G2 ovládli jarní split, v počtu trofejí dorovnali Fnatic
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 ovládli jarní split, v počtu trofejí dorovnali Fnatic

G2 ovládli jarní split, v počtu trofejí dorovnali Fnatic

Filip Vít

Filip Vít

20. 4. 2020 06:00 1

G2 Esports obhájili titul. Ve finále si poradili s Fnatic.

Reklama

Jarní split nám oficiálně skončil. Od druhé poloviny se soutěž odehrávala online, tudíž pro G2 Esports má vítězství zvláštní příchuť. Svůj úspěch nemohli přímo sdílet s fanoušky z budapešťského stadionu, nýbrž ze svého gaming housu. 

Veškeré výsledky jarní části naleznete v eSportovém přehledu.


G2 Esports obhájili titul, celkově slaví už sedmou trofej v LEC

Finalisté uplynulých Worlds nepůsobili tak dominantně jako sezónu předchozí. Nicméně zabrali v moment, kdy to bylo nejvíce potřeba. Ačkoli Perkzova parta vypadla ve čtvrtfinále proti MAD Lions, v opravných soubojích už nepochybila a vybojovala si právem účast v online finále LEC. Zde na ně čekali Fnatic, kteří už rok vyhlíží na další trofej do sbírky. Byla to ale Ocelotova organizace, jež černooranžovým nedala šanci a po překvapivě rychlé sérii 3:0 dorovnala v počtu trofejí Fnatic. Obě organizace se tak můžou chlubit celkově sedmi tituly evropského šampiona. 

Stejně jako minulý split, i tentokrát se nejvíce činil polský jungler Jankos, jenž si vysloužil ocenění MVP. 


České duo skončilo před branami finále

Česká dvojice z MAD Lions obsadila třetí místo. Je třeba říci, že mladičký tým letos předčil veškerá očekávání. Nejvíce se dostali divákům do podvědomí, když v prvním kole playoff zaskočili nejen G2 Esports, ale také celý svět. V dechberoucí sérii to byla právě lvíčata, která se radovala z postupu do dalšího kola. Výsledek bohužel nedokázali zopakovat v odvetném utkání proti Perkzově týmu. Letošní cesta v jarním splitu skončila pro ambiciózní celek s dvěma Čechy v sestavě bohužel před branami finále. Nejen čeští fanoušci budou netrpělivě čekat, co MAD Lions předvedou v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama