Koronavirus způsobuje potíže v korejské LCK
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Koronavirus způsobuje potíže v korejské LCK

Koronavirus způsobuje potíže v korejské LCK

Little Panda

Little Panda

24. 2. 2020 18:18

Světová epidemie Koronaviru již znepříjemnila v Koreji život mnoha jejím obyvatelům, nyní působí problémy i v eSportu.

Reklama

Obavy z šíření nebezpečného Koronaviru v Jižní Koreji nadále rostou a včerejší incident z prostředí LCK je tomu důkazem. Právě kvůli možnosti nákazy Riot požádal všechny, kdo byli včera přítomni v LoL Champions studiu, aby zůstali doma a neopouštěli byt do dalšího oznámení poté, co byla uvaděčka Kim Min-ah poslána do nemocnice s lehkou horečkou. To se týkalo hráčů a novinářů, ale i dalších zaměstnanců, kteří byli dnes ve studiu. Riot zatím čeká, zda bude u Min-aha pozitivní na Koronavirus (COVID-19).

Když analytik Ha “bitdory” Kwang-seok oznámil, že uvaděčka byla odvezena do nemocnice, mělo nejprve vše probíhat podle denního plánu. Nakonec však došlo ke zrušení celého programu dne, právě pro obavy další nákazy. 

Koronavirus způsobuje potíže v korejské LCK

Jihokorejský LoL Park byl přitom již nucen zavést určitá opatření pro rychlé zjišťování nakažených a zpomalení šíření nákazy. Při příchodu do arény je všem lidem skenována teplota a dezinfikovány ruce. Nošení masek přes obličej je navíc povinné. Celá situace má za důsledek prázdné sály, protože diváci se bojí chodit na veřejnost.

Naneštěstí se celá situace uklidnila ve chvíli, kdy u hlasatelky nebyl Koronavirus potvrzen ještě tentýž večer. I přesto nadále platí, že tým analytiků a reportérů z Inven Global se nebude účastnit zápasů pro vyšší bezpečnost hráčů a ostatních pracovníků. Riot se tak snaží udržovat situaci v klidu s co nejmenším počtem lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama