Funnel strategie se znovu dostává do hry, Riot prý brzy zasáhne
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Funnel strategie se znovu dostává do hry, Riot prý brzy zasáhne

Funnel strategie se znovu dostává do hry, Riot prý brzy zasáhne

Giry

Giry

1. 12. 2022 15:00

Midař hraje druhého supporta a jungler si bere všechny jeho zdroje? To už jsme tu párkrát měli.

Reklama

Dvojité junglení a tzv. funneling se na začátku předsezóny vrací do hry kvůli novému systému a novým předmětům pro junglery. Kdykoli Riot přijde se zcela novým systémem, hráči najdou skulinky, jak úpravy využít ke svému prospěchu. Ani tato předsezóna není výjimkou.

Funnel strategie se objevila už před mnoha lety v Koreji a Číně a od té doby s ní Riot bojuje všemi možnými prostředky. Jde o taktiku, kdy si midař vybere support šampiona (nejčastěji Taric nebo Lulu) a přenechá svému junglerovi většinu farmy na střední lince.

V současné funnel strategii s novými předměty si navíc jungler a midař v průběhu hry mění role, aby co nejefektivněji junglerovi předali co nejvíce stacků do jeho jungle předmětu. Protože stacky stále přibývají, i když jungler svůj předmět prodá, postavy jako Master Yi nebo Twitch jsou pak nezastavitelné.

Vývojáři o této strategii ví a slibují úpravu. Na Redditu napsal Riot RayYonggi zprávu, že už pracují na úpravě. Zároveň také vysvětlil, proč těmto strategiím nepředcházejí.

Potenciální zneužití funnel strategie příliš netestujeme. 99,9% času se při vývoji předsezóny staráme o to, aby vše fungovalo správně, a když se objeví tyhle nedostatky (jako funnel), zajistíme následnou opravu. Než abychom trávili časn neefektivním předvídáním těchto strategií, pozorujeme vývoj předsezóny a provádíme následné úpravy za 5% nákladů.

Opravy se prý dočkáme brzy, na začátku ranked sezóny už se nejspíš s funnel strategií nesetkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama