniká se softwarem i hardwarem, tak jsem měl možnost hrát hry od raného věku (asi 5 let). Vždy jsem hrál spíš pro zábavu než kompetitivnost i když mě multiplayer hry "tým vs tým" bavily o něco víc. Po WoW Burning Crusade jsem přešel na League of Legends a vydržel u toho 3 roky, tak také začal můj stream, kde jsem prvních pár měsíců hrál LoLko a pak přešel na Hearthstone. Za měsíc hraní ladderu (do té doby jsem jen hrával arény) jsem zjistil, že jsem lepší než většina hráčů a po TOP 350 finishi na EU jsem se rozhodl hrát kompetetivně. Stal jsem se jedním z nejlepších českých hráčů, ale po nekonečném přidávání RNG do HS jsem potřeboval změnu. Gwent byl ideální, měl prakticky vše, co jsem na HS postrádal, ale po nadějné closed betě začala hra směřovat stejným směrem jako HS. Následně jsem krátce zkusil Artifact (všichni víme, jak ta hra dopadla), MTG Arenu (bohužel opět velmi podobné HS), až sem konečně zakotvil u Teamfight Tactics. Ano, RNG je tu taky dost, ale díky unikátnímu systému, kde proti sobě hraje celkem 8 hráčů s ním můžete manipulovat podstatně lépe než v 1v1 hrách. Ve všech zmíněných hrách, až na MTGA jsem několikrát hitnul TOP 1 a skončil v TOP 10 na ladderech.

Ten největší hype kolem TFT a obecně autobattler her pomalu ustupuje a hra na trhu získává určitou pozici, jak vidíš budoucnost TFT, může zde esport z dlouhodobého hlediska vzkvétat? Hodně lidí tvrdí, že TFT není esport friendly hra, jaký je tvůj názor?

Tak esport friendly hra to podle mě určitě je, ale vždy záleží na společnosti, která danou hru vede. RIOT dokázal udělat skvělou soběstačnou ligu v LoL, takže zkušenosti s tím mají. Když se podíváme třeba na Valve, tak tam Dota Auto Chess (první verze Auto Chessu) a následně Dota Underlords vyhořely snad rychleji než Artifact. Bohužel se mi zatím cesta, kterou si RIOT v TFT vybral moc nelíbí, dost mi to přípomíná Gwent od CDPR na přechodu z closed do open bety. Ovšem RIOT narozdíl od CDPR hru nehypuje a tolik nepromuje, aneb dává si větší prostor pro chyby, v čemž jim napomáhá ještě PBE server (něco, co ostatní společnosti využívají hodně minimálně). Potenciál je tam gigantický, podobný jako u Gwentu, teď je otázka, jak se s tím RIOT popere a velkou nápovědu asi dostaneme na konci LoL sezóny v listopadu.

LYNX Teamfight Tactics Cup byl jeden z prvních větších turnajů na domácí scéně, překvapil tě někdo svým výkonem během série?

Popravdě, měl jsem nad konkurencí 5 let náskok, co se týče zkušeností s tímto žánrem her. Ten se ale určitě postupně snižuje. Největší překážkou v turnaji pro mě byl Garo se Zenem a čekám, že jich s přibývajícím časem bude víc a víc.

Kromě toho, že jsi celkovým vítězem LYNX Teamfight Tactics Cupu, jsi také momentálně jeden z nejlepších hráčů v Evropě, minimálně tedy na základě ingame ratingu, máš nějaký speciální trik nebo pravidlo, kterého se snažíš držet každý turnaj, které bys třeba poradil začínajícím hráčům?

Hodně záleží na formátu turnaje. Teď z hlavy si pamatuji formát turnaje, kde se počítalo pouze první místo a první ze skupiny se 2 vítězstvími postoupil. V daném turnaji jsem kompletně selhal, protože jsem na takový formát nebyl vůbec připravený. Pro drtivou většinou turnajů ovšem platí, že každá pozice je důležitá a tím pádem si člověk musí vymyslet strategii, která je nejvíc konzistentní, tedy takovou která má velkou šanci vás umístit vždy do TOP 3, i když na první místo to třeba nestačí. Pak porazíte hráče, kteří se vydají riskantnější cestou a mají třeba 2x první místo, ale jednou poslední.

Jaké máš momentálně plány do budoucna? Zkoušíš třeba i nějaké zahraniční turnaje?

Zahraniční turnaje rozhodně hraju a ve dvou se mi i zadařilo zvítězit. Bohužel jich tolik není. Pro mě osobně jsou turnaje hlavní zaměření, ladder je fajn, ale není tam na konci ta trofej nebo odměna, která Vás motivuje hrát co nejlíp. Druhou prioritou je můj stream, který je momentálně bohužel na 21 dní pozastaven, takže na tom bohužel teď pracovat nemohu.

Turnaje a streamy s tebou tráví věrný zvířecí přítel, představil bys nám ho?

Jedná se o papouška Žako Kongo jménem Pepe a v půlce listopadu mu budou 2 roky. Vzhledem k tomu, že jsem hodně asociální člověk se takovej parťák v domácnosti opravdu hodí a můžete si být jistí, že je o něj skvěle postaráno. Můj twitch(po vyřešení pozastavení) najdete na twitch.tv/jjpasak a Pepeho tam můžete čekat teď v chladných měsících často, protože se mnou bude v bytě nonstop.

Děkuji za rozhovor a těšíme se zase třeba u další TFT série :).

Já děkuji Vám za pořádané turnaje a za solidní ceny. Těším se až si zahraju další!

Umístění Hráč Prizemoney
1. RRJJPasak 4 000 Kč
2. GarO 2 500 Kč
3. MARIO 1 000 Kč
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama