Karta týdne: The Dreadway
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky Legends of Runeterra Článek Karta týdne: The Dreadway

Karta týdne: The Dreadway

Little Panda

Little Panda

8. 6. 2020 14:00

Která karta za poslední týden nejvíce překvapila? A ve kterých balíčcích funguje nejlépe?

Reklama

Nové rozšíření Rising Tides pěkně zamotalo metu a Riot byl donucen v nejnovějším patchi 1.2 vybalancovat několik karet. To se hned odrazilo na žebříčku nejlepších balíčků. Několik silných karet přesto zůstalo beze změny. Minulý týden jsme vás například informovali o Unyielding Spirit, která by si jistě alespoň malé oslabení zasloužila.

Dnes jsme si pro vás opět připravili další rozbor karty. The Dreadway je karta, která přišla do hry s rozšířením Rising Tides a od té doby se objevuje v různých balíčcích. Některé taktiky s touto kartou jsou natolik silné, že vás nepřítel může zabít jednou jedinou ranou.

Karta týdne: The Dreadway

Překlad: 

  • The Dreadway
    • Zvojnásobuji všechno poškození, které udělují schopnosti, kouzla a spojenci.
    • Zahrání: Lízni Gangplanka.

The Dreadway – Šílené OTK

Kromě mnoha nových hrdinů a karet, přineslo rozšíření Rising Tides i nová klíčová slova a funkce karet. Sejuani, Miss Fortune, Swain a Gangplank dostali kartu svého speciálního plavidla, které má svou vlastní schopnost, ale navíc ještě umí líznout daného šampiona z balíčku. Samo o sobě by se tato skutečnost dala považovat nefér oproti ostatním šampionům. Naštěstí samotné líznutí šampiona není ve hře až takový problém. Například Freljord měl kouzlo, které líznulo šampiona z balíčku již od začátku. Některé tyto karty jako The Syren nebo The Levianthan nemají až tak příliš silnou schopnost, aby měli šanci ve hře způsobit velké pozdvižení.

Karta týdne: The Dreadway
Karta týdne: The Dreadway

Čísla jsou v karetních hrách jako je LoR velmi podstatnou součástí základních principů hry. Proto, když u karty The Dreadway objevilo “zdvojnásobuje”, zkušenná hráči zpozornili. Pokud bychom vzali v potaz, že by The Dreadway zvyšovala pouze poškození spojenců, nemůže nastat žádný problém. Kouzla a schopnosti jsou již něco jiného a může se stát, že hráči najdou skulinu, jak tuto kartu zneužít. Tomu se také stalo. Schopnost karty Commander Ledros říká: “Uděl poškození do nepřátelského Nexusu v hodnotě poloviny jeho aktuálních životů (zaokrouhlenou nahoru).”. Pokud tedy spojíme The Dreadway a Ledrose, získáme vždy poškození o hodnotě aktuálních životů Nexusu (2*10=20) a poměrně snadné OTK (one turn kill – zabití během jednoho tahu z plných životů).

Karta týdne: The Dreadway
Karta týdne: The Dreadway

Balíčky

Pojďme se nyní podívat na pár zajímavých balíčků. Kódy pro jejich importování samozřejmě naleznete u každého z nich.

Balíčky z větší části pochází od jednoho z nejznámějších streamerů a hráčů karetních her Swim, který spolupracuje s dalším hráčem a streamerem Alanzq na vytváření meta balíčků pro internetový portál Mobalytics. Balíčkům je podle jejich síly udělena pozice v metě (S – nejlepší, A – velmi dobré, B – dobré).

Typy balíčků:

  • Aggro: Balíčky se silným early-game a slabým late-game
  • Mid-range: Balíčky se silným mid-game
  • Control: Balíčky se silným late-game a slabým early game
  • Combo: Balíčky, které využívají silné kombinace dvou či více karet pro ukončení hry.

Podtypy balíčků

  • Zoo: Balíčky využívající velkého množství levných a středně levných následovníků.
  • Tempo: Balíčky, které efektivně využívají všechnu manu již od začátku hry a hrají hodně kolem strategie 1-2-3-4-5 (spotřebovaná mana v daném kole). Často se tento název používá pro mid-range balíčky.
  • Token: Aggro balíčky, které využívají velké množství levných, často generovaných, následovníků a navyšuje jejich životy a útok pomocí dalších karet.
  • Mill: Balíčky, které hrají kolem strategie ničení či kradení nepřátelských karet z balíčku až na nulu.

Keg Control

Tento balíček využívá taktiky OTK The Dreadway a Commander Ledros a silných Shadow Isles a Bilgeater kouzel se sudy.

  • Kód: CEBAKAIFDUUCWMJWA4BAMBAIBQNB2IBNAEAQEBQCAIAQEBQ4AEAQKII
  • Pozice v metě: B
  • Úlomky: 26 400
  • Regiony: Shadow Isles, Bilgewater
  • Typ: Control + combo

Karta týdne: The Dreadway

Tento balíček je určen pro hráče, kteří mají rádi výbušný control způsob hraní. Balíček má dobrý začátek hry díky léčení, silným obráncům a kouzlům na ničení nepřátel. Proti agresiním balíčkům je dobré správně používat karty jako Vile Feast, Hapless Aristocrat a Make it Rain a v mid-game využít sudů na Withering Vail nebo Undying Grasp pro maximalizaci léčení a likvidaci nepřátel. Proti pomalejším balíčkům je v mid-game dobře využitelné i kombo Twisted Fate (červená karta) a sudy. Proti hodně pomalým balíčkům budete mít naopak výhodu vy, a tak je dobré na ně tlačit. Pokud se vám nepodaří hra ukončit dříve, v late-game je tu vždy The Dreadway a Ledros.


The Dreadway’s Call

Balíček, který nevyužívá Ledrose, ale zaměřuje se více na Gangplanka.

  • Kód: CEBAEAQGEAWQCAQBAIAQ4AQGAICAKCALBQIREFA7EERDCPACAIAQCFZWAEBAMHA
  • Pozice v metě: ?
  • Úlomky: 28 400
  • Regiony: Bilgewater, Freljord
  • Typ: Control

Karta týdne: The Dreadway

Tento balíček se zaměřuje více na taktiku zvýšení úrovně Ganplanka a Sejuani. Vzhledem k tomu, že je jejich podmínka stejná, jsou tito hrdinové dobrá kombinace. Tento balíček uplatňuje spíš control strategii (ale má silnější mid-game) a spoléhá se hodně na Gangplanka a jeho sudy (+ Riptide Rex).


The Black Ship

Další verze The Dreadway + Ledros balíčku ,která nepochází od streamerů Alanzq a Swim. Ačkoliv se jedná o starší balíček, tak žádná z karet neprošla změnou, a proto je pořád stejně kvalitní.

  • Kód balíčku: CEBAQAIFDIOSCJRIFMYTIAYCAYECAIQCAIAQKGJWAEBAMAQBAEAQKAI
  • Pozice v metě: ?
  • Cena: 29 100 úlomků
  • Regiony: Bilgewater, Shadow Isles
  • Typ: Control + combo

Karta týdne: The Dreadway

Tento balíček funguje ve své podstatě jako balíček Keg Control, ale více se zaměřuje na Gangplanka, a to díky Threshovi a větším možnostem, jak poškozeovat nepřátelský Nexus. Přesto se stáe jedná o control typ a je hodně zaměřený na late-game a Ledros + The Dreadway kombo.


A to je pro dnešek vše. Který z těchto balíčků je podle vás nejlepší a nejzábavnější? A která karta překvapila nejvíce tento týden vás? Své názory pište do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama