Idyiom: Pokud uvidíme nového OP šampiona, bude to v druhé kvalifikaci
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Idyiom: Pokud uvidíme nového OP šampiona, bude to v druhé kvalifikaci

Idyiom: Pokud uvidíme nového OP šampiona, bude to v druhé kvalifikaci

Giry

Giry

9. 7. 2020 16:00

Přečtěte si druhého

Reklama

Máme za sebou první ze dvou kvalifikací turnaje OMEN LoL Summer Series. Klání tuzemských týmů můžeme sledovat na twitch kanále Adama „Idyioma“ Ospálka, kterého můžete znát nejen jako předního českého LoL streamera, ale také jako profesionálního junglera, jehož služby využila taková jména naší scény jako eSuba, Inside Games, AS Trenčín nebo Vikingekrig Esports.

Ahoj Idyiome, těšil ses na start OMEN LoL Summer Series stejně jako my?

Zdravím, pevně doufám že to nebude žádná clown-fiesta a ukáží se i přední cz/sk týmy. Abych odpověděl na otázku, tak ano, těšil.

V minulosti už jsi pár turnajů komentoval, teď tě čeká celá turnajová série. Jak se těšíš? Budeš nervozni?

Až tak moc turnajů odkomentovaných nemám. V podstatě to jsou jen dva dny na analyst desku u Hitpointu a jedna menší lanka, kterou jsem spolukomentoval se Xnapym. Moc jsem se při těchto dvou příležitostech nerozmluvil, to až při pořádání svých turnajů pro diváky. Teď to bude po dlouhé době poprvé, kdy budu komentovat něco profesionálního.  Nechám se tedy překvapit, jestli mě nervozita dostihne.

Hrát se bude na patchi 10.14, který přišel do hry v den první kvalifikace. Co soudíš o současné metě? Na jaké zajímavé situace nebo picky by podle tebe mohlo dojít?

Současná meta, co se profesionálního hraní týče, se pořád točí okolo Ezreala, 200 years šampiona Apheliose, Volibeara a Azira, nebo mi to tak aspoň připadá. Každopádně pokud nový patch přinese nějakého nového OP šampiona, uvidíme ho až v pátek. Podle mě hráči nebudou mít šanci během pár hodin odhalit, co je na patchi 10.14 přehnaně silné.

Idyiom: Pokud uvidíme nového OP šampiona, bude to v druhé kvalifikaci

Zatím nevíme, kdo se turnaje zúčastní. Máš na naší scéně nějaký oblíbený tým nebo hráče, které bys rád viděl v akci?

Jsem celkem zaneprázdněný streamováním a tvorbou videí, takže už tolik nesleduju české týmy v hitpoint lize. Řekněme, že jsem v tomhle boomer a chtěl bych viděl trochu starší hráče jako třeba Mortsche, Zeussak, MjrDee a podobně. Jednodušše hráči, kteří hráli v době, kdy jsem hrál já. Ty bych určitě viděl rád. Turnaj má na české poměry hodně dobrý prizepool, takže by se mohly objevit i ty silnější celky.

Sleduješ nejvyšší evropskou ligu LEC a působení českých hráčů v ní? Jak moc se podle tebe dokáže československá scéna přiblížit té nejvyšší kvalitě?

Bohužel na celé zápasy LEC už mi moc nezbývá čas. Každopádně se ale čas od času podívám na jejich výsledky a highlighty zápasů. Před pár lety bych tomu nevěřil, že se z naší malé lolkařské scény někdo dostane až do LEC. Teď tam máme rovnou čtyři hráče, kteří rozhodně nedělají ostudu, ba naopak. Držím jim palce, ať se aspoň jeden tým s českým hráčem zase podívá na Wolrds. Co se naší scény týče, tak evropě dokáže konkurovat zatím jen eSuba. Letos šlo vidět, jak moc se kluci z eSuby zlepšili. Uspět jako celek je ale hodně těžké, jak už jsme v minulosti mohli vidět. Jednotlivci mají větší šanci se prosadit. Možná brzy uvidíme dalšího českého hráče v LEC.

Díky za rozhovor, budeme se těšit na první kvalifikaci!

První souboje proběhly včera, už zítra se však odehraje další kvalifikace na twitch kanále twitch.tv/idyiom. Více informací o turnaji včetně možnosti přihlásit svůj tým najdete na Grunex.com/OMENSummerSeries!


Turnaj OMEN LoL Summer Series ti přináší herní notebooky OMEN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama