[LoR] Tip na balíček: Warmother control
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek [LoR] Tip na balíček: Warmother control

[LoR] Tip na balíček: Warmother control

Little Panda

Little Panda

7. 4. 2020 10:00

Nedaří se vám v rankedech? Proč nezkusit tento meta balíček?

Reklama

Jeden z nejznámějších stremerů a hráčů karetních her Swim spolupracuje společně s dalším hráčem a stremerem Alanzq na vytváření meta balíčků pro internetový portál Mobalytics. Jedním z jejich A-tier (druhé nejvyšší hodnocení) balíčků se jmenuje Warmother’s control. Osobně jsem si ho sám vyzkoušel a pokud se vám poslední dobou nedaří v rankedech tak jako mě, určitě ho neváhejte vyzkoušet (kód pod obrázkem).

Upozorňuji, že následující postřehy jsou zčásti převzaté přímo od autorů Swima a Alanzqa a částečně jsou moje vlastní. Všechny informace nemusí odpovídat situaci napříč všemi divizemi. I přestože jsem zkušenný hráč karetních her je moje divize je (zatím) vyšší gold, a proto záleží na vašem uvážení, zda se vám rozbor líbí či ne, ale vždy se můžete odvolat na rozbor přímo od autorů.

[LoR] Tip na balíček: Warmother control

  • Kód balíčku: CEBAKAIBBQKBQJZJA4AQKAIEB4OSQNRXAEAQCAIXAEBACBIZEE
  • Cena: 32 700 úlomků
  • Regiony: Shadow Isles, Freljord
  • Šampioni: 3x Tryndamere, 3x Anivia
  • Typ karet: 10 následovníků, 24 kouzel

V minulém článku jsme se podívali na balíček s názvem Corina Control. Oba tyto balíčky řadíme mezi tzv. “Control”. Tento herní styl se zaměřuje na kontrolu dění ve hře, především nad nepřátelskými jednotkami. Jak již z názvu tohoto balíčku vyplývá, klíčovou kartou je zde Warmother’s Call a hra se točí kolem late game (pozdní fáze hry) a vyvolávání velkých jednotek.

V první řadě je důležité si na ruce nenechávat žádné velké jednotky ani kouzla a snažit se je vyměnit. Začátek hry je totiž u tohoto balíčku nejslabší a pokud budete čelit Aggro balíčkům (zaměřené na silný early game – počátek hry), budete mít velký problém. Se správnými kartami lze ale i nad Aggro balíčky vyhrát. Velmi důležité jsou karty Avalanche a Vile Feast. V některých hrách se hodí na začátku i Darkwater Scourge.

Jak hra postupuje je potřeba se udržet naživu pomocí kouzel jako Grasp of Undying, Withering Wail a již zmiňovaných Avalanche a Vile Feast. Skvělým pomocníkem je i Soulgorger. Pokud hrajete proti pomalým balíčkům, snažte se získat výhodu pomocí Catalyst of Aeons (kooperuje s Anivií) a Avarosan Hearthguard. Pokud protihráč hraje na silné nebo důležité jednotky, vždy si pošetřete koulo Vengeance (Fiora, Garen, Braum, atd.).

Ve většině případů by se vám mělo podařit dojít až do late game a v ideálním případě máte vyloženou Anivii a Tryndamera na úrovni jedna. Přesně v tuto chvíli je čas na Ruination, když má nepřítel útočný token. Ruination zabije všechny napřítelovi jednotky, zvýší úroveň Tryndamera a v dalším tahu, kdy se vaše Anivia oživí, snadno nepřítele dorazíte.

Možností, jak zavřít hru je ale hned několik. Například Ledros a Atrocity tvoří hodně silné kombo. Staří srazit nepřátelský Nexus na 9 životů a Atrocity se postará o zbytek (pozor na přátelská kouzla!).

[LoR] Tip na balíček: Warmother control

Další možností je zahltit nepřítele velkými jednotkami. Toho lze dosáhnout právě díky Warmother’s Call, Avarosan Heartguard a faktu, že je váš balíček plný velkým jednotek (navíc vylepšených +1/+1 z Avarosan Hearthguard). Pak už je jen otázka času, kdy nepřítele přestane bavit 5/9 Soulgorger a 10/6 Tryndamere.

[LoR] Tip na balíček: Warmother control

A pamatujte, pokaždé, když vše vypadá černě, je tady vždy Ruination!

Vyzkoušeli jste balíček? Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama