G2 Esports poprvé neuvidíme na Worlds, MAD Lions porazili Rogue
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 Esports poprvé neuvidíme na Worlds, MAD Lions porazili Rogue

G2 Esports poprvé neuvidíme na Worlds, MAD Lions porazili Rogue

Honza Fremut

Honza Fremut

23. 8. 2021 14:00

Rekkles se v barvách G2 Esports na Worlds neukáže!

Reklama

Evropská LEC má za sebou již druhý týden play-off letního splitu, který přinesl rozřešení otázky, kdo se jako třetí tým vydá reprezentovat starý kontinent na Worlds. Poprvé v historii se G2 Esports nepodařilo mezi světovou elitu probojovat, jelikož ve spodní části pavouka podlehli Fnatic. Naopak čeští fanoušci se mohou radovat, jelikož ve finále znovu uvidí MAD Lions!

Rozpisy všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu. 


Sezóna pro G2 Esports končí neúspěchem, nestačili na Fnatic

Psal se rok 2016 a organizace G2 Esports se poprvé objevila v nejvyšší evropské lize tehdy ještě pojemnované EU LCS. Tehdejší soupiska Kikis, Trick, Perkz, Emperor a Hybrid všechny uchvátila. G2 se pro následující roky stali postrachem všech evropských týmů a přes všechny změny v soupisce se každý rok posouvali dál. Od roku 2016 jsme je pokaždé mohli sledovat na Worlds, kde se jejich vrcholem stal rok 2019, kdy byli pouze jedinou sérii od titulu světového šampiona. Bohužel tenkrát podlehli 0:3 čínským FPX.

V letošním ročníku je ovšem poprvé v jejich historii na Worlds neuvidíme. G2 se po odchodu Perkze, kterého nahradil Rekkles, nepodařilo najít v letošním ročníku ideální formu a jejich týmová lehkost se vytratila. Možných odpovědí na otázku “Proč?” je mnoho. Ztratili hráči svou motivaci po tolika letech pospolu, kdy dominovali celé Evropě? Mohl za špatnou formu Rekkles, který lidsky nemusel mezi své nové hráče zapadnout a narušit tím týmového ducha? Jistotou každopádně zůstává, že poprvé mohou G2 Esprots v čele s majitelem Ocelotem označit sezónu za neúspěch. Bude jistě zajímavé sledovat, jak se tým rozhodne reagovat v následujících měsících a zda dojde k personálním změnám. Smlouvy mají ovšem hráči podepsané do konce příštího roku, Rekkles dokonce do roku 2023. 

Na straně druhé mohou slavit Fnatic, kterým se podařilo po odchodu Rekklese najít novou tvář týmu a po nepovedené jarní části povstali v létě jako Fénix z popela a již příští týden se dokonce porvou o finále!

G2 Esports poprvé neuvidíme na Worlds, MAD Lions porazili Rogue

MAD Lions uvidíme znovu ve finále

Carzzyho parta z MAD Lions se může znovu těšit na finále evropské LEC! Po překvapivém vítězství v jarním splitu a účasti na MSI nebyl vstup Lvíčat do letní části úplně ideální, MAD Lions se nacházeli až mezi třetím a čtvrtým místem. Paradoxně ale lze zpětně říct, že právě tato pozice jim vyhovovala. Na obhájce titulu je vždy kladen velký tlak, Humanoid a spol. se ovšem nenechali zatlačit do rohu, nacházeli se na postupovém místě do play-off a mohli poklidně připravovat svou formu do vyřazovacích bojů stejně jako na jaře.

A přesně to se opakovalo. MAD Lions se povedlo najít takzvaný “play-off buff” a zdá se, že jsou znovu nezastavitelní. V prvním kole si hladce poradili poměrem 3:1 s G2 Esports. A do semifinále s Rogue znovu nevstupovali jako jasný favorit. Realita na Riftu byla ovšem jiná, MAD Lions působili uvolně, jejich herní projev byl sebevědomý a především jejich teamfighty znovu ukázaly jejich největší sílu. Lvíčata doslova přejela Rogue 3:0 a mohou se těšit na finále!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama