H2K nesouhlasí s finanční politikou Riotu, hrozí odchodem z EU LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek H2K nesouhlasí s finanční politikou Riotu, hrozí odchodem z EU LCS

H2K nesouhlasí s finanční politikou Riotu, hrozí odchodem z EU LCS

Smashee

Smashee

5. 9. 2017 16:20 1

Tým H2K napsal společnosti Riot Games velmi zajímavý dopis.

Reklama

Profesionální herní organizace H2K Gaming napsala velmi zajímavý otevřený dopis společnosti Riot Games, ve kterém ji mimo jiné kritizuje za finanční politiku evropské LCS. Pro týmy je podle tohoto dopisu účast v nejvyšší evropské lize těžce prodělečná a zisky Riotu jsou s těmito čísly nesrovnatelné.

V dopise mimo jiné stojí:

Z obchodní perspektivy považujeme za iracionální pokračovat v partnerství, ve kterém náš obchodní partner vykazuje velmi výrazné roční zisky a my naproti tomu každoročně ztratíme přes 1 000 000 Euro. Finanční dohoda mezi Riotem a týmy je bohužel obrácená vzhůru nohama. Faktem je, že většina League of Legends týmů je ve ztrátě.

Proto se vedení H2K rozhodlo, že již nebude déle finančně podléhat Riotu a nebude se účastnit EU LCS po sezóně 2017, dokud Riot nevytvoří novou finanční strukturu soutěže. Riot musí zajistit finanční kompenzaci ve výši alespoň 850 000 Euro ročně. 

Dalším důvodem napsání dopisu bylo i plánované rozhodnutí Riotu o zákazu importu evropských hráčů do severoamerických akademií. To by způsobilo ještě větší mrhání talentem, protože by se někteří evropští hráči zkrátka neměli kde uchytit.

Podle Richarda Lippeho, zástupce ředitele v H2K, který je spoluautorem dopisu, by se problém dal jednoduše vyřešit například tím, že by Riot vytvořit balíček ikon a skinů pro jarní i pro letní split a výtěžek z prodeje by fungoval jako finanční podpora účastníků EU LCS.

Jako zajímavost ještě dodal, že roční platy evropských profesionálních hráčů se pohybují mezi 100 000 - 180 000 Eury. K tomu zhruba 350 000 Euro investovaných do administrativních záležitostí, 60 000 Euro za vedení gaming housu a nákup jídla a to vše bez podpory Riot Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama