LEC jde do finále, obhájí Češi v MAD Lions titul?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek LEC jde do finále, obhájí Češi v MAD Lions titul?

LEC jde do finále, obhájí Češi v MAD Lions titul?

Reibl

Reibl

28. 8. 2021 14:30

Fnatic čeká duel proti Rogue o postup do finále.

Reklama

Na začátku splitu bylo 10 týmů, nyní zůstávají poslední tři. V následujících hodinách si to Fnatic, Rogue a MAD Lions rozdají o titul mistra ve dvou Bo5 sérií. Pozvedne české duo nad své hlavy opět pohár, dočkají se Rogue odveta nebo Fnatic konečně navážou na své dávné úspěchy?

Kde se zastaví spanilá jízda Fnatic?

Fnatic začínali playoffs ve spodní části pavouka. Tento fakt znamenal, že jedna prohraná série znamenala konec. Jenže Fnatic dosud neprohráli a vybojovali si postup na Worlds skrze výhry proti Vitality, Misfits a G2. Za poslední 3 týdny odehrál celek 15 her a dnes je minimálně další 3 čekají. Změny v sestavě Fnatic se ukázali jako klíčové. Spárování Hylissanga a Upseta zafungovalo, Bwipo se v jungli zabydlel a Adam nedávno získal titul nováčka splitu, což mluví za vše.

Jejich oponentem se stanou Rogue. Těm při výhrách pomohl zejména Inspired, který by se jistě rád pasoval na titul nejlepšího junglera v lize. Matchup v jungli bude jistě nesmírně důležitý. Uvidíme také, jak si zkušený Odoamne poradí s Adamem. Zbylé linky také nabízejí zajímavý matchupy. Je proto velmi obtížné tipovat postoupivšího.

Vzájemné skóre Rogue a Fnatic ze základní části je 1:1, Rogue působili silněji v základní části, jenže v Bo5 opět zaváhali proti MAD, ještě více než minulý split. Fnatic zase působí rozjetým dojmem, zejména po velmi důležité výhře proti G2 Esports. Náš tip tedy zní 3:2 ale nevíme ve prospěch kterého týmu. Očekáváme zejména vyrovnanou s důležitou rolí junglerů.

MAD si jdou pro druhý titul

Přeměna Splyce na MAD Lions, rebuild týmu kolem Humanoida a řady nováčků, slibný první rok následovaný vyřazením v play-in Worlds 2020. Změna topaře a junglera, následná výhra jarního splitu a slušný výsledek na MSI. Takto v kostce vypadaly poslední 2 roky Humanoida a Carzzyho. MAD Lions dokázali přerušit sérii výher G2 a Fnatic v LEC a po mnoha letech si sebrat titul. Jde teprve o 4. výherce EU LCS / LEC a nyní mají na dosah back to back titul.

Španělská organizace se může už v neděli zapsat do historie evropské ligy. Tým sice vyhrál již na jaře, ale mnoho pro hráčů i lidí z komunity tomu nedávalo takovou váhu. Hlasy poukazovaly na Rogue, G2 a Fnatic, že si titul v létě seberou. Jenže právě MAD mají místo ve finále jisté. Jejich jediná prohra v Bo5 sérii přišla na MSI proti Damwonu, až při rozhodující páté hře. Humanoid a Carzzy tedy patří mezi lehké favority. Fnatic ani Rogue totiž odepsat rozhodně nelze.

Kdo tedy pozvedne titul? Opět je těžké tipovat. My doufáme zejména v 5 vyrovnaných her a rozhodně přejeme českým reprezentantům druhý titul! Souboj mezi Rogue a Fnatic začíná v 17:00, finále v neděli rovněž v 17:00. Program LEC v neděli začíná již v 11 hodin dopoledne.

LEC jde do finále, obhájí Češi v MAD Lions titul?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama