G2 vyzráli na Fnatic a stávají se evropskými šampiony
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 vyzráli na Fnatic a stávají se evropskými šampiony

G2 vyzráli na Fnatic a stávají se evropskými šampiony

Dominik

Dominik

7. 9. 2020 16:00

G2 nedali svým konkurentům šanci a opět zvedli pohár vítězů.

Reklama

G2 Esport se po strhující jízdě ve finále znovu dosáhli na titul evropských šampionů. Dominantním výkonem proti Fnatic si zajistili už 8. trofej do sbírky a stávají se tak nejúspěšnějším týmem v historii LEC / EU LCS.

Pouze třech her jsme se dočkali v rámci proběhlého finále letní části LEC. G2 v čele s hvězdou splitu Capsem zničili Fnatic nemilosrdně 3-0. Na drtivém výsledku se podepsal především právě skvěle hrající Caps. V první hře, která trvala dlouhých 49 minut se svou LeBlanc nedal soupeři téměř žádný prostor. Ačkoliv se zvládli Fnatic dlouho bránit, tak z báze hru zkrátka vyhrát nelze a prišlo nevyhnutelné. Ani dobře hrající Rekkles se svým Jhinem nedokázal dlouhou partii obrátit ve prospěch britského celku.

G2 vyzráli na Fnatic a stávají se evropskými šampiony

V druhé hře to byl právě mladý talent Nemesis, který musel potvrdit své kvality a dokázat, že má na to, rovnat se s absolutní špičkou. S Corkim se mu povedlo získat v prvních 10 minutách 3 zabití a vše nasvědčovalo tomu, že to bude právě on, kdo dokáže dát svému týmu morální vzpruhu a dovést tým k vytoužené remíze v serii a čistému štítu. Jak už je ale téměř zvykem, Fnatic nezvládli čelit tlaku, když tomu bylo nejvíce potřeba, a nepodařilo se jim hru dotáhnout do vítězného konce.

Třetí hra byla již podle mnohých pouhou formalitou. Na jedné straně hladový celek se skvělou formou, na straně druhé rozebraní Fnatic, kteří potřebovali zázrak. Ten, jak víme, nepřišel. Kdo ovšem neodešel, byl “baby faker” Caps. I přes to, že se Fnatic snažili Capse vybanovat, jak jen to šlo, nebylo jim to nic platné. S kompozicí složenou kolem silné botlinky v podobě Caitlyn/Bard pro ně vypadala hra ze začátku nadějně. Nakonec opět nebyli schopni čelit tlaku, který dánský midlaner po boku polského junglera Jankose vytvořil a po 36 minutách padli.

Můžeme jen hádat s jakou formou nastoupí oba týmy do světového šampionátu, který již klepe na dveře. Fnatic budou potřebovat psychický restart, oklepat se s nevydařeného finále a soustředit se na budoucí zápasy. G2 se naopak musí ujistit, že si svou senzační formu přivezou i do Šanghaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama