G2 Esports se pokusí udržet vítěznou sérii, MAD Lions se mohou dotáhnout na třetí místo
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 Esports se pokusí udržet vítěznou sérii, MAD Lions se mohou dotáhnout na třetí místo

G2 Esports se pokusí udržet vítěznou sérii, MAD Lions se mohou dotáhnout na třetí místo

Honza Fremut

Honza Fremut

16. 7. 2021 14:30

Co nás čeká v šestém týdnu LEC?

Reklama

Evropští fanoušci se mohou těšit již na šestý týden nejvyšší evropské League of Legends ligy LEC! Po pátém týdnu se na první příčku prodrali Fnatic, na paty se jim ovšem lepí také G2 Esports, kterým se podařilo vyhrát oba dva zápasy minulého týdne. Co nás čeká tento týden?

Rozpisy všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu. 


Rekkles se postaví proti svému bývalému týmu

Dva výše zmíněné týmy – Fnatic a G2 Esports – jsou již z logiky věci odvěkými rivaly. Oba dva týmy patří dlouhou dobu mezi absolutní špičku nejenom evropského LoL a olej do ohně přilily přestupy hvězd Fnatic do G2 Esports. Ten nejvíce diskutovaný, se odehrál před začátkem letošní sezóny. A nutno uznat, že oba dva týmy herně poznamenal a svou pravou sílu ukazují až nyní. Nejedná se o nikoho jiného než Martina “Rekklese” Larssona. 

Fnatic po jeho odchodu ztratili svou jistotu a velkou osobnost, která táhla celý tým přes šest let. Na druhé straně G2 Esports získali pravděpodobně nejlepší evropské ADC. Háček byl ovšem v tom, že tým opustil Perkz a Rekkles je povahově naprosto odlišný typ. Do týmu plného hráčů, kteří mají talentu na rozdávání a svůj profesní život prokládají velkou dávkou humoru, přišel celoživotní dříč, legenda s kamennou tváří. Ačkoliv oba dva týmy v jarním splitu hledali své ideální rozpoložení, nyní se Fnatic nachází na první příčce a G2 Esports na páté. Fnatic mají za sebou tři výhry v řadě, G2 Esports dvě. 

Kdo jiný by tedy měl odehrát Match of the Week? Správně, nikoho jiného nenajdete. Fnatic, vedení Upsetem a G2 Esports v čele s Rekklesem se proti sobě postaví v sobotu po deváté hodině večerní a tento zápas by si zajisté žádný fanoušek neměl nechat ujít!

Připíší si MAD Lions dvě jednoduché výhry?

V prozatímní tmě se pohybují od začátku splitu MAD Lions v čele s českou dvojičkou Humanoid-Carzzy. Vítězové jarního splitu se po pěti odehraných týdnech ani jednou nedostali na první pozici a nyní se nacházejí na dělené třetí příčce. Nutno ovšem uznat, že jim tato situace více než vyhovuje. Není na ně takový tlak, jako kdyby museli bránit první místo a drží si postupové pozice do play-off, kde by pro ně bylo postavení outsiderů ideální. Nejenom čeští fanoušci jistě nezapomněli, jak MAD Lions dokázali v jarním splitu porážet silnější týmy díky své taktice “nastolení chaosu”.

Nyní mají Lvíčata na svém kontě sedm výher a čtyři prohry. Dvě výhry si připsali v minulém týdnu a nyní na tyto výkony budou jistojistě chtít navázat. A nečekají je žádní těžcí protivníci. MAD Lions se v průběhu pátku a soboty utkají s nikterak silnými a trápícími se SK Gaming a Vitality a především čeští fanoušci by si tyto zápasy neměli nechat ujít!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama