LCS vrcholí, dojde si Freeze s 100 Thieves pro další titul?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek LCS vrcholí, dojde si Freeze s 100 Thieves pro další titul?

LCS vrcholí, dojde si Freeze s 100 Thieves pro další titul?

Reibl

Reibl

23. 4. 2022 14:00

Finále LCS je zde. Koho vyšle americká liga na MSI zjistíme již v neděli.

Reklama

Americká LCS má za sebou většinu playoffs zápasů a tento víkend se rozhodne o nejlepším celku, který odcestuje do Koreje na Mid Season Invitational. Ve finále čekají 100 Thieves s trenérem Freezem. Ještě před jejich zápasem dojde na souboj Teamu Liquid proti Evil Geniuses.

Odveta mezi TL a EG

Hned první kolo playoffs přineslo střet Evil Geniuses a Teamu Liquid. Nově složená soupiska TL postavená okolo hvězdného midaře Bjergsena si v tomto Bo5 duelu došla pro těsné vítězství v poměru 3:2. EG tak byli posláni do lower bracketu, kde přemohli FlyQuest a Cloud9. Team Liquid následně po překvapivém reverse sweepu od 100T prohrál a tým byl rovněž poslán do spodní části vyřazovacího pavouka, kde nyní opět narazí na EG.

LCS vrcholí, dojde si Freeze s 100 Thieves pro další titul?

Posuzovat sílu obou týmu není lehké. Na papíře silnější soupiska TL totiž zatím vždy odehrála 5 her proti svým soupeřům. Těsná výhra nad EG a obdobně těsná prohra proti 100 Thieves jistě nepředstavuje formu, jakou hvězdně vyhlížející tým měl mít. EG na druhou stranu vyhráli další zápasy 3:1 a 3:0 proti FlyQeustu a Cloud9. FlyQuest by přitom druhý nejníže nasazený tým v playoffs a C9 rozhodně nehráli ve formě, kterou měli po většinu splitu.

LCS vrcholí, dojde si Freeze s 100 Thieves pro další titul?

Velkými tahouny EG jsou marksman Danny, topař Impact a support Vulcan. Pokud se podíváme na botlinku, Hans Sama a CoreJJ budou jistě patřit k favoritům. Na topu se ovšem může situace otočit, zejména po fiasku Bwipa při posledních třech hrách proti 100 Thieves. Souboj evropských junglerů pak bude rovněž zajímavý. Midlane by měla připadnout Bjergsenovi. Team Liquid tak lze pasovat do role favoritů, i díky předchozí výhře na začátku playoffs.

Druhý titul 100 Thieves na dosah

TSM, Cloud9, CLG a Team Liquid. Takto zněla jména všech dosavadních vítězů LCS do léta loňského roku, kdy 100 Thieves k překvapení téměř všech smetli Team Liquid ve finále nekompromisně 3:0. Přesto díky relativně průměrným výsledkům jen málokdo čekal, že se tato mašina od Nadeshota opět v playoffs rozjede. 100 Thieves nejprve využili špatné formy Cloud9 a následně zdolali Team Liquid, který v Bo5 sérii vedl 2:0. Za jejich úspěchem stojí nejen odolná mentalita a dobré herní výkony, ale také zkušené trenérské duo v podání Reapereda a Aleše “Freeze” Kněžínka.

100 Thieves čekají ve finále na vítěze souboje TL vs EG a pokud Liquidi opět vyhrají, dojde na odvetu nejen z druhého kola playoffs, ale také za loňské finále. Tentokrát se ovšem nebude hrát ve studiu, ale před plným stadionem.

Hráči jako FBI, Abbedagge, Danny nebo jojopyun nikdy před obřím publikem nehráli. V tomto ohledu budou hrát zkušenosti soupisky Teamu Liquid značnou roli.

Semifinálový duel mezi Team Liquid a Evil Geniuses začíná dnes ve 21:00. Finále se odehraje v neděli ve stejnou dobu. Vítěz odletí do Koreje na MSI.

V sobotu večer navíc dojde k losování skupin MSI, kterého se zhostí bývalý profesionální hráč Meteos, streamerka Lily Pichu a youtuber Michael Reeves.

LCS vrcholí, dojde si Freeze s 100 Thieves pro další titul?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama