G2 narazí na úvod MSI rumble stage na T1 a RNG
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 narazí na úvod MSI rumble stage na T1 a RNG

G2 narazí na úvod MSI rumble stage na T1 a RNG

Reibl

Reibl

19. 5. 2022 15:00

Pamatujete si ikonické duely mezi těmito týmy?

Reklama

Rozpis rumble stage na MSI byl konečně odhalen a evropské zástupce čeká nelehký start do velmi důležité fáze turnaje. LEC mistři si v základních skupinách poradili bez většího zaváhání s oceánským i americkým týmem, nyní je ovšem čeká ta dosud největší zkouška.

G2 Esports a T1 pojí velká rivalita. Už v roce 2017 se Ocelotova organizace snažila poměřovat s Fakerem na MSI, kdy ve finále G2 uzmuli jednu hru favoritům turnaje. Vzájemné duely mezi těmito celky eskalovaly zejména o dva roky později. Na MSI 2019 G2 senzačně přehráli T1 v semifinále a došli si pro titul. Bo5 duel se opakoval tentýž rok na Worlds, kdy G2 opět dokázali korejský tým sesadit.

G2 narazí na úvod MSI rumble stage na T1 a RNG

Poslední duel mezi G2 a T1 – semifinále Worlds 2019

Od té doby se G2 a T1 nesetkali. Samotný Faker se v rozhovoru nechal slyšet, že lační právě po odvetě proti samurajům. Připomeňme si, že soupiska obou týmů se od Worlds 2019, kdy se celky naposledy střetly, značně změnila. Z aktuálních sestav se zmíněného semifinále účastnili jen Faker, Jankos a Caps. Duel mezi T1 a G2 nás čeká hned na úvod rumble stage, tedy v pátek od 10:00.

O tři hodiny později G2 narazí na druhého favorita celého turnaje, RNG. I zde panuje jistá rivalita. V roce 2018 G2 překvapivě porazili RNG ve čtvrtfinále Worlds. Čínský tým postavený okolo hvězdného marksmana Uziho byl navíc pořádně rozjetý. RNG totiž měli zaděláno na Grand Slam, totiž výhru jarního splitu, MSI, letní části ligy a zbýval jen triumf na Worlds. Tomuto scénáři nastavil stopku Perkz. Jenže Perkz ani Uzi v pátečním turnaji nenastoupí.

G2 narazí na úvod MSI rumble stage na T1 a RNG

G2 před zápasem proti RNG ve čtvrtfinále Worlds 2018

Vzpruhou pro G2 může být fakt, že nejtěžší soupeře budou mít hned po prvním dni za sebou, ačkoliv je bude čekat ještě odveta. Nelehký úvod čeká také americké zástupce Evil Geniuses. Jejich první zápas proti RNG rozhodně nebude procházka růžovým sadem.

Analytici se shodují, že z rumble fáze postoupí s velkou pravděpodobností trio T1, RNG a G2. O poslední lístek do playoffs se pak poperou EG, Buffalo Esports a PSG Talon. Všechny tyto týmy se vyplatí sledovat díky jejich stylu hraní. Rumble stage potrvá do úterý 24. května, kdy budeme znát postupující do playoffs.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama