Letos vyjde skoro 140 skinů, čeká nás i nový ultimátní skin
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Letos vyjde skoro 140 skinů, čeká nás i nový ultimátní skin

Letos vyjde skoro 140 skinů, čeká nás i nový ultimátní skin

Reibl

Reibl

10. 9. 2020 18:00

Legendárka pro Lee Sina a více skinů pro méně hrané postavy.

Reklama

Skiny představují velkou součást League of Legends. Zejména kvůli nim je hru možné rozvíjet a udržovat při modelu free to play. Riot se nyní podělil, jak to s nimi bude dál, které skiny se plánují, kdo je dostane a jak je to vlastně s ultimátními verzemi.

Ještě více skinů

Nejprve trochu statistiky. V roce 2019 Riot vydal bezmála 100 skinů. Letošní cíl s číslem 120 se nejspíše překoná. I přes pandemii a práci z domova vývojáři nejspíše stihnou vydat téměř 140 skinů do koce tohoto roku.

Tato číslovka se zvětšuje i protože komunita žádá nové vzhledy pro méně hrané postavy. Ty samozřejmě tolik nevydělávají, jelikož je kupuje mnohem méně hráčů, jenže ti je na druhou stranu o to více ocení. V našem nedávném článku se můžete dočíst, že ještě letos se skinu dočká Skarner, Nautilus a Ornn. Jedná se o tři poslední postavy ze seznamu šestnácti méně oblíbených šampionů, u kterých Riot slíbil, že se letos dočkají skinu.

Jelikož jde vydávání skinů velmi dobře a cíl 120 skinů se podaří s přehledem naplnit, obdrží nový kabát dalších 8 méně populárních postav. Jsou jimi Anivia, Aurelion Sol, Azir, Illaoi, Ivern, Singed, Yorick a Zac. Všichni obdrží nový vizuál ještě letos.

Samozřejmě se plánuje vydávat skiny i na hrané postavy. Nový legendární vzhled obdrží například Lee Sin.

Kdo kupuje skiny pro méně hrané postavy

Aby Riot zjistil, zda se trefil do vkusu hráčům méně oblíbených šampionů, musel přijít s novou metrikou. Níže je vidět graf, ve kterém jsou dvě osy. Svislá osa ukazuje, kolik mainů daného šampiona si skin zakoupilo. Vodorovná pak odkrývá množství příležitostných hráčů daného šampiona se zakoupeným skinem.

Letos vyjde skoro 140 skinů, čeká nás i nový ultimátní skin

Pool Party Taliyah si vedla skvěle v tomto případě. Téměř 30 % mainů této šampionky si skin pořídilo. Na druhou stranu Pool Party Jarvan byl propadákem. Těžko říct, zda se hráčům nelíbila tématika, zpracování nebo něco jiného.

Letos vyjde skoro 140 skinů, čeká nás i nový ultimátní skin

Dunkmaster Ivern ovšem zazářil, jenže otázkou je proč. Iverna Riot dlouho přehlížel, tudíž hráči dost možná kupovali tento skin jenom protože nebyl jiný na výběr. Riot proto kvůli zodpovězení těchto otázek rozesílá dotazníky.

Tématické skiny a eventy

Letos vyšly tři velké tématické série skinů. Mecha Kingdoms, Spirit Blossom a PsyOps. Největší úspěch pro sebe urvala linie Spirit Blossom. Ne každé téma se trefí přímo do černého. Worlds 2020 event například projde mírnou tématickou změnou. Každopádně Riot hodlá v aktuálním trendu pokračovat a krom návratu oblíbených tématických linií z minulosti uvádět i nové.

Letos vyjde skoro 140 skinů, čeká nás i nový ultimátní skin

Legendární skiny

V minulém roce si hráči začali stěžovat na kvalitu legendárních skinů. Jejich animace byly totiž stejné, nebo velmi podobné základnímu vzhledu. Vývojáři totiž mají o něco těžší práci s vytvářením nových skinů. Noví šampioni totiž mají o dost více animací. Například Amumu, jenž je ve hře řadu let, má pouze 16 animací napříč všemi schopnostmi. Sett jich má 159 a Aphelios rovnou 298.

Pro nedávnou legendárku PROJECT Pyke se muselo upravit všech 127 animací tohoto šampiona. Jenže drobné, téměř nepostřehnutelné úpravy animací nejsou pro komunitu dost. Riotu proto došlo, že je hlavní, aby si hráči změn všimnuli.

U High Noon Senny se proto vývojáři rozhodli vytvořit úplně novou animaci jízdy na koni. Toto rozhodnutí se nakonec vyplatilo, ačkoliv tvorba animace zabrala spoustu času.

Větší úprava animací u starších postav není tak problematická. Například Ahri nemá celkově tolik animací a proto, není problém investovat více času do větší změny několika z nich.

Ultimátní skiny

Ohledně ultimátních skinů je to složité. Hráči mají totiž velmi vysoká očekávání. Tento skin musí být nejen vizuálně povedený, ale zároveň přinášet něco nového a jedinečného. Takže je třeba vymyslet nový koncept a k němu dotvořit i kód samotné hry. Za poslední roky Riot interně přišel s mnoha nápady, které se nakonec vyhodily z okna.

Poslední vydaný skin v podobě Gun Goddess Miss Fortune je z roku 2018. Její vydání provázely rozpaky, jelikož hlavním lákadlem byla změna vzhledu. To tu již bylo u Elementalist Lux i DJ Sony. Od té doby nastalo ticho. Riot se nyní nechal slyšet, že na novém ultimátním skinu vývojáři již pracují a bude vydán ještě tento rok. Skin by měl přinést nový prvek, ale neznamená to, že se tímto rozjede vydávání této kategorie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama