Komunita vře po odhalení nepravostí v NA scrimech
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Komunita vře po odhalení nepravostí v NA scrimech

Komunita vře po odhalení nepravostí v NA scrimech

Lukáš Novák

Lukáš Novák

10. 3. 2021 19:00

Opouštění her, nebo dokonce úmyslné feedění v semeroamerické lize.

Reklama

Jen málokdo tušil, co se děje v severoamerických scrimmech, tedy tréninkových hrách mezi profesionálními hráči, které mají za úkol připravit zúčastněné na důležité zápasy. Ve zmíněných hrách se totiž v poslední době rozmohlo hned několik nešvarů, o kterých se rozpovídal třeba hráč Teamu Liquid Alphari nebo Riot Azael s kolegy.

Alphari v rozhovoru s Travisem Gaffordem porovnával LCS a LEC, především se pak zaměřil na to, proč podle něj nemohou severoameričtí profesionální hráči dosahovat příliš dobrých výsledků.

Komunita vře po odhalení nepravostí v NA scrimech

Jedním z hlavních problémů je vyhýbání se některým hrám. Podle slov hráče teamu Liquid velmi často nastává situace, kdy jeden z týmů účastnících se scrimu není spokojen s výběrem šampionů, a tak opustí hru ještě dříve, než vlastně začne. To vede k tomu, že tým jednoduše odhalí, jaké šampiony si protihráči chtějí vybrat, a podle toho pak přizpůsobí svůj další postup. Toto počínání samozřejmě poskytuje neférovou výhodu.

Hráči mnohdy hru opustí ve fázi výběru šampionů jen proto, že jim je nějaký matchup nepříjemný. Zvláštní je, že toto chování je již natolik rozšířené, že hráči ani nemusí vymýšlet výmluvy, dělají to zkrátka téměř všichni, a tak se tomu nikdo příliš nediví. Podle Alphariho tyto praktiky nevyhnutelně sráží kvalitu celé ligy, hráči neumí hrát proti nepříjemným protivníkům a jsou zvyklí vidět, které šampiony měli protihráči v úmyslu hrát. Alespoň částečné řešení vidí v zavedení best of 3 sérií, což by mohlo tyto problémy eliminovat.

Další problém zaoceánské profesionální scény se týká výběru šampionů. Mnoho hráčů si zvyklo upřednostňovat velmi jednoduché šampiony a týmové kompozice, čímž opět snižují svoji kompetenci při střetnutí s komplexnějšími týmy. V nezanedbatelném množství zápasu také můžeme vidět strategii, kdy oba hráči na středové lince zkrátka odmítají bojovat a hrají velmi bezpečně, což samozřejmě může fungovat v silveru, od profesionálního hráče se ale očekává více. Tito hráči sice neumírají a dobře scalují do pozdní fáze hry, ale nemají prakticky žádný vliv na okolní dění.

Komunita vře po odhalení nepravostí v NA scrimech

Dle dostupných informací dokonce některé týmy zašly tak daleko, že úmyslně prohrávají zápasy, které jsou podle nich ztráta času. Děje se tak zejména při hře proti netradičním pickům. Tento postup opět indikuje lenost některých hráčů a neochotu učit se hrát proti něčemu, co není obvyklé.

Všechny tyto problémy si vybírají svou daň na kvalitě ligy, která tak ztrácí konkurenceschopnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama