Karta týdne: Unyielding Spirit
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek Karta týdne: Unyielding Spirit

Karta týdne: Unyielding Spirit

Little Panda

Little Panda

1. 6. 2020 16:00

Která karta za poslední týden nejvíce překvapila?

Reklama

Nové rozšíření Rising Tides pěkně zamotalo metu a Riot byl donucen v nejnovějším patchi 1.2 vybalancovat několik karet. To se hned odrazilo na žebříčku nejlepších balíčků. Například minulý týden jsme vás informovali o kartě Grizzled Ranger, která byla v patchi 1.2. oslabena a některé balíčky, které jí využívali ihned spadli o třídu níže. 

Dnes jsme si pro vás opět připravili další rozbor karty. Unyielding Spirit je demacijské kouzlo z Rising Tides rozšíření, které se ihned po zveřejnění dostalo na přední příčky. Nedalo by se ale říci, že tata karta není středem pozornosti a je považována za kontroverzní. Osobně jsem sám velmi překvapen, že nedošlo k jejímu nerfu.

Karta týdne: Unyielding Spirit

Překlad: 

  • Unyielding Spirit
    • Přidej spojenci “Nemůžu obdržet poškození ani zemřít”.

Unyielding Spirit – Karta šampionů

O kartě Unyielding Spirit jsme vás informovali již minulý týden ve spojení s kartou Grizzled Ranger. Tato karta stojí sice 8 many, ale její sílu lze vidět hned na první pohled, takže takto vysoká cena je opodstatněná. Navíc díky existenci kouzelné many jí lze využít již v pátém kole. A proč je vlastně tato karta velmi kontroverzní a všude diskutovaná? Její síla spočívá především ve velmi malé možnosti reakce. Kouzlo je zařazeno mezi “burst”, tedy herně na něj nelze reagovat. Kdyby Riot přešel k “fast” nebo “slow” možnosti, měl by hráč alespoň šanci jednotku nějakým způsobem zničit dříve, než by se karta aplikovala. Co je ale na této kartě nejzákeřnější je fakt, že existují pouze čtyři možnosti, jak se nesmrtelné jednotky zbavit. Uvěznění – Capture (karta Detain) je zatím ve hře vzácné a využívá jej jen jedna karta. Silence (Purify) je obsaženo také jen na jedné kartě a nefunguje na šampiony. Vyhlazení – Obliterate (pouze Who She Wonders a Devourer of the Depths) obsahují jen dvě karty a mají určitou podmínku. Nejlepší je proti těmto jednotkám Odvolání – Recall (Dragon’s Rage, Minah Swiftfoot a Will of Ionia). Tímto jsme limitování pouze na regiony Ionia a Demacia a z malé části na Freljord a Bilgewater. Ostatní regiony mají prostě smůlu. Jedinou skutečnou strategií tak zůstává pouze rychlý začátek hry, kde přetlačíte nepřítele na počet a sílu jednotek. Pokud se vám nepodaří ukončit hru do dvou kol od zahrání Unyielding Spirit nepřítelem, většinou prohrajete. 

Nejčastěji se karta Unyielding Spirit používá na Garena, který vám na úrovni dva neustále dává útočný token. Dále na Fioru, pro snadné ukočení hry. Dobrým cílem je ale téměř jakýkoliv šampion s dobrou schopností (Miss Fortune, Quinn, atd). Ephemeral jednotky s nesmrtelností neumírají, takže karta Dawn and Dusk, která vytvoří dvě ephemeral kopie je naprosto neporazitelná. Unyielding Spirit funguje také na Gangplankovy výbušné sudy, což by se dalo již považovat za nedomyšlenou funkci od vývojářů. Přesto zatím nedošlo k žádné úpravě.


Balíčky

Pojďme se nyní podívat na pár zajímavých balíčků. Kódy pro jejich importování samozřejmě naleznete u každého z nich.

Balíčky z větší části pochází od jednoho z nejznámějších streamerů a hráčů karetních her Swim, který spolupracuje s dalším hráčem a streamerem Alanzq na vytváření meta balíčků pro internetový portál Mobalytics. Balíčkům je podle jejich síly udělena pozice v metě (S – nejlepší, A – velmi dobré, B – dobré).


Midrange Shen

Nový balíček, který se objevil po posílení Shena v patch 1.2.

  • Kód: CEBQCAQABEBACAQTEAEQCAAJBIFRKGQ5EUVS2AQBAIAAKAIBAA2AA
  • Pozice v metě: A
  • Úlomky: 28 400
  • Regiony: Demacia, Ionia
  • Karty: 6 šampionů: 3x Fiora, 3x Shen; 23 následovníků; 11 kouzel

Karta týdne: Unyielding Spirit

Fiora a Unyielding Spirit jsou vždy velmi silná kombinace. Celý tento balíček se točí kolem velmi jednoduché strategie, štíty, štíty a Fiora. Právě proto chcete dostat Fioru již na počáteční ruku. Pak jí již stačí vyložit a udržovat při životě. Při hraní se snažte hrát na začátku hry karty za požadovanou manu 1-2-3-4 v daném kole.


Unyielding Kegs

Bilgewater balíček, který využívá zvláštní strategie nesmrtelných sudů. Tento balíček není dílem Swima ani Alanzqa.

  • Kód: CEBACAQAAUFAEBQEBAFREGQ7EETC2MIBAMBAMDA4EAAQCAQGDU
  • Pozice v metě: ?
  • Úlomky: 29 700
  • Regiony: Demacia, Bilgewater
  • Karty: 5 šampionů: 3x Twisted Fate, 2x Gangplank; 17 následovníků; 18 kouzel

Karta týdne: Unyielding Spirit

Cílem tohoto balíčku je dostat Unyileding Spirit na výbušné sudy, proto si tutu kartu nechávejte na počáteční ruce. Díky tomu, že sudy nemohou nikdy zemřít, a to ani při výbuchu při použití kouzla, se téměř každá karta na vaší ruce stane atomovou bombou. Jakmile vyvoláte pár sudů s nesmrtelností, Twisted Fate a Riptide Rex se stanou absolutními monstry a váš protihráč většinou zlostí vzdá hru. Autor přiznává, že by do balíčku nejraději přidal ještě jednu Miss Fortune.


Lux Karma

Starý Lux Karma control balíček, který využívá nových karet pro silnější začátek hry. O tomto balíčku jsme vás informovali ve spojení s Grizzled Ranger minulý týden.

  • Kód: CECAEAQCAMEQEAQAAMEQIAICAICCSOIEAEAA6GRBFIAQCAQAAEBACAICGEAQEAAF
  • Pozice v metě: A (Před patchem 1.2 byl S)
  • Úlomky: 28 400
  • Regiony: Demacia, Ionia
  • Karty: 6 šampionů: 3x Karma, 3x Lux; 15 následovníků; 19 kouzel

Karta týdne: Unyielding Spirit

Tento balíček se zaměřuje na control strategii Karmy a Lux a silných Demacijských jednotek. Zároveň je vylepšen o nové karty jako Eye of the Dragon, Deep Meditation a Grizzled Ranger pro silnější začátek hry. Pokud hrajete proti aggro balíčkům, Eye of the Dragon je velmi užitečná karta, jak začátek hry přežít. Víceméně by neměl být problém se díky léčení a lifestealu dostat do šestého kola, kdy byste měli začít hledat možnosti, jak dostat Lux na další úroveň a začít nepřítele drtit. V desátém kole přichází zase na řadu Karma a karty Deep Meditation a Remembrance.


Midrange Bannerman

Tento balíček vévodil poslední beta metě několik měsíců. Stejně jako předchozí balíček si i tento prošel menší změnou. O tomto balíčku jsme vás informovali ve spojení s Grizzled Ranger minulý týden.

  • Kód balíčku: CEBAEAQAAMEQUAIAAEEQUDA2DUSSWLJTAEAQEAAHAIAQCABSAEBAABI
  • Pozice v metě: S (zůstává S i po patchi)
  • Cena: 28 600 úlomků
  • Regiony: Demacia
  • Šampioni: 3x Garen; 3x Fiora, 24 následovníků, 10 kouzel

Karta týdne: Unyielding Spirit

Midrange Bannerman představuje další typ balíčků – midrange, tedy balíček, který se soustředí na výhru během prostřední části hry. Jeho velkou výhodou je jeho jednoduchost, závislost pouze na jednom regionu (lze si na něj rychle nasbírat karty) a síla. Balíček má několik jednoduchých kombinací jako spojení Fleetfeather Tracker a Brightsteel Protector nebo spojení Single combat a jednotky s bariérou. V balíčku se objevilo hned několik nových karet, které jsou v základu silnější, a které nahradily ty, které se neopírali o základní principy balíčku – Loyal Badgebear, Grizzled Ranger, Unyielding Spirit a Ranger’s Resolve.


A to je pro dnešek vše. Který z těchto balíčků je podle vás nejlepší a nejzábavnější? A která karta překvapila nejvíce tento týden vás? Své názory pište do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama